Yazılım

XML Nedir, XML Dosyası Nasıl Açılır?

Bilgisayar kullanıcılarının büyük bir kısmı XML nedir konusunu mutlaka bir kez araştırmıştır. Extensible Markup Language ya da genişletilebilir işaretleme dili olarak da bilinen XML, Tim Bernes Lee tarafından hazırlanmıştır.  W3C Tarafından tanımlanan XML, hemen hemen birçok programda yer almaktadır.

Tüm bunların yanı sıra XML dili kullanılarak veri yedekleme işlemi de sorunsuz olarak yapılabilmektedir. Ayrıca, söz konusu işaretleme dili, büyük ve küçük harfe de duyarlıdır. Peki XML nedir, XML dosyası nasıl açılır? İşte, bilgisayar kullanıcıları tarafından merak edilen ve mutlaka bir kez de olsa araştırılan bu soruların en kapsamlı yanıtları…

XML Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?

hostixo-xml-nedir-ne-amacla-kullanilir

XML, programcılar ve yazılımcılar tarafından kullanılan özel bir işaretleme dilidir. Birçok bilgisayar programında bulunan bu işaretleme dili, aynı zamanda HTML ile yazılmış web sitelerinde de yer almaktadır.

Söz konusu işaretleme dili genellikle hızlı veri alışverişi için tercih edilmektedir. Hızlı veri alışverişinin yanı sıra bu işaretleme dili sayesinde platform değişikleri de yapılabilmekte ve veri yedekleme işlemleri de gerçekleştirilebilmektedir.

XML Uzantılı Dosyalar Nasıl Hazırlanır?

hostixo-xml-uzantili-dosyalar-nasil-hazirlanir

XML dosyası oluşturabilmek için Visual Studio tarzı özel bir programa sahip olmanız gerekmektedir. Microsoft Visual Studio programına sahip olan kullanıcılar, Project menüsüne giriş yaparak yeni öge ekle seçeneğini seçmelidir. Hemen ardından açılan arayüz şablonunda XML dosyasına tıklamalı ve dosya adını eklenerek XML dosyası oluşturmalıdır.

XML Dosyası Nasıl Açılır?

hostixo-xml-dosyasi-nasil-acilir

XML dosyası açma işlemi oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Söz konusu dosya uzantısını açabilmek için Visual Studio ya da herhangi bir metin editörüne ihtiyacınız vardır.

Metin editörüne ya da Visual Studio programına sahipseniz XML dosyasına sağ tıklayabilir ve birlikte aç adımlarını takip edebilirsiniz. Birlikte aç adımını takip ettikten sonra karşınıza gelen ekran da herhangi bir metin editörünü ya da Visual Studio programını seçebilir ve XML dosyasını açabilirsiniz.

XML E-Ticaret İlişkisi Nedir?

hostixo-xml-e-ticaret-iliskisi-nedir

XML nedir sorusunun yanı sıra XML ve e-ticaret ilişkisi de oldukça fazla merak edilmektedir. Bilindiği üzere XML işaretleme dili, e-ticaret sektöründe aktif olarak kullanılmaktadır. Kullanıcılarına oldukça önemli avantaj sağlayan bu işaretleme dili sayesinde e-ticaret sitesinin tüm verileri derlenmekte ve XML dosyasına dönüştürülmektedir. Dönüştürülen bu dosyalar da yine oldukça kolay bir şekilde başka bir internet sitesine aktarılabilmektedir.

 

 

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu