GENEL

Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme

Bir sitenin kaynak kodunu görüntüleme nasıl yapılır resimli anlatımı ile beraber sizler için derledik.

Bilgisayarlar; ister ev bilgisayarı, ister modern akıllı telefon veya bilimsel bilgisayar olsun  ikili sistemde çalışır : açık/kapalı, yüklü/yüklenmemiş, 1/0. Bir dizi bit, bilgisayara ne yapması gerektiği konusunda talimat verir. Bilgisayar teknolojisinin ilk günlerinde komutlar bu şekilde oluşturulurken, biz uzun zamandan beri insan tarafından okunabilir bir programlama dilinde uygulama yazmaya geçtik. Bu, ilk başta garip gelebilir, çünkü kaynak kodu yazılım ile ilgilenmeyen birine kafa karıştıran anlamsız sözler gibi görünebilir.

Ne bir programcı ne de bir web tasarımcısı değilseniz, her gün kullandığınız uygulamaların ve internet sayfalarının arkasında ne olduğu pek aklınıza gelmiyordur. Kısmen bilgisayarınıza yönelik çok karmaşık ve uzun talimatlara dayanmaktadırlar. Bu komut metnine kaynak kodu denir. Programcılar, belirli bir programlama dili temelinde, bilgisayar tarafından yürütülebilir bir uygulama için tüm kuralları düzenler.

Yazar, çalışmasına programlama dilinin özelliklerini ihlal eden fark edilmeyen bir hata yazarsa, program ya düzgün çalışmayacak, ya hiçbir şey yapmayacak ya da çökecektir. Peki bir sitenin kaynak kodunu görüntüleme nasıl yapılır hadi gelin beraber bakalım.

Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme Adımları

  1. Öncelikle Bir Web Tarayıcısı Açın Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme yapmak için Chrome, Edge, Opera, Internet Explorer ve Firefox  tarayıcılarından herhangi birini kullanarak başlıyoruz. Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme 1
  2. Kaynak kodunu görüntülemek istediğin internet sayfasını gitBir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme 2
  3. Sayfa üzerinde boş bir alana sağ tıkla. Bu açılır bir menüyü ortaya çıkarır. Tıkladığın yerin boş olması gerek herhangi bir bağlantıya ya da resim üzerine sağ tık yapma.Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme Adımları
  4. Sayfa kaynağını görüntüleye tıkla ayrıca Ctrl+Ukısa yolunu da kullanabilirsin. bu işlem bir sitenin kaynak kodunu yeni bir sekmede veya sayfanın en alt kısmında açar.
    Bir Sitenin Kaynak Kodunu Görüntüleme 3
    Bir sitenin kaynak kodunu görüntüleme

Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Bir Google Hizmeti Olan Google Çeviri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu