Wordpress

WordPress Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Birkaç adımda WordPress şifre sıfırlama yapabilir ve admin paneli şifresini değiştirebilirsiniz. Birçok şifre değiştirme yöntemini içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Web sitelerinin birçok farklı çeşidi var. Farklı türlerde siteler açarak düzenlemeler yapabiliriz. Bir site açmak genel olarak pek kolay bir iş sayılmaz. Üstelik siteyi açtıktan sonra birçok farklı işlem yaparak yönetmemiz gerekiyor. Bunun için de tabii ki bir yönetim panelini ihtiyacımız var. Aksi takdirde siteyi detaylı bir şekilde yönetmemiz neredeyse imkânsız.

İşte bunların hepsi WordPress’in içerisinde mevcut. WordPress admin paneli, sitede düzenlemeler yapmamıza imkân tanıyor. Bu sebepten dolayı admin paneli şifresini güvenli bir şifreyle değiştirmeniz önemli. Admin şifresini unuttum diye endişeleniyorsanız, şifre sıfırlama ve değiştirme yöntemlerini öğrenmek için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

WordPress Admin Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-wordpress-sifre-sifirlama-phpmyadmin-cpanel

Sitenin güvenliği için admin paneli şifresini değiştirmeniz önemli. İlk önce WordPress admin paneli ne işe yarar sorusunu cevaplamak istiyoruz. Sonrasında WordPress şifre sıfırlama işleminin nasıl yapıldığını birlikte öğreneceğiz.

Bir site açtıktan sonra içerikler eklememiz ve düzenlemeler yapmamız gerekiyor. İşte bu tür işlemleri yapabilmek için bir yönetici paneline ihtiyacımız var. Neredeyse her sitenin özel bir admin paneli mevcut. İşte WordPress sitelerinde kendine özel bir admin paneli bulunuyor. WordPress admin paneli, web sitemizi kontrol etmemize yarar.

WordPress sitemizi bu panelden kolayca yönetebiliriz. Örneğin, panelden sitemize içerik ekleyebilir, temasını değiştirebilir ve eklenti yükleyebiliriz. İşte bu tür işlemleri admin panelinden herhangi bir kodlama bilgisi gerekmeden yapabiliriz.

WordPress Şifresi Neden Değiştirilmeli?

WordPress yönetici panelinin site için önemi büyük. Çünkü, bu panelden sitenizi detaylı bir şekilde yönetebilirsiniz. Admin paneline giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifre kullanmanız gerekiyor. İşte bu bilgilerin güvende olması oldukça önemli. Kötü niyetli kişiler admin paneline erişerek siteyi ele geçirerek zarar verebilirler.

Bu yüzden, WordPress şifre sıfırlama gibi yöntemlerle admin panelinin şifresini değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Şifreyi güvenli ve karışık bir şifreyle değiştirmeniz doğru olacaktır. Böylece, kötü niyetli kişilerin admin panelini ele geçirme şansı oldukça düşecektir. Yazımızdın devamındaki adımlarla admin panelinin şifresini sıfırlayabilir veya kendiniz değiştirebilirsiniz.

WordPress Şifre Sıfırlama Yöntemleri

Yönetici panelinin şifresini değiştirmek için birçok farklı sebebiniz var. Ancak bunun en başında tabii ki güvenlik geliyor. Admin panelinin şifresini unuttuysanız, WordPress şifre sıfırlama yapabilirsiniz. Ayrıca, diğer şifre değiştirme yöntemleriyle sitenin güvenliği için şifreyi değiştirebilirsiniz.

WordPress Admin Paneli Şifresi Sıfırlama

hostixo-blog-wordpress-sifre-sifirlama-admin-sifresini-unuttum

  • Sitenizin yönetici paneli giriş sayfasına gidin. Bu sayfada sizden kullanıcı adı ve şifre istenecektir.
  • Kullanıcı adı ve şifre kutucuklarının altında bulunan Parolanızı mı unuttunuz? seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfadaki kutucuğa şifresini sıfırlamak istediğiniz hesabın e-posta adresini veya kullanıcı adını yazın.
  • Eğer bu kutucuğun altında reCAPTCHA doğrulaması varsa, Ben robot değilim kutucuğuna tıklayarak doğrulamayı yapın.
  • Doğrulamanın ardından Yeni parola al butonuna tıklayın.
  • Bu adımların ardından hesabınızın e-posta adresine bir şifre sıfırlama maili gelecektir. Maildeki bağlantıyı kullanarak hesabınız için yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

WordPress Şifre Sıfırlama phpMyAdmin

phpMyadmin üzerinden WordPress şifre sıfırlama yani değiştirme yapabilirsiniz. Bu işlem için admin paneline erişmeniz şart değil.

  • İlk adımda cPanel’e giriş yaparak Veritabanları kısmındaki phpMyAdmin seçeneğine tıklayın.
  • Açılan kısımda sol taraftan sitenizin veritabanını seçmelisiniz.
  • Veritabanına tıkladıktan sonra karşınıza birçok tablo gelecek. Bu tablolar arasından wp_users isimli tabloyu bulun ve tıklayın.
  • Ardından şifresini değiştirmek istediğiniz hesabın solundaki Düzenle’ye tıklayın.
  • Sonrasında açılan pencerede user_pass seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğin sağındaki İşlev kısmında bulunan açılır menüye tıklayarak MD5 seçeneğini seçmelisiniz.
  • MD5 seçeneğini seçtikten sonra, yine user_pass kısmındaki Değer kutucuğuna yeni şifreyi yazmalısınız. Yani buraya yazacağınız şifre hesabın yeni şifresi olacak.
  • Son olarak alttaki Git butonuna tıkladığınızda WordPress şifre değiştirme phpMyAdmin işlemi tamamlanacaktır.

Panelden WordPress Şifre Değiştirme

hostixo-blog-wordpress-sifre-sifirlama-admin-paneli-yeni-parola-al

Yazımızda bahsedeceğimiz son yöntem, admin panelinden şifrenizi değiştirmeye yarıyor. Yani admin paneline erişiminiz varsa bu yöntemi kullanabilirsiniz.

  • WordPress yönetici paneline giriş yapın ve sol taraftan Profil seçeneğine tıklayın.
  • Açılan kısımda biraz aşağıya doğru inin ve Hesap yönetimi kısmındaki Yeni parola ayarla butonuna tıklayın. Bu butona tıkladığınızda hesabınız için rastgele yeni bir şifre oluşturulacaktır.
  • Oluşturulan şifreyi bir yere kaydedin ve en altta inerek Profili güncelle butonuna tıklayın.

Tüm bu adımların ardından WordPress şifre sıfırlama yani değiştirme işlemi tamamlanacaktır. Admin paneline erişemiyorsanız, yazımızdaki diğer yöntemlere göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu