BilgisayarDiğer

PDF to Word Çevirme Nasıl Yapılır? Online Dosya Çevirme Siteleri

Bir dosyayı düzenlemek için PDF to Word çevirme yapabilirsiniz. Böylece dosyalarınızı Word üzerinde düzenleyerek kaydedebilirsiniz.

Birçok farklı amaçla kullanılan birbirinden farklı dosya uzantıları mevcut. Dosya uzantıları, aslında dosyaların hangi programlarda çalışacağını anlamamıza yardımcı oluyorlar. PDF dosyaları, özellikle internette birçok sitede karşımıza çıkabiliyor. Bu dosyaları bilgisayarımıza indirerek açabiliyoruz. Ancak, PDF türündeki dosyaları istediğimiz gibi düzenleyemiyoruz.

Bu durumda dosyanın türünü değiştirmemiz gerekiyor. PDF’yi Word’e çevirerek üzerinde rahat bir şekilde düzenleme yapabiliriz. Üstelik, bu işlem programsız bir şekilde online olarak yapılabiliyor. İnternetten PDF dosyasını Word’e çevirmek için ziyaret edebileceğiniz bazı siteler mevcut. Bu sitelerden bazılarını yazımızda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

PDF Nedir?

hostixo-blog-pdf-to-word-cevirme-ucretsiz-pdf-donusturucu-pdf-nedir-docx

PDF yani Portable Document Format, sayısal bir dosya biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Türkçesi Taşınabilir Belge Biçimi olan bu dosya formatı, yazdırılabilir ve taşınabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş. Bu dosya türü her ne kadar oldukça kullanışlı olsa da bazı zamanlar PDF to Word çevirme yapmanız gerekebiliyor.

PDF, özellikle internette gezinirken sıkça karşımıza çıkabiliyor. Örneğin, bir sözleşme örneğini bilgisayarımıza indirerek PDF formatında açabiliyoruz. PDF dosyaları Google Chrome gibi tarayıcılar üzerinde de açılabiliyor. Bu yüzden, bu tür dosyaları açarken çok fazla zorlanmıyoruz.

Word Dosyası Nedir? Word Uzantısı

Word dosya uzantısı .docx olarak karşımıza çıkıyor. Word, aslında Microsoft’un geliştirdiği bir yazılım. Bu program ile üst seviye kalitede belgeler oluşturabilirsiniz. Ayrıca belgeler üzerinde düşünemeyeceğiniz kadar çok düzenleme yapabilirsiniz.

Word programının dosya uzantısı .docx olarak belirlenmiş. Yani Word programında oluşturulan dosyalar .docx olarak kaydediliyor. Bu türdeki dosyaları Word programında açarak üzerlerinde düzenlemeler yapabiliyoruz.

PDF dosyasını .docx dosya formatına çevirerek Word programında açabilirsiniz. Daha sonra, dosya üzerinde birçok düzenleme yapabilir ve değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Dosya çevirme işlemi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

PDF to Word Online Ne İşe Yarar? PDF Dönüştürücü

PDF to Word çevirme işlemi, PDF formatındaki dosyayı .docx dosya formatına çevirmenize yarar. Çevirme işleminden sonra, dosya artık Microsoft Office Word programında açılabilir hale gelir. Böylece, dosyayı Word üzerinde görüntüleyebilir ve üzerinde birçok düzenleme yapabilirsiniz. Çevirme işlemi için program kullanmanız şart değil. Bu işlemi bazı siteler üzerinden online olarak hızlıca yapabilmeniz mümkün.

Online PDF to Word Çevirme

PDF dosyasını Word’e çevirme işlemini online olarak yapabilmeniz mümkün. Yani bu işlem için en iyi PDF’yi Word’e çevirme programı diye bir şey aramanıza gerek yok. Dönüştürme işlemi yapabileceğiniz birçok site mevcut. Biz sizlere Adobe web sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde dosya çevirme işlemini nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağız. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

PDF to Word Ücretsiz

  • Dönüştürme işlemi için Adobe Acrobat PDF’yi Word’e dönüştürme bağlantısına gitmeniz gerekiyor.
  • Siteye gittikten sonra, karşınızdaki sayfada Dosya seç butonuna tıklayarak PDF dosyasını seçin. Sonrasında dönüştürme işleminin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
  • Dönüştürme işlemi bittikten sonra, karşınıza gelen ekranda İndir butonuna tıklayarak dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyayı Microsoft Word programında açarak istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Online PDF Word Çevirme Siteleri

Yazımızda son olarak birkaç tane dosya dönüştürme sitesinden bahsetmek istiyoruz. Bu sitelerden birçok dosya türü arasında dönüştürme yapabilirsiniz.

Adobe Acrobat

hostixo-blog-pdf-to-word-cevirme-donusturme-siteleri-adobe-acrobat

Adobe Acrobat üzerinden online olarak PDF dosyalarını başka dosya türlerine çevirebilirsiniz. Ayrıca, bu siteden başka türdeki dosyaları PDF dosyasına dönüştürebilmenizde mümkün. Üstelik bu siteden dönüştürme işlemleri belli bir noktaya kadar ücretsiz yapılabiliyor.

Smallpdf

hostixo-blog-pdf-to-word-cevirme-donusturme-siteleri-smallpdf

Dönüştürme siteleri arasında oldukça popüler olan Smallpdf, yine PDF dosyalarını çevirmek için kullanabileceğiniz bir site. Bu siteden PPT PDF çevirme ve JPG PDF çevirme gibi dosya dönüştürme işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Yani PDF dosyasını başka bir türe dönüştürmek veya tam tersini yapmak için bu siteyi tercih edebilirsiniz.

Convertio

hostixo-blog-pdf-to-word-cevirme-donusturme-siteleri-convertio

Listemizde son olarak Convertio dosya çevirme sitesinden bahsedelim. Bu site aslında diğerlerinden biraz daha farklı. Convertio üzerinde birbirinden farklı dosya türleri arasında dönüştürme yapabilirsiniz. Yani bu sitede sadece PDF dönüştürme yapılmıyor. Convertio üzerinden MP4 ve HTML gibi sayısızca dosya türü arasında dönüştürme yapabiliyorsunuz. Üstelik bu işlemin oldukça kolay olduğunu belirtmek istiyoruz. PDF to Word çevirme işlemi için yine bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu