GENELSEO

Backlink Analizi İçin En iyi 7 Analiz Ve Sorgulama Aracı

Backlink Nedir ve Nasıl Çalışır?

Backlink, basitçe bir web sitesinden diğerine verilen bağlantıdır. Google gibi arama motorları, bir web sitesi diğerine bağlandığında, içeriğin dikkate değer olduğuna inandıkları anlamına geldiğinden, geri bağlantıyı yani backlink’i bir sıralama sinyali olarak kullanır. Yüksek kaliteli geri bağlantılar, bir sitenin arama motoru sonuçlarında (SEO) sıralamasını ve görünürlüğünü artırmaya yardımcı olabilir.

Backlink, arama motoru algoritmasında, SEO’da ve web sitenizi büyütmek için genel stratejinizde önemli bir rol oynar .

Backlink’i anlatmanın en iyi yolu iki web sitesi arasında olan iletişimdir.

Örneğin, X kişisi bir blog yazarıdır ve yeni çıkan teknolojik bir alet ile ilgili çok ilginç bir makale yazar.

Başka bir blog yazarı olan Y kişisi, bakış açısını paylaşırken X’in makalesine bağlantı veriyor. Konuyla ilgili olarak tanınmış çevrimiçi dergi sitesinde yazdığı için bu, X’in gönderisine bir geri bağlantı oluşturur.

Çevrimiçi dergi popüler olduğu için, diğer birçok site onun makalesine bağlantı verecektir. Bu, çevrimiçi derginin otoritesini artırır ve X’in makalesi de saygın bir siteden değerli bir geri bağlantı alır.

Temelde bir win-win modelidir.

Backlink Türleri

İki backlink türü vardır bunlar Nofollow ve Dofollow Backlink türleridir. backlink backlink nedir

Nofollow etiketi, kullanılan arama motoruna olağan bağlantıyı yok saymasını söyler. Bir siteden başka bir siteye herhangi bir veri aktarımı sağlamazlar. Bu nedenle, sıralama ve görünürlüğünüzü artırmaz.

Dofollow türü linkler herkes tarafından arzu edilen bir backlink türüdür. Bu tür bakilikler, arama motoru üzerinde ki sıralamalarınızı daha iyi bir hale getirmeye yardımcı olabilir.

Birde kötü amaçlı veya ‘toksik’ olarak tanımlanan dofollow bağlantıları vardır. Bu toksik bağlantılar şüpheli web sitelerinden geliyor olabilir veya arama motoru tarafından istenen hizmet şartlarını ihlal ederek elde edilmiş olabilir.

Bu tür dofollow bağlantılar, Google’ın web sitenizi cezalandırmasına neden olabilir. Önemli olan husus miktarı değil, sıralamada fark yaratan kaliteli backlinklerdir.

1.Open Site Explorer

Backlink analiz araçlarına bakıldığında aralarında veri bazında en detaylı ve kaliteli olan analiz aracı olarak öne çıkıyor. Anchor text değerlerini, nofollow, Page Authority ile Domain Authority gibi değerleri analiz sonucunda kullanıcılara sunmaktadır.

Bu saydığımız veriler, sosyal medya etkileşimlerinizi göstermek için sizden 99 dolar talep ederek PRO üyelik vermektedir.

2. Majestic SEO

Majestic SEO çevrimiçi bir hizmet sunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki tür üyeliği bulunan analiz aracı ücretsiz üyelikte çok fazla özellik bulundurmazken özellikler için Pro üyelik almanız gerekiyor. Geriye dönük analiz yapabilen Majestic SEO Historical Data ve Fresh Data gibi önemli özellikleri içerisinde barındırmaktadır.

3. Cognitive SEO

Daha çok analiz aracı değil de backlink yönetim aracı olarak önümüze gelen Cognitive SEO kullanıcı dostu bir analiz aracı olmakta ve içeriğinde çeşitli yararlı özellikler bulundurmaktadır.

Kendi Web siteniz ile rakip web sitelerini karşılaştırmanıza olanak sağlayan Cognitive SEO ayrıca analizlerini daha kolay hale getirmektedir

4. SEO Spyglass

SEO Spyglass çok eski bir tarihe sahiptir. Diğer araçlardan farklı olan SEO Spyglass çevrimiçi bir hizmet sağlamıyor. Çok verimli bir veri aktarımı sağlamayan araç bir çok siteden veri sağlayarak donanımlı bir analiz oluşturmaya çabalamaktadır.

Bütçe konusunda tek seferlik bir ödeme yapmanız yeterli olan SEO Spyglass çok detaylı bir analiz sunmamaktadır çünkü veriler kendisine ait değildir.

5. Blekko

Aslında bir analiz aracı olmayan Blekko bir arama motorudur. Spam Free Search çok güzel bir slogana sahip olan Blekko sloganlarında olduğu gibi spam sonuç barındırmamaktadır.

Arama motoru olarak pek doğru yanıtlar sunmayan Blekko bir SEO altyapısı oluşturarak  Bazı veriler sayesinde basit bir analiz aracı gibi çalışabilmektedir.

backlink baclink nedir

6. Exalead

Blekko ile aynı olan Exaled kendi algoritmasını kullanarak link araması yapabilmekte.

İstediğiniz backlinkler için, “link:site.com”, adresindeki site yazan alana internet sitenizin adını yazabilirsiniz

7. Link Research Tools

En kapsamlı backlink araçlarından biri olan Link Research Tools 53 farklı kaynak kullanarak veri toplar ve bunları size gösterir fiyatının makul olmadığını söylemek oldukça doğru olan Link Research Tools 169 ila 900 Euro arasında bulunan paket seçenekleri sunmaktadır bu yüzden de kullanıcılar tarafından cazip gelmemektedir.

Bu yazımızda sizin için Backlink Analizi İçin En iyi 7 Analiz Ve Sorgulama Aracı başlıklı konudan bahsettik dilerseniz Akıllı Telefonlar İçin En İyi 10 Mail Uygulaması yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu