Diğerİnternet

En İyi Link Kısaltma Siteleri – Kısa Link Servisleri

Bazı link kısaltma siteleri üzerinden kısa linkler oluşturulabiliyor. Bu sayede gereksiz uzun linklerden kurtulabilmeniz mümkün.

İnternette gezinirken karşımıza birçok link çıkabiliyor. Linkler sayesinde bir bağlantıya kolayca ulaşabiliyoruz. Ancak bazı linklerin oldukça uzun ve karışık göründüğünü söyleyebiliriz. Bu da bizlere görüntü açısından bazı problemler yaşatabiliyor.

İşte bu uzun linklerden kurtulmanın bir yolu var. Üstelik bu yöntem sayesinde para bile kazanılabiliyor. Link kısaltma sayesinde uzun bir linki kolayca kısaltabiliyorsunuz. Kullanıcılar yeni kısa bağlantıya tıklayarak yine aynı adrese ulaşabiliyorlar. Bu bağlantıya tıklandıkça bağlantının sahibi para kazanabiliyor. URL adreslerini kısaltmak için tercih edebileceğiniz birçok servis mevcut. Bu servislerden bazılarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Link Kısaltma Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-link-kisaltma-siteleri-kisa-link-nedir-ne-ise-yarar

Kısa link için link kısaltma siteleri tercih edilebiliyor. Bir web sitesine gitmek için adres çubuğuna URL adresini yazmanız yeterli. Bu URL adresleri sayesinde istediğiniz bağlantıya hızlıca ulaşabilirsiniz. Ancak, bu bağlantılar bazen oldukça uzun ve karmaşık olabilirler. Örnek vermek gerekirse, bir sitedeki içeriğin linki oldukça uzun olabilir. İşte bu tür uzun linkler kullanıcıların gözüne oldukça karmaşık gelecektir.

Link kısaltma işlemi sayesinde bu tür linkler fazlasıyla kısaltılabilir. Örneğin bu işlem sayesinde 300 karakterli bir URL, sadece birkaç karakterlik kısa bir adrese dönüştürülebilir. Daha sonra kullanıcılar bu kısa adres sayesinde aynı bağlantıya daha rahat ulaşabilirler. Bu işlem için tercih edilebilecek birçok servis mevcut. Bu servislerden bazılarını sizlerle paylaşacağız.

Link Kısaltma Siteleri Ne Kadar Kazandırıyor?

hostixo-blog-en-iyi-link-kisaltma-siteleri-ne-kadar-para-kazandiriyor-kisa-link

Oluşturduğunuz kısa linke tıklandıkça para kazanabilirsiniz. Yani aslında yazımızdaki servislerin bazılarından para kazanabilmeniz mümkün. Bu tür sitelerden ne kadar kazanabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. Her sitenin kazandırdığı ücret farklı. Örneğin, bir siteden 1000 tıklama başına 7 dolar kazanabilirken, diğer siteden 14 dolar kazanabilirsiniz. Yani kazanacağınız ücret kullandığınız servise göre değişiklik gösterecektir.

En İyi Link Kısaltma Siteleri 2023

hostixo-blog-en-iyi-link-kisaltma-siteleri-2023-tinyurl-link-kisaltma-bitly

Artık lafı daha fazla uzatmadan listemize geçmek istiyoruz. Listemizdeki servisleri kullanarak uzun URL adreslerini kısa bir bağlantıya dönüştürebilirsiniz. Üstelik bu bağlantıya tıklandıkça para kazanabilirsiniz.

Bit.ly

Link kısaltma siteleri arasında oldukça popüler olan Bit.ly, uzun süredir bu yönde hizmet sağlıyor. Bu siteden uzun bağlantıları kolayca kısa bağlantılara dönüştürebilir ve istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu site üzerinden tamamen özelleştirebilir ve dinamik bir QR kod oluşturabilmenizde mümkün.

Bitly link kısaltma servisinde Link-in-bio adında bir özellik mevcut.  Bu özellik, sosyal medya için özel URL adresleri ve yönetimi kolay bağlantılar oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu kısımda son bir detay olarak Bit.ly servisinin ücretsiz kullanılabildiğini ancak ücretli paketlerinin de bulunduğunu belirtelim. Ücretli paketlerden birisini satın alarak ekstra avantajlardan faydalanabiliyorsunuz.

TinyURL

Popüler link kısaltma servisleri dendiğinde akla gelen bir diğer servis TinyURL’dir. Yıllar önce kurulan bu servis, günümüzde hala kullanıcılara hizmet vermeye devam ediyor. Bu servis üzerinden üye olmadan hızlı bir şekilde bağlantılarınızı kısaltabilirsiniz. Daha sonra yeni kısa bağlantıyı istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

TinyURL link kısaltma servisi belli bir noktaya kadar ücretsiz kullanılabiliyor. Ancak daha fazla özellik için ücretli planlardan birisini satın almalısınız. Ücretli planlar sayesinde oluşturduğunuz kısa bağlantılar hakkında detaylı analizler bile yapabilirsiniz. Örneğin, kısa bağlantının hangi ülkelerden ne kadar tıklanma aldığını vs. görebilirsiniz.

TRLink

Listemizde yer alan TRLink, aslında diğer servislerden biraz daha farklı. TinyURL ve Bit.ly, bağlantıya tıklandıkça para kazandıran siteler değil. Bu iki siteden sadece bağlantı kısaltabiliyor ve bazı ekstra özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Ancak, TRLink sitesi sizlere kısa linke tıklandıkça para kazandırıyor. Bu siteden 1000 tıklama başına yaklaşık 5 dolar gibi bir ücret kazanabilmeniz mümkün. Ancak bu ücret zamanla değişiklik gösterebilir.

ShrinkEarn

Para kazanabileceğiniz bir diğer link kısaltma servisi ShrinkEarn olarak karşımıza çıkıyor. Bu site üzerinden bağlantılarınızı kolayca kısa bir bağlantıya dönüştürebilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz bağlantıya tıklandıkça para kazanabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında tercih edilen bu sitenin link kısaltmak için iyi bir tercih olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu site 2022’nin en çok para kazandıran link kısaltma siteleri arasında bile gösterilebilir. URL kısaltıcısı olarak gösterilen ShrinkEarn, 1000 tıklama başına 20 dolar bile kazandırabiliyor.

ShortURL

En iyi link kısaltma siteleri listelerimizde son olarak ShortURL sitesinden bahsedelim. ShortURL ile linklerini çok kolay bir şekilde kısaltabilirsiniz. Kısa linklerden para kazanmak gibi bir amacınız yoksa bu siteyi tercih edebilirsiniz. Böylece bağlantıları hızlıca kısaltarak istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu