İnternetWordpress

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ?

Bir blog, çoğunlukla blog yayınları olarak da bilinen yazılı içeriğe odaklanan bir web sitesi türüdür . Popüler kültürde çoğunlukla haber bloglarını veya ünlü blog sitelerini duyarız, ancak bu kılavuzda göreceğiniz gibi, akla gelebilecek her konuda başarılı bir blog başlatıp para kazanabilirsiniz.

Blogcular genellikle okuyucularıyla doğrudan bağlantı kurmalarına izin veren kişisel bir perspektiften yazarlar. Buna ek olarak, çoğu blog’un okuyucuların blogcu ile iletişim kurabileceği bir “yorumlar” bölümü vardır. Yorumlar bölümünde okuyucularınızla etkileşim kurmak blogcu ve okuyucu arasındaki bağlantıyı daha da geliştirmeye yardımcı olur.

Okuyucu ile bu doğrudan bağlantı, bir blog başlatmanın ana avantajlarından biridir. Bu bağlantı, benzer düşünen kişilerle etkileşim kurmanıza ve fikirlerinizi paylaşmanıza olanak tanır. Ayrıca okuyucularınızla güven oluşturmanıza da olanak tanır. Okuyucularınızın güvenine ve sadakatine sahip olmak da blogunuzdan para kazanmanın kapılarını açar, bu da bu kılavuzda daha sonra tartışacağım bir şeydir.

Blog
Blog

Bir Blog Sayfası Açmak İstiyorum Neler Yapabilirim ?

Bir blog sayfası oluşturma ile ilgili önemli bir adım olarak, başarılı olmak için harika bir yazar olmanız gerektiğidir. Hiçbir şey gerçeğin ötesinde olamaz. İnsanlar blog sitelerini kafasındaki düşünceleri hakkında kişisel bir bakış açısı elde etmek için okurlar, bu yüzden çoğu blogcu çok gayri resmi bir konuşma tarzında yazar.

Ayrıca, başarılı bir blog oluşturmak için konunuzda uzman olmanıza gerek yoktur. Örneğin, bir pişirme blogunun okuyucuları, bir gıda bilim insanından bir ders kitabı okumak istemiyor, gerçek yemekler, hatalar ve her şeyi pişiren birinin deneyimlerini duymak istiyorlar.

Bir blog yazarı olarak başarılı olmak için gerçekten sadece bir gereklilik vardır: konunuz için bir tutku.

Bloglama, bilginizi dünyayla paylaşmakla ilgilidir. Tutkulu olduğunuz bir konuyu seçmek, başarılı bir blog başlatma sürecini çok daha kolay hale getirir. Birden fazla konu hakkında yazmak da gayet iyi. Gerçekten ilgilendiğiniz şeyler hakkında yazdığınız sürece, tutkunuz parlayacak ve okuyucularınızın ilgisini çekecektir.

Öyleyse neden blog yazma zahmetine giresin ki? Bir kaç neden var:

Evden kolaylıkla para kazanın. Blog sayfası eğer ki doğru yönetilir ise oldukça kazançlı olabilir. Dünyanın en iyi blogcuları açıkçası biraz kazanıyor, ancak yarı zamanlı bir blogcu bile işler doğru yapılırsa güzel bir kar elde etmeyi bekleyebilir. Bu konuda en iyi yanı, blog yayınlamanın bir tür pasif gelir olmasıdır, çünkü bir blog yazısı yazmak için haftada sadece birkaç saat geçirebilir ve daha sonra blog yazısı yazıldıktan çok sonra para kazanmaya devam edebilirsiniz. Bu kılavuzda sizin için nasıl blog yazacağınız ve para kazanacağınız konusunda çok daha ayrıntılı bilgi edindik.

Hikayenizi paylaşın. Bir blog, bir ses duymanızı ve duymanızı sağlar. İsterseniz hikayenizi tüm dünyayla paylaşabilirsiniz. Blogların en sık kullanılan yöntemlerinden biri, blogger’ın günlük deneyimleri hakkında yazdığı bir günlük olarak, böylece arkadaşların, ailenin ve diğerlerinin hayatlarının bir parçası olabilmesidir.

Kendiniz veya işletmeniz için tanıma. Hayır, muhtemelen son blog yazınız nedeniyle sizi takip edecek paparazzi olmaz. Ancak başarılı bir blog, fikrinizi gerçeğe dönüştürür ve size kendi alanınızda bir ton tanıma kazandırabilir. Birçok blogcu sadece bloglarından dolayı uzman olarak bilinir ve hatta bazıları bloglarına dayanarak kitap ve film anlaşmaları yaptı.

Bir topluluk bulun. Kalbi olan bloglar etkileşimlidir. Bir blog gönderisi yazıyorsunuz ve insanlar yorum yapıyor. Bu, sizinle aynı şeylerle ilgilenen insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Bloglama, bu kişilere deneyiminize göre öğretmenizi sağlar ve okurlarınızdan da öğrenme fırsatı verir.

İyi haber şu ki internet şu anda büyüme ile patlıyor. Her zamankinden daha fazla kişi çevrimiçi. Büyümedeki bu patlama, blogunuz için daha fazla potansiyel okuyucu anlamına gelir. Kısacası, bir blog başlatmayı düşünüyorsanız, şu andan daha iyi bir zaman yoktur.

Eğer ki Blog Sayfası açmak istiyorsanız bir domain ve bir hostinginizin bulunması gerekmekte. Sizlere özel Wordpress hosting paketlerimize bakarak uygun fiyatlı bir blog sayfası oluşturabilirsiniz.

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ? 1

Nasıl Blogtan Para Kazanabilirim ?

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ? 2

Bir Ürünün tanıtımını yaparak para kazanma

Blogunuzu kurdunuz. Makaleleriniz sayesinde mükemmel bir ivme yakalayarak blogunuz büyüme kazandı. Sponsorluklar ayarlayarak blog sitenizde sponsorlarınızın ürününü tanıtarak para kazanabilirsiniz.

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ? 3

Youtube İle Bağlantı Kurarak Para Kazanma

Bir Youtube Kanalınız var ise ya da blogunuz var ve bir Youtube kanalı açmayı düşünüyorsanız buradan mükemmel bir şekilde para kazancınızı katlayabilirsiniz. Örnek verecek olur isek, Bir teknoloji blog sayfanız var ve kitleniz yavaş yavaş oluşmaya başladı. Youtube kanalı açarak ve yazdığınız bazı blog yazılarınızı Youtube kanalınızda detaylı bir şekilde anlatarak hem blog sayfanızda etkileşimi arttırabilirsiniz hem de Youtube’tan gelir elde edebilirsiniz.

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ? 4

Banner Kullanarak Para Kazanma

Blogunuzda belli başlı reklam alanları ayırarak ve bu alanları isteyen kişilere kiralayarak para kazanabilirsiniz.

Blog sayfası oluşturarak para kazanılabilir mi ? 5

Adsense ile para kazanma

Adsense ile para kazanmak blog yazarları için en popüler yoldur. Belli başlı reklam tıklanma ve sayfa ziyaretleri sayesinde Google size  cüzi bir miktarda para ödemesi yaparak para kazanabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu