SEO

Black Hat SEO Nedir? Neden Zararlıdır?

SEO, siteler için faydalı olsa da bazı teknikler oldukça zararlı olabiliyor. Black hat SEO nedir konusunu öğrendiğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Yeni site açmak ve içerikler paylaşmak size büyük kazançlar getirebilir. İyi bir kazanç için ne kadar fazla ziyaretçiye ulaşırsanız o kadar iyi. Yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşmak için SEO çalışması yapmanız şart. Düzenli SEO çalışması yaparak sitenin arama motoru sıralamasını yükseltebilirsiniz.

Ancak, SEO optimizasyonu yaparken fazlasıyla dikkatli olmak gerekli. Çünkü white hat SEO’nun aksine bazı zararlı SEO teknikleri mevcut. Zararlı SEO tekniklerine basitçe black hat SEO deniyor. Bu teknikleri uygulamak sitenize önemli anlamda zarar verebiliyor. Bu yüzden, yazımıza göz atarak bu konuyu daha iyi kavramanızı tavsiye ediyoruz.

White Hat SEO Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-black-hat-seo-nedir-ne-ise-yarar-white-hat-seo-nedir

SEO, sitenin arama motorunda yükselmesini sağlayan çalışmalara verilen genel bir isimdir. Black hat SEO nedir konusundan önce biraz White hat SEO konusundan bahsedelim. Sitenin daha fazla ziyaretçiye ulaşması için arama motorunda üst sıralara yükselmesi gerekir.

İşte bunun için bazı SEO çalışmalarının yapılması gerekir. Kurallar dahilinde, herhangi bir hile uygulanmadan yapılan tüm çalışmalar white hat SEO kapsamında yer alır. Yani bu çalışmalar site için oldukça faydalıdır ve kural dışı olmadığından dolayı herhangi bir ceza uygulanmaz.

Black Hat SEO Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-black-hat-seo-nedir-ne-ise-yarar-black-hat-seo-zararlari

SEO’nun siteler için fazlasıyla önemli olduğunu tekrar hatırlatalım. SEO çalışmasıyla sitenin sıralamasını yükseltebilirsiniz. Ancak, çalışmalara geçmeden önce black hat SEO nedir konusunda bilgi sahibi olmanız şart.

Arama motorunu yükseltmek için uygulanan hileli tekniklere black hat SEO denir. Yani bunu etik olmayan SEO çalışmaları olarak da tanımlayabiliriz. Normal şartlarda belirli kurallar dahilinde yapılan SEO çalışması arama motoru tarafından daha çok sevilir. Ancak, arama motorları tamamen kusursuz olmadığı için bazı şeyleri gözden kaçırabilir.

Black hat SEO yapan kişiler, arama motoru açıklarını tespit ederek hileli teknikler uygular. Bu hileli tekniklerle sitelerini arama motoru sıralamasında üst sıralara yerleştirebilirler. Ancak, bu tekniğin özellikle uzun vadede site için büyük zararları vardır.

Black Hat SEO Neden Zararlıdır?

Black hat SEO teknikleri, arama motorundaki açıkları yakalayarak sıralamada hileli bir şekilde yükselmenizi sağlar. Bu teknikler, ilk başta oldukça yararlı olsa da uzun vadede sitenin sıralamasını olumsuz etkileyebilir. Arama motoru algoritması hileli teknikleri tespit ettiğinde sitenin sıralaması büyük ölçüde olumsuz etkilenecektir. Bunun sonucunda da büyük ziyaretçi kayıpları kaçınılmaz olacaktır.

Black Hat SEO’nun Zararları Nelerdir?

hostixo-blog-black-hat-seo-nedir-black-hat-seo-teknikleri-ve-zararlari

Black hat SEO nedir konusunun ardından şimdi de zararlarından bahsedelim. Bu hileli tekniklerin site için büyük zararları mevcut. Bunlardan birkaçını sizlere açıklamak istiyoruz.

Organik Trafik Tamamen Yok Olabilir

Black hat SEO çalışması yapmak, siteyi ilk başta beklediğinizden çok daha üst sıralara taşıyabilir. Ancak, arama motorunda yapılan güncellemeler sonucunda sitenizde hileli teknikler uygulandığı tespit edilebilir. Bunun sonucunda sitenin sıralaması olumsuz etkilenir ve organik trafiği tamamen yok olabilir.

Sitenin Kalitesi Düşebilir

Black hat SEO teknikleri, genellikle kaliteli olmayan tekniklerdir. Bu teknikleri uygulamak sitenin içeriğinde büyük bir kalite düşüşüne neden olacaktır. Bu da yine büyük ziyaretçi kayıplarına neden olabilir.

Black Hat SEO Teknikleri Neler?

Black hat SEO nedir, neden zararlıdır gibi konuların ardından birazda hileli SEO tekniklerinden bahsetmek istiyoruz. Sizlere bahsedeceğimiz teknikler sadece birer örnektir. Bu tür teknikleri uygulamak site için fazlasıyla zararlıdır. Bu yüzden, aşağıdaki tekniklerden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Fazla Anahtar Kelime Kullanımı

Bir makale hazırlarken SEO uyumlu olması için içerisinde bazı anahtar kelimeler kullanırız. Ancak, anahtar kelimelerin sayısını içeriğin kelime sayısına göre ayarlamamız ve düzgün bir şekilde kullanmamız gerekir. Black hat SEO yapan kişiler bir içerikte normalden çok daha fazla anahtar kelime kullanmayı deneyebilirler. Örneğin, aynı terimleri tekrar tekrar kullanarak sıralama almayı deneyebilirler. Bu hileli teknik içeriğin kalitesini önemli anlamda düşürür.

Kopya Makale

Özgün makale hazırlamak siteler için çok önemlidir. Ancak, bazı kişiler benzer birçok makaleden bazı kısımları kopyalayarak yeni bir içerik oluşturmaya çalışırlar. Yani bunu basitçe kopya içerik olarak da tanımlayabiliriz. Makalenin kopya olduğu anlaşılmaması için tek bir yerden kopyalama yapmazlar. Arama motoru bunu tespit ettiğinde site yine birçok yönden olumsuz etkilenecektir.

Sahte Backlink

Sahte link kullanımı black hat SEO teknikleri arasında yer alır. Link kullanımının SEO açısından önemi büyüktür. Ancak, bazı kişiler backlinkleri suistimal etmeyi deneyebilirler. Örneğin, bedava bir hizmet sunduklarını söyleyen bir link hazırlayarak kullanıcıların bu linke tıklamalarını sağlayabilirler.

Ayrıca, farklı bir sitenin footer bölümüne kendi sitelerinin linkini eklemeyi deneyebilirler. Bu tür backlink kullanımları, etik dışı olduğu için black hat SEO teknikleri arasına girer. Bu tür teknikler tespit edildiğinde spam olarak değerlendirilebilir. Bunun sonucunda da siteniz önemli cezalarla karşılaşabilir.

İçeriğimizde site için oldukça tehlikeli olan bir hileli SEO tekniğinden bahsetmeye çalıştık. Black hat SEO nedir, teknikleri nelerdir gibi konulardan bahsetmemizin temel sebebi, bu yöntemlerden kesinlikle kaçınmanızdır. Bu hileli teknikleri uygulamak sitenize çok büyük zararlar verebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu