Wordpress

WordPress Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor Hatasının Çözümü

Hemen hemen her kullanıcının sıklıkla karşılaştığı WordPress Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor Hatasının çözümü ile sizlerleyiz. Tema ve eklentilerden kaynaklanan uyumsuzluk ya da teknik sorunlardan ötürü karşılaşılabilecek bir hata olsada aslında belirli bir sebebi yoktur.

WordPress Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor Hatası Nedir?

Warez yani korsan eklenti kullanımı, uyumsuz tema ve eklenti kullanımı ve hosting kaynaklı teknik yetersizliklerden ötürü karşılaşılabilecek olan bir hata olarak özetlenebilir. Bu hatayı alabileceğiniz belli başlı maddelere bakmamız gerekirse;

  • Wordpress sisteminin çekirdek dosyaları bozulmuş olabilir.
  • Korsan tema, eklenti kaynaklı zararlı kod bloklarının bulunması.
  • Eklenti ve temaların güncellemesi sonrası Wordpress ile uyumsuz hale gelmesi.
  • Tema veya eklentilerin php sürümü ile uyumsuz olması.

Tema Kaynaklı Hatalar Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Tema kaynaklı hata aldığınızı düşünüyorsanız bu durumu tespit etmek için öncelikle dosya yöneticinizden /wp-content/themes klasörünün ismini geçici bi süreliğine değiştirmeniz gerekiyor. Ağer bu işlemi yaptıktan sonra sitenize erişebiliyorsanız ve hata almıyorsanız bu durumda hata tema kaynaklı denilebilir.

Bu işlemin ardından aktif olarak kullandığınız temanın adını değiştirerek varsayılan temanın uygulanmasını ya da diğer temanızın aktif hale gelmesini sağlamanız gerekir. Böylece temanızı pasif hale geitirip ardından hatanın sebebini bulmak için gereken çalışmaları yapabilirsiniz.

Wordpress Dosyalarının Zarar Görmesinden Dolayı Hata Alıyorsanız

Eğer hatanın sebebi olarak Wordpress dosyalarınızın zarar görmesi sebebi ile sorun yaşıyorsanız. Sitenizin tüm yedeklerini alarak yeniden kurmanız gerekebilir. Dolayısı ile sağlıklı bir kurulum ve veritabanı yedeği alarak ve resim dosyalarınızın da yedeğini alarak temiz bir kurulum yapmanızı öneririz.

Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor Hatası Nasıl Çözülür?

Wordpress Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor hatasının çözümü için tema ya da eklenti sorunu olup olmadığını tespit ettikten sonra ilgili tema ya da eklentiyi devre dışı bırakmalı, tema ve eklenti için geliştiriciye bildirimde bulunmalısınız. Varsa alternatif ve Wordpress sürümünüz ile uyumlu eklenti ve temalar kullanmalısınız.

Wordpress hatalarının bazıları da veritabanı kaynaklı olabilir. Bu durumda ya Wordpress sitenizin veritabanını onarmaya ya da en sağlıklı çözüm olan temiz kurulum yoluna gitmelisiniz. Hosting panelinizdeki kolay kurulum eklentileri ile sıfır Wordpress kurulumunu kolayca yapabilirsiniz. Anrak bunun yerine veritabanınızı onarmak için gerekli işlemleri yapmak istiyorsanız bu linke tıklayarak adımları izleyerek işlemleri yapabilirsinzi.

Wordpress kullananların büyük çoğunluğu yetersiz hosting alt yapısı ile RAM, CPU, disk alanı yetersizliği gibi sorunlar yüzünden de bu hataları alabilmektedir. Dolayısı ile sağlıklı ve kaliteli alt yapısı olan bir hosting firması ile çalışmanız sorunsuz bir Wordpress deneyimi için sizlere tavsiye edilir.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu