YazılımGENEL

En İyi 11 Freelancer Siteleri

Son yapılan araştırmalarda özellikle yeni neslin internetten para kazanma konusunda çok fazla istekli oldukları gözlenmektedir. İnternetten para kazanma yollarının bu kadar çekici olmasının en önemli nedeni ise uzaktan çalışma imkanı sunmasıdır.

Artık çalışmak istediğiniz yeri kendiniz belirleyerek Freelance çalışmak oldukça kolaylaştı. Bu makalede İnternet’teki en iyi freelancer sitelerinden bahsedeceğiz.

Freelancer Siteleri Nedir?

Freelancer siteleri iş arayan ve işverenlerin tekliflerini sunduğu web siteleridir. Serbest çalışmayı tercih eden kişilerin daha çok kullandığı platformlardır.

Freelance siteleri size herhangi bir yerden çalışabilmeyi, ne kadar çalışmak istediğinizi ve ne zaman çalışmak istediğinizi sizin tercih edebileceğiniz platformlardır.

Herhangi bir hobiniz varsa eğer bunu paraya çevirmek için muhteşem bir yoldur. İstediğiniz konuda proje seçme özgürlüğüne sahip olduğunuz için ilgi alanınız olan projeyi seçebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz konunun dışında farklı projeler alarak becerilerinizi geliştirmeniz de mümkündür. Bunların size katacağı pozitif yönü ise portföyünüzün genişleyerek çok daha fazla iş teklifi almanız olacaktır.

Bir web sitesini freelancerlar için kusursuz yapan birden fazla faktör vardır. Bu faktörtlere örnek verecek olursak freelancerlar için mevcut işlerin sayısı, çeşitliliği ve esnekliği, yeni fırsatların sunulma sıklığı ve şüphesiz en önemli faktörlerden biri yaptığınız iş için ödeme yapma konusunda ne kadar tutarlı oldukları arasında değişebilir.

Bununla birlikte,freelance sitelerini seçerken dikkatli olmazsanız eğer görünüşü şüpheli sitelerde zaman, çaba ve daha da kötüsü para harcayabilirsiniz.

Bu nedenle, yeni başlayanlar ve profesyoneller için en iyi 11 Freelance sitesini oluşturduk, böylece  en güvenilir olanlara odaklanabilirsiniz.

Freelance serüveninize başlarken bu siteleri kullanmak kariyerinizde yükselmeniz için yardımcı olacaktır.

En İyi 11 Freelancer Sitelesi

1. Fiverr

En İyi 11 Freelancer Siteleri

Fiverr, bireylerin serbest çalışmaya başlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir freelancer sitesidir. Siteye kayıt yaptırmak ücretsizdir daha sonra belirlediğiniz işin kategorisine göre fiyat değişecektir.

Fiverr’da sunulan hizmetlerin çoğu 5 dolardan başlaması düşük bir rakam olsa da bu ücretin taban fiyat olduğunu unutmamak gerek.

Fiverr de bulunan kategorilerin bazıları şunlardır: grafik tasarımı, video ve animasyon, programlama ve teknoloji, yaşam tarzı ve daha fazlası.

2. Upwork

En İyi 11 Freelancer Siteleri 1

Upwork, ”İnsanların daha iyi bir yaşam sürmeleri için ekonomik fırsatlar yaratmak. ” misyonuna sahiptir. Upwork freelance serüveninize başlamak için ortak çalışma alanı, yerleşik fatura yapıcısı ve şeffaf işe alım süreci gibi araçlar sunar.

Upwork, 12 milyondan fazla freelance çalışanına ve 5 milyon müşteriye sahiptir. Neredeyse tüm freelancerler kendi nişini burada bulabilir, ancak upwork, bir müşteriyle düzenli bir ilişki kurana kadar % 20’lik bir ücret alıyor.

İşlerinde esneklik faktörünü tercih eden kişilerin kesinlikle bu freelance sitesine göz atmaları gerekmektedir.

3. Toptal

En İyi 11 Freelancer Siteleri 2

Toptal, dünyanın en iyi serbest yazılım geliştiricileri, tasarımcıları, finans uzmanları, ürün yöneticileri ve proje yöneticilerinden oluşan bir web sitesidir.

Bu platform, dünyadaki en iyi freelancerlar arasında sadece %3’ünü işçi olarak kabul ettiğini söylemektedir. Sizde sıkı çalışıp yeteneklerinizi geliştirirseniz onlardan biri olabilirsiniz.

4. PeoplePerHour

En İyi 11 Freelancer Siteleri 3

PeoplePerHour 1.5 milyondan fazla freelancer’a sahiptir.

Bir projeye başlamadan önce, müşteri kendisi hakkında bilgilerini girer. Bu bilgiler daha sonra yapay zeka aracılığıyla analiz edilerek müşteriye uygun tasarımcılarla eşleştirilir.

PeoplePerHour da her çalışanın bir puanı bulunmaktadır bu puan ne kadar başarılı olduğunuzu göstermektedir.

PeoplePer Hour freelancerlar için ücretsizdir ancak iş bulma süreci biraz zorlayabilir. Tasarımcılar kendilerini geliştirerek ve ücretini iyi ayarlayarak işe alınma şansını arttırabilir.

5. 99Designs

En İyi 11 Freelancer Siteleri 4

99Desings, tasarımcıların ve müşterilerin sevdikleri tasarımları yaratmak için birlikte çalışmalarını kolaylaştıran küresel bir web sitesidir.

99Desings, kitap kapağı, uygulama tasarımı, ürün etiketi, el ilanı gibi birçok kategoride tasarım yapma imkanı sağlıyor.

6. Simply Hired

En İyi 11 Freelancer Siteleri 5

SimplyHired ‘den freelancerlar ücretsiz iş ilanı verme imkanı sunar. Bu da fleeancerlar için binden fazla kategoride iş ilanı bulabilmeleri için büyük bir fırsattır.

SimplyHired avantajı konum özelliğini kullanarak size yakın olan freelance işlerine göz atabİlmenize olanak sağlamasıdır. Aynı zamanda istediğiniz iş türünü, minimum maaşı, tarihe veya alaka düzeyine göre sıralayabilir ve ardından seçiminizi yapabilirsiniz

Her işin açıklamasını, gerekli eğitim ve becerilerle beraber sağlanan faydaları ve belirlenen saatlik ücreti göreceksiniz sonra, gördüğünüz seçenek size uygunsa, “Uygula” butonuna tıklayabilirsiniz.

Ayrıca sitede bir özgeçmiş yazarak, bloglarından birçok şey öğrenebilirsiniz.

7. Aquent

En İyi 11 Freelancer Siteleri 6

Aquent, şirketlerin değişen iş önceliklerine ve piyasa koşullarına daha hızlı ve duyarlı olmaları için esnek çalışma ortamı olmasını savunmaktadır. Geleneksel çalışma koşullarına karşı bir şirkettir.

Popüler bir freelance web sitesidir ve yaratıcı tasarım,içerik yazma, UX ve UI alanlarında için yüksek kaliteli çalışanlar bulundurmasıyla tanınır.

Aquent, web sitesinde yalnızca 2+ yıllık iş tecrübesine sahip olan fleeancerları kabul ettiğini belirtir, ancak kapılarını yeni mezunlar için açık tuttuğunu da belirtmektedir.

Aquent ayrıca, freelancerların kendi alanlarında değişen trendlerin zirvesinde kalmalarına yardımcı olmak için düzenli web yayınları ve dijital sınıflar aracılığıyla öğrenmeyi ve yeteneklerini geliştirmeleri için imkan sağlıyor.

8. TaskRabbit

En İyi 11 Freelancer Siteleri 7

Bütün freelancer işleri TaskRabbitte olduğu gibi dijital olmayabilir. Bu site Amerikan çevrimiçi ve mobil pazar yeridir. TaskRabbit ev işlerine odaklanan bir freelancer web sitesidir.

TaskRabbit, tüketicilerin temizlik, taşıma, paketleme, montaj ve tesisatçılık gibi birçok işte anında yardım bulmasına olanak tanıyan bir şirkettir.

9. Nexxt

En İyi 11 Freelancer Siteleri 8

Freelance alanında yaklaşık 20 yıllık deneyime sahip özel bir şirket olan Nexxt milyonlarca iş, yüzlerce site ve binlerce şirket vaat etmektedir.

Nexxt iş ilanları aramayı 4 kategoriye ayırmıştır bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • kariyer odağı
  • yerel odak
  • çeşitlilik odağı
  • global odaktır.

Nexx, size ayrıca kariyer yolunuza uyan çeşitli freelance işlerini deneme olanağı da sağlamaktadır.

10. Freelancer

En İyi 11 Freelancer Siteleri 9

Freelancer, 32 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahiptir, feelancerlar için bir milyondan fazla projeye sahip harika bir web sitesidir.

Freelancer sayesinde işverenler yazılım geliştirme, veri girme, tasarım, mühendislik, bilim, satış ve pazarlama, muhasebe ve hukuk hizmetlerine kadar çeşitli kategorilerde freelancer bulmalarını sağlar.

11. Writer Access

En İyi 11 Freelancer Siteleri 10

Eğer düşünceniz freelance yazar olmaksa Writer Access sizin için en uygun platformdur. Yazarlar, editörler, stratejistler, çevirmenler, animatörler, fotoğrafçılar ve daha fazlası dahil olmak üzere bu sitede yer almaktadır.

Bu freelance web sitesi çalışanların daha kolay iş yapabilmesi için içerik analitikleri, anahtar kelime optimizasyonu ve içerik planlayıcısı gibi birçok araç sunmaktadır.

Sonuç

Makalemizde bahsettiğimiz gibi eğer sizde herhangi bir yerde sevdiğiniz konuyla alakalı işi seçme imkanına sahip olmak istiyorsanız freelancer olmak tam da size göre bir meslek olabilir.

Yukarıda kariyer yolunuzu çizerken size yardımcı olması için 11 maddeden oluşan  en iyi  freelancer sitelerini derledik. Hangi freelancer sitesini kullanacağınızı size sunduğu özelliklere bakarak tercih edebilirsiniz.

Freelancer siteleri konusunda aklınıza takılan diğer sorularınızın yanıtını alabilmeniz veya tavsiyede bulunabilmeniz  için aşağıda bulunan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız En İyi 21 Ücretsiz Yazılım Öğrenme Siteleri başlıklı yazımızdan da yararlanabilirsiniz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. uzmanlarindan.com u kullanıyorum Freelancer kategorileri olarak çok daha fazla seçenek var , yurtdışı işleri içinde ağırlıklı olarak fiverr.com tercih ediyorum .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu