SEO

White Hat SEO Nedir? Teknikleri Nelerdir?

SEO, doğru yapıldığında site için oldukça faydalı. İçeriğimizde doğru SEO tekniklerini içeren white hat SEO nedir konusunu ele alacağız.

Site sahipleri için mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Bu konular sitenin arama motoru sıralaması için fazlasıyla önemli. İşte bunlardan birisi SEO olarak gösterilebilir. Sitede düzenli olarak SEO çalışması yapılması şart. Bu sayede arama motorunda yükselebilir ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

Ancak, SEO çalışması yaparken bazı noktalarda dikkatli olmanız gerekli. Çünkü SEO, kendi içerisinde birkaç parçaya ayrılıyor. Örneğin, hileli SEO teknikleri black hat SEO olarak tanımlanıyor. Sizlere bahsedeceğimiz white hat SEO, belli kurallar dahilinde yapılan zararsız SEO tekniklerini kapsıyor.

White Hat SEO Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-white-hat-seo-nedir-ne-ise-yarar-black-hat-seo-nedir-

SEO, web sitesinin arama motoru sıralamasında üst sıralara yerleşmesini sağlıyor. White hat SEO nedir konusu aslında oldukça basit. Sitenin sıralamasını yükseltmek için yapabileceğiniz birçok SEO çalışması mevcut. Bu çalışmalar sayesinde üst sıralara yerleşebilirsiniz.

Ancak, yapılan her SEO çalışması kurallar dahilinde ve etik olmayabiliyor. Yani bazı hileli SEO tekniklerinin de mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Hilesiz bir şekilde hizmet şartları dahilinde yapılan SEO tekniklerine white hat SEO deniyor.

Bu teknikler, site için büyük faydalar sağlıyor. Yani, herhangi bir hile yapmadan yaptığınız SEO çalışmalarını white hat SEO kapsamında değerlendirebiliriz. Bu kapsamda yaptığınız çalışmalar sitenin sıralamasını önemli ölçüde yükseltebiliyor. Bunun yanı sıra bir de black hat SEO denilen hileli SEO teknikleri mevcut. Bu teknikler özellikle uzun vadede siteye büyük zararlar verebiliyor.

Black Hat SEO Nedir? Neden Tehlikelidir?

White hat SEO nedir konusunu anladığınızı düşünüyoruz. Yazımızda bir de farklı bir SEO türünden bahsetmek istiyoruz. SEO’nun kurallar dahilinde uygulandığında site için çok faydalı olduğunu belirtelim. Ancak, black hat SEO, site için oldukça zararlı bir şey. Arama motoru sıralamasında yükselmek için uygulanan hileli teknikler, black hat SEO kapsamında yer alıyor.

Bazı kişiler arama motoru algoritmasındaki açıkları değerlendirmek için uygun olmayan etik dışı teknikler kullanıyorlar. Bu teknikler sayesinde arama motorunda üst sıralara yerleşebiliyorlar. Ancak, bu teknikleri kullandıkları için sonradan büyük cezalarla karşılaşabiliyorlar. Hileli teknikler kullandığı tespit edilen siteler, arama motoru sıralamasında çok büyük bir düşüş yaşayabiliyorlar.

Ayrıca, bu sitelerde zamanla organik trafik almak imkânsız hale bile gelebiliyor. İşte bu yüzden black hat SEO’dan kesinlikle uzak durmanız şart. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Black Hat SEO Nedir başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

White Hat SEO’nun Faydaları Neler?

hostixo-blog-white-hat-seo-nedir-white-hat-seo-yararlari

Black hat SEO ve white hat SEO nedir konularına yeterince açıklık getirdiğimizi düşünüyoruz. Şimdi de white hat SEO’nun bazı faydalarından kısaca bahsetmek istiyoruz.

Daha Yüksek Sıralama

White hat SEO teknikleri kurallar dahilinde yapılan teknikleri içerir. Bu yüzden, site için oldukça faydalıdır. Arama motorları bu teknikleri oldukça sever. Bu kapsamda yaptığınız doğru çalışmalar, siteniz için oldukça faydalı olacak ve sıralamasını önemli anlamda yükseltecektir.

Organik Ziyaretçiler

Hileli SEO teknikleri, sitenin organik ziyaretçi alamamasına sebep olabilir. Ancak, white hat SEO tekniklerinde böyle bir sorun yaşanmaz. Kurallar dahilinde yaptığınız SEO çalışmaları, sitenin zamanla daha fazla organik ziyaretçiye ulaşmasına yardımcı olur. Böylece sitenizi daha büyük bir organik kitleye ulaştırabilirsiniz.

Cezasız Yükselme

Arama motorları, black hat SEO tekniklerini tespit ettiğinde siteler önemli cezalarla karşı karşıya kalır. Bu durumda, sitenin sıralaması dibe vurabilir ve ziyaretçi almak imkansız hale bile gelebilir. Ancak, white hat SEO kapsamında yapılan çalışmalarda herhangi bir hile yoktur.

İşte bu yüzden, bu çalışmalar arama motorları tarafından çok sevilir ve siteniz herhangi bir cezayla karşı karşıya kalmaz. White hat SEO tekniklerini kullanarak arama motoru sıralamasında herhangi bir cezayla karşılaşmadan yükselebilirsiniz.

White Hat SEO Teknikleri Nelerdir?

hostixo-blog-white-hat-seo-nedir-white-hat-seo-teknikleri-neler

White hat SEO nedir kısmında bahsettiğimiz gibi hizmet şartları kapsamında uygulanan teknikler site için oldukça faydalı. Kurallar dahilinde uygulanan SEO tekniklerinin neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bu yüzden, bu tekniklerden bazılarını sizlere basitçe açıklamak istiyoruz.

Özgün İçerikler

Arama motorları için içeriğin özgün ve kaliteli olması çok önemli. Site için hazırladığınız özgün, kaliteli ve SEO uyumlu içerikleri white hat SEO tekniği kapsamında değerlendirebiliriz.

Doğru Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelime kullanımı, SEO için oldukça önemli. Ancak, black hat SEO kapsamında değerlendirilen bazı hileli anahtar kelime teknikleri de mevcut. Kurallar dahilinde ve düzgün bir şekilde yapılan anahtar kelime kullanımı, white hat SEO teknikleri arasında gösterilebilir. Sitenizde anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanırsanız, uzun vadede sıralamanız önemli anlamda iyileşebilir.

Kaliteli Backlink Çalışması

Backlinkler aslında bir sitenin diğer siteye referans olması gibi bir şeydir. Bazı kişiler hileli, sahte backlink kullanımıyla site sıralamasını yükseltmeye çalışabiliyorlar. İşte bu yüzden, kaliteli ve kurallar dahilinde yapılan backlink çalışmaları da white hat SEO teknikleri arasında gösterilebilir. Sitenizin aldığı ve paylaştığı kaliteli backlinkler, sıralama için büyük faydalar sağlayacaktır.

İçeriğimizde SEO’nun önemli bir parçasından bahsetmeye çalıştık. White hat SEO nedir konusunda sitenizde hangi çalışmalar yapmanız gerektiğini daha iyi anladığınızı düşünüyoruz. Kurallar dahilinde uyguladığınız SEO teknikleri, şüphesiz siteniz için çok faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu