GENELİnternet

Metaverse Nedir? İşte Metaverse Kullanacak 5 Site!

Metaverse nedir sorusu teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza giren Metaverse kavramı hakkında merak edilen en önemli sorudur. 2021 yılında en çok konuşulan konulardan bir tanesi oldu. Peki, nedir Metaverse?

Kullanıcıların üç boyutlu bir evrende yer alabileceği anlamına gelen “metaverse” kavramı en çok kullanılan uygulama olan Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesi ile gündeme darbesini vurdur. Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg tarafından “fizikselleştirilmiş internet” adı ile anılan bu sistemin giderek yaygınlaşması ile birçok kişiyi etkisi altına almış durumda.

metaverse-nedir

Metaverse Nedir? Nasıl Kullanılır?

Metaverse nedir youtube gibi farklı sosyal medya platformlarında giderek yaygınlaşan bir tartışma konusu oldu. Nasıl kullanılacağı, nasıl alınacağı gibi farklı birçok soru kişilerin aklında dolaşıyor. Metaverse’nin yeni bir gündem yaratacağı ise daha şimdiden görülüyor.

Metaverse, sanal ortamlarda yalnızca bulunmayıp bu alanda tamamı ile varmışçasına deneyimlemeyi sunacak bir sistem olacak. Bu durum da sanal bir ortamda yaşam sağlanmasına neden olacak gibi görünüyor.

Sınırları zorlayacak bir sistem olan bu sanal sistem sayesinde sizler de yerinizden kalkmadan gerçekleştirilmiş teknoloji ile istediğiniz yere seyahat edebilir, konserlere ve konferanslara katılabilirsiniz. Her geçen gün daha da yaygın bir şekilde bilgiler verilmekte ve nasıl kullanılacağı hakkında detaylar verilmektedir.

metaverse-nedir

Metaverse Nedir Nasıl Alınır?

Metaverse nedir nasıl alınır gibi sorular için farklı zaman kavramları verilebilmektedir. Özellikle Meta yani eski adı ile Facebook kurucu olan Mark Zukerberg tarafından yapılmış açıklamada bu sistemin şuan da aktif olarak kullanılabildiğini ancak özelliklerinin tam oturmasının zaman alacağını bildirdi.

Metaverse evreninin ve Metaverse arsa alımının sağlanabilmesi için bilinmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Bunların başında Metamask adı verilen sanal cüzdana sahip olmak geliyor.

metaverse-nedir

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

Her geçen gün ismini daha da çok duyuran ve giderek yaygın hale gelmiş olan bu sistem sayesinde sanal gerçeklikte bir çığır açılmış oluyor.

Bu evrene katılmak ve burada arsa satın almak için yapmanız gereken bazı unsurlar yer almaktadır. Bunların başında Metamask cüzdanına sahip olmak geliyor. Daha sonrasında ise binlerce platformu üzerinden birisine üye olmak gerekir. Sanal arsa almak için kullanacağınız bu platformlarda ise Metaverse coinlerine ihtiyacınız olabilir.

Metaverse sanal arsa satın alımı yapmak için kripto para ihtiyacınızı olacaktır. Bunun için farklı coinler belirlenir. Bunlar içerisinden birisini tercih ederek bunların karşılığında sanal arsa alımı yapabilirsiniz.

Sanal arsa alımları çok uzağınızda olan arkadaşlarınızla dahi yakın olmanızı sağlayabiliyor. Bu durum kaybettiğiniz yakınlarınız için de geçerli… Öyle ki, yakında ölen akrabalarınız ile bir sanal gerçeklikte birleşebilirsiniz…

Sanal Evren Kurucusu Olacağı Düşünülen Siteler

Birçok site ve şirket bu sanal evrende bulunmayı ve bu alanda çalışmalarını ilerletmeyi düşünüyor. Sanal gerçekliğin en uç noktası olarak görülen Metaverse yani sanal evren, birçok sitenin bu alanda kendisini göstermek istemesini sağlamıştır. Bunların 5 tanesini sizler için listeledik!

1. Meta:

Bir teknoloji devi olan Facebook’un yeni adı olan Meta, 2014 yılında Oculus satın alarak sanal gerçeklik için büyük bir yatırım yapmıştır. Metaverse nedir sorusunu her seferinde daha çok karşımıza çıkarmaya yardımcı olmuş bu site, iş ve seyehat gibi alanlarda sanal avatarların bağlantı yolu ile sağlanabileceğini düşünmektedir.

Günümüz internetinin yerini alabileceğini düşünen Zukerberg, Metaverse için emin adımlar atıyor… Geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bir sonraki platform ve ortamda izlemekle kalmayıp, deneyimin içinde olduğunuz daha sürükleyici ve somutlaştırılmış internet olacak ve biz buna Metaverse diyoruz.” açıklaması ile bu konuda kararlıklarını bildirmiştir.

metaverse-nedir

2. Microsoft:

Hologramı aktif olarak kullanmakta olan teknoloji devlerinden birisi olan Microsoft, Microsoft MESH ve genişletilmiş gerçeklik (XR) uygulamalarını geliştirmekte olduğunu açıkladı. Microsoft firmasının sanal gerçeklik avatarlarını Microsoft Teams’e getireceği hakkında bazı söylemler yer alıyor.

Metaverse nedir makale içeriklerine dahi konu olan bir soru olması ile beraber bu konuda atılım yapan ikinci firma olan Microsoft, Amerikan askerlerinin eğitilmesi için simülasyon eğitimlerinde bu sistemi kullanma adına konuşmalar başlattığını belirtmiştir.

metaverse-nedir

3. Epic Game:

Epic Game kurucusu olan ve Fortnite oyunun kurucu olan Tim Sweeny, Metaverse için yatırım yapmış olduklarını açıkladı. Ariana Grande ve Travis Scott gibi sanatçıların konserlerinin yanı sıra farklı birçok unsurun sanal gerçekliğe düzenlendiği görülmektedir.

Metaverse nasıl alınır sorusunu akıllara getiren Epic Game, gelecekteki dünya oyunlarının dijital ikizine ulaşmayı sağlayacaklarını bildirdiler…

4. Roblox:

2004 yılında kurulmuş olan ve kullanıcıların ev inşa edebileceği birçok oyuna ev sahipliği yapan bir firmadır. Bu firma kaykay spor ayakkabı şirketi olan Vans ile anlaşmasını sağlayıp sanal ortamda Vans kıyafetleri ile kaykay sürüşüne çıkmanızı sağlıyor.

Vans ile ortak yürütmüş oldukları bu çalışmaya “Vans World” adını veren şirket Metaverse nasıl alınır sorusunu kullanıcılarına sorduran bir çalışmaya imza atmış oluyor.

5. Minecraft:

Çocukların vazgeçilmezi haline gelmiş bir sanal evren de Minecraft oyunudur. Microsoft yapımı olan bu oyun, kendi dijital karakterlerini yaratabilecekleri ve istediklerini inşa edebilecekleri bir evren oluşturmaktadır.

metaverse-nedir

Metaverse nedir sorusu için bir yanıt oluşturmak ve bu sanal evrende bulunmak için adımını atan bir şirket olmayı da geride bırakmayan bir şirkettir.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu