GENEL

Payoneer Nedir Ve Nasıl Hesap Açılır?

Dijital hayata geçtiğimizden beri para transferi çok baş ağrıtan bir konu olmuştur. Öyle ki insanlar para gönderimi konusunda yüksek komisyon ücretlerine tabi tutulmakta ve para transferi yaparken çok detaylı bir şekilde bilgi girilmesi gerektiğinden insanlar aşırı zorlanmaktadır. Peki daha kolay, hızlı ve daha az komisyon ödeyerek para transferi mümkün mü? Payoneer ile mümkün hem de uluslar arası.

Dünyada Paypal tarafından oluşturulan para transferi ağındaki güven ortamı insanları çok cezbetmişti fakat Paypal’ın Türkiye’de faaliyetlerinin durdurulmasından sonra insanlar buna alternatif aramaya başladılar. Bu yazımızda Paypal gibi benzer online ödeme imkanları sunan bir başka alternatif olan Payoneer’i sizlere anlatacağız.

Payoneer Nedir ?

Amerika merkezli bir finansal hizmet şirketi olan Payoneer online bir şekilde para transferi ve ödeme platformudur. Günümüz itibari ile 200 ülkede küçük işetmeler için işleri bir hayli kolay hale getiriyor.

Yurtdışı kullanımı çok yüksek seviyede olan Payoneer sayesinde 60’dan fazla para birimi üzerinden 200’den fazla ülkeye para transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Yaptığınız işlemlerde çok küçük kesintiler uygulayan site kullanıcılarına TEB bankası ATM’lerinde kullanabileceği bir nakit kart vermektedir Payoneer kart MasterCard güvencesi altında olduğu için oldukça güvenlidir. Ve çok kolay bir şekilde nakit çekimi yapılabilmektedir.

Tabiki bu işlemleri yapabilmek için bir hesabınızın olması gerekmektedir.

Türkiye’de Payoneer Kullanılıyor mu?

Payoneer aktif olarak Türkiye’de kullanılmaktadır ve bir çok kullanıcısı bulunmaktadır.

Payoneer Hesap Açma

Payoneer’i kullanabilmeniz için bir hesap açmanız gerekmektedir bunun için ilk olarak buradan Payoneer’in sitesine gitmeniz gerekmektedir.

Payoneer Nedir Ve Nasıl Hesap Açılır? 1

Siteye gittikten sonra ilk olarak seçmeniz gerekenlerden biri hangi amaçla kullanacağınız olacaktır bireysel ya da şirket adı altında iki seçenek karşımıza çıkmaktadır. Hangi amaçla kullanacaksanız o seçeneği seçip alttaki bilgileri de doldurup devam ediyoruz.Payoneer

Gelen ekranda istenilen bilgileri giriyoruz fakat adres yazarken noktalama işaretleri kullanmamaya dikkat edin çünkü her bir kutucuk için karakter sınırı vardır. Noktalama işaretleri karakter sınırını aşmanıza neden olabilir. Türkçe karakterleri kullanmadan bilgileri doldurup devam ediyoruz.Payoneer Nedir Ve Nasıl Hesap Açılır? 2

İstenilen bilgileri doğru bir şeklide girerek devam ediyoruz. Şifre oluşturmak için sizden en az 7 haneli, rakam ve karakterlerden oluşan bir şifre oluşturmanızı istemektedir. Şifre istenildiği gibi olmadığı sürece şifreyi kabul etmeyecektir.

Kimlik numaranızı istemesinin nedeni hesabı açanın yani sahibinin siz olduğunu doğrulamak amaçlı istemektedirler. Sonuç olarak bir banka hesabı açıyorsunuz ve ileride bu hesabı diğer banka hesaplarınızla ilişkilendireceğiniz için bilgilerin doğrulu çok önemlidir.

Bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra devam diyoruz.

Payoneer Nedir Ve Nasıl Hesap Açılır? 3

Son olarak en son gelen ekranda gerekli bilgileri doğru olacak bir şekilde doldurarak ‘Gönder’ diyoruz ve kayıt işlemini tamamlıyoruz. Kısa bir süre de hesabınız kontrol edilerek onay sürecine girip kullanımınız için hazır hale gelecektir.

Hesap açma işlemi bu kadar.

Payoneer Kart Nedir?

Kayıt olduğunuz zaman kullanılacak kart olarak ”MasterCard” seçilir. Bu şekilde kayıt açtığınızda Amerika da adınıza bir hesap açılıyor ve bu hesaba ait olan Payoneer kart başvurunuzdan sonra kayıtlı adresinize 15 gün içinde gönderiliyor.

Fakat bu kartı kalabilmek için sistem üzerinden kartı aktifleştirmeniz gerekmektedir. Kart için herhangi bir ücret ödenmiyor kullanılması zorunlu da değil.

Ama kartın getirdiği avantajlar bulunmaktadır bunlar; kart ile çok kolay bir şekilde alışveriş yapabilmeniz ve TEB bankası ATM’lerinden çok fazla bir kesinti olmadan paranızı çekebiliyor olmanız.payoneer

Para Yatırma Ve Çekme İşlemleri

Para gönderme ve alma işlemleri çok kolay bir şeklide yapılabilmektedir. Paypalda kullanılan e-posta sisteminden ziyade size özel verilen referans numarasını kullanarak  hiçbir bir kesinti olmadan kolay bir şekilde ödeme alabilir ve aynı şekilde  karşı taraftaki kişinin referans numarasını kullanarak para gönderimi sağlayabilirsiniz.

Komisyon oranları dahilinde MasterCard altyapısına sahip Payoneer kartınızı kullanarak Türkiye sınırları içerisinde TEB ATM’lerini kullanarak para çekme ve yatırma işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilmektesiniz. Bir TEB ATM’sine giderek kartınızı yerleştirip şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelen ekranda. Para Çekme menüsüne giderek çekmek istediğiniz tutarı girerek paranızı rahatlıkla çekebilirsiniz.

Fiyatlandırma ve ücretlerin tam listesi. 

Bu yazımızda sizlere Payoneer nedir ve hesabının nasıl açılacağını anlattık dilerseniz Backlink Analizi İçin En iyi 7 Analiz Ve Sorgulama Aracı başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu