Wordpress

Sunucunun Meşgul Olması veya Yeterli Kaynağa Sahip Olmaması Hatası ve Çözümü

Yazımızda Sunucunun meşgul olması veya yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle görüntü işleme başarısız oldu. hatasının çözüm yollarına değinmek istiyoruz.

CMS sistemlerinde site yönetimi oldukça kolay bir şey. Kodlama gerekmeden sitemizi açabiliyor ve yönetebiliyoruz. Ancak bu tür sistemlerde daha önce görmediğimiz sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların çözümü bazen oldukça karışık olsa da genellikle oldukça kolay olabiliyor.

Daha önce sizlere 400 bad request gibi hatalardan bahsetmiştik. Bu kez ise farklı bir hatayla karşınızdayız. WordPress’te medya yüklerken “Sunucunun meşgul olması veya yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle görüntü işleme başarısız oldu.” şeklinde bir hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu hatanın bazı çözüm yolları mevcut. WordPress’te fotoğraf yüklerken ortaya çıkan bu hatanın çözümünü birlikte öğrenelim.

Sunucunun Meşgul Olması veya Yeterli Kaynağa Sahip Olmaması Hatası Nedir?

hostixo-blog-sunucunun-mesgul-olmasi-hatasi-neden-kaynaklanir

Bildiğiniz gibi WordPress’te içerik yüklemek oldukça kolay. İçeriğinizi yazmanız ve ardından bazı eklemeler yapmanız gerekiyor. Son aşamada içeriğinize görseller yükleyebilir ve hemen yayınlayabilirsiniz. Ancak bazen WordPress’e resim yüklerken bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İşte yazımızdaki hata da bunlardan birisi.

WordPress’te resim yüklerken karşınıza “Sunucunun meşgul olması veya yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle görüntünün işlenmesi başarısız oldu. Daha küçük bir görsel yüklemenin yardımı olabilir. Önerilen en yüksek boyut 2.500 pikseldir.” mesajıyla bir hata çıkabilir. Bu hata, resim yüklerken karşınıza çıktığı için doğal olarak resimleri yükleyemezsiniz. İşte yazımızda bu hatanın detaylarına değinmek istiyoruz.

Sunucunun Meşgul Olması Hatası Neden Kaynaklanır?

hostixo-blog-sunucunun-mesgul-olmasi-veya-yeterli-kaynaga-sahip-olmamasi-nedeniyle

Sunucunun meşgul olması problemi birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Bunlardan birkaçına kısaca değinmek istiyoruz. İlk olarak, bu hata mesajına baktığınızda, “Önerilen en yüksek boyut 2.500 pikseldir.” şeklinde bir ifade görürsünüz. Yani bu hata resmin boyutunun çok yüksek olmasından kaynaklanabilir.

Ancak bu hata farklı sebeplerden de kaynaklanabiliyor. Örneğin, WordPress sayfasının çok uzun süre açık kalması ve hiç kaydedilmemiş olması, bu hataya sebebiyet verebiliyor. Kısacası bu gibi küçük sebeplerden dolayı resim yüklerken hata alabiliyorsunuz.

Sunucunun Meşgul Olması Hatasının Çözüm Yolları

hostixo-blog-sunucunun-mesgul-olmasi-hatasi-cozumu-onerilen-resim-boyutu

WordPress’te resim yükleyemiyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Çünkü yazımızdaki sorunun çözüm yolları çok karışık değil. Hatta bu hatanın çözümü düşündüğünüzden çok daha basit bile olabilir. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmayalım ve hatanın bazı çözüm yollarını birlikte öğrenelim.

Resmin Boyutunu Kontrol Edin

Sunucunun meşgul olması hatasının temel sebebi resim boyutunun yüksek olması olabilir. Bildiğiniz gibi bir resmin pikseli ne kadar yüksekse kalitesi o kadar yüksektir. Ancak sitenize resim yüklerken, çok yüksek boyutlu resimler seçmemeniz gerekir.

Resim yüklerken hata aldığınızda, karşınızdaki mesajda “Önerilen en yüksek boyut 2.500 pikseldir.” gibi bir ifade göreceksiniz. Bu yüzden hatanın çözümü için ilk olarak resmin çok yüksek boyutlu olmadığından emin olmanız gerekiyor. Eğer resmin boyutu yüksek değilse, bu durumda hatanın çözümü için diğer yöntemlere göz atabilirsiniz.

Yazıyı Taslak Olarak Kaydedin

Yazınızı taslak olarak kaydederek ve sayfayı kapatıp açarak, sunucunun meşgul olması sorunundan kurtulabilirsiniz. WordPress’te Taslak olarak kaydet butonuna tıklayarak yazdığınız yazıları kaydedebiliyor ve daha sonra yayınlayabiliyorsunuz. Ancak birçok kişi WordPress’te yazı yazarken kaydetmeyi unutuyor.

Eğer yazı yazdığınız sayfa uzun süre açık kaldıysa ve kaydedilmemişse, yazımızdaki sorun bundan dolayı oluşmuş olabilir. Bu yüzden, ilk olarak yazdığınız yazıyı taslak olarak kaydedin ve sonrasında tarayıcıyı tamamen kapatıp tekrar açın. Daha sonra resmi tekrar yüklemeyi deneyin. Bu adımların ardından muhtemelen sorundan kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Yayınlayın ve Tekrar Deneyin

Eğer diğer yöntemler sorununuzu çözmediyse, farklı bir yöntem deneyebilirsiniz. Sunucunun meşgul olması hatasından kurtulmak için ilk olarak yazıyı yayınlayın ve tarayıcıyı kapatıp tekrar açın. Daha sonra WordPress’e tekrar girerek resimleri yüklemeyi deneyin. Eğer resimler yüklendiyse yazınızı güncelleyebilir ve sorundan kurtulabilirsiniz.

Güncellemeleri Kontrol Edin

Güncellemeler, sizi birçok sorundan kurtarabilirler. Bu yüzden, WordPress’in ve diğer yazılımların güncel olması oldukça önemli. Resim yüklerken görüntü işleme başarısız oldu hatası alıyorsanız, WordPress güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Buna ek olarak, eklentilerin ve temalarında güncel olması oldukça önemli. Güncellemeleri yaptıktan sonra resimleri yüklemeyi tekrar deneyebilirsiniz.

Hosting Firmanızla İletişime Geçin

Eğer denediğiniz hiçbir çözüm yolu sizi sunucunun meşgul olması hatasından kurtarmıyorsa, bu durumda hosting firmanızla iletişime geçebilirsiniz. Bazen sitenizdeki bazı sorunlar direkt olarak sunucuyla alakalı olabilir. Bu yüzden, hataları çözemediğinizde hosting firmanızdan teknik destek isteyebilirsiniz.

Sonuç

WordPress’te resim yüklerken Sunucunun meşgul olması veya yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle görüntü işleme başarısız oldu. gibi bir hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu hata, genellikle sayfanın uzun süre açık kalmış olmasından ve yazının uzun süre kaydedilmemiş olmasından kaynaklanır. Bu yüzden, hatadan kurtulmak için yazıyı kaydedebilir ve sayfayı tamamen kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca, hatadan kurtulmak için resmin boyutunu kontrol edebilir ve belirtilen değerden yüksek olmadığından emin olabilirsiniz. Buna ek olarak, sitenizdeki güncellemeleri denetleyebilir ve güncelleme yaparak tekrar deneme yapabilirsiniz. Bu gibi yöntemler sonuç vermiyorsa, hosting firmanızla iletişime geçerek teknik destek isteyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu