E-Ticaretİnternet

Web Sitesinden Para Kazanmanın 13 Yolu

İnsanların birçoğu web sitelerinden para kazanmayı ister fakat bunu nasıl yapılacağını bilmediği için sadece hayal olarak kalır. Size bu makalemizde web sitesinden para kazanmanız için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Web sitesinden para kazanmanın basit olduğunu düşünüyorsanız eğer ilk önce bu düşünceyi yıkmalısınız. Çünkü internet sitesinden para kazanmak o kadar da kolay değildir bunun için ilk olarak sabır, azim ve zamana ihtiyacınız vardır. Hayallerinize ulaşmanız için hiçbir zaman pes etmemelisiniz.

Web sitenizden istediğiniz sonucu alabilmeniz ve para kazanmaya başlayabilmeniz için sitenize trafik ve potansiyel müşteriler çekmelisiniz. Sitenizde sunacağınız içeriklerin kullanıcılar tarafından dikkat çekici, yarar sağlayıcı ve tıklanmaya değer olduğunu düşündürecek paylaşımlar olmalıdır. Kullanıcıların dikkatini çekmeden sitenizi ziyaret etmeyeceklerdir ve içeriğinizin farkında olmayacaklarından para kazanma şansınız da çok düşük olacaktır. Web sitenizle ne kadar ilgili olursanız, paylaşımlarınızı ne kadar sık yaparsanız ve doğru bilgi verirseniz trafik çekme şansınız o kadar yüksek olacaktır.

Bütün bu söylediğimiz faktörleri göz önüne alarak web sitsinden nasıl para kazanılacağını öğrenmeye başlayabiliriz.

Web Sitesinden Para Kazanmanın 13 Yolu

Web sitesinden para kazanmanız için kullanacağınız birçok yöntem vardır ancak biz 13 tanesini sizinle paylaşacağız.

1. Google AdSense ile Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı

Google AdSense, yönteminde kurduğunuz web sitesi içinde Google reklamları gösterimi yaparak para kazanırsınız. Bu yöntem web sitenize trafik çekmek, potansiyel müşterileri artırmanın ve ekstra bir gelir elde etmenin muhteşem bir yoludur.

Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra, Google sitenizin içeriğini tanımlayacak ve içeriğinizle ilgili reklamları göstermesi için basit bir kod yerleştirecektir. Örnek verecek olursak, sitenizin içeriği moda hakkındaysa, Google AdSense ziyaretçilerinize pantolon, bluz, çanta, ayakkabı gibi alanlarda reklam göstermeye başlayacaktır.

Sitenizi ziyaret eden herhangi bir kullanıcı bu reklamlara tıklaması sonucunda sizin para kazanmanızı sağlayacaktır.

AdSense kullanıcıları için Google’nin desteği hep yanlarındadır. Reklam yayınlayacak olan site sahiplerinin yapacakları ayarlar için yardım alacakları müşteri formları ve rehberleri bulunmaktadır. Bu araçları kullanarak işinizi basit bir şekilde halledebilirsiniz.

Web Sitesinden Para Kazanmanın 13 Yolu

Google AdSense sayesinde para kazanmak için şu adımları tamamlamalısınız:

  1. Hizmet Şartlarını dikkatlice okuyun daha sonra web sitenizin yazan koşullara uygun olduğundan emin olun.
  2. Adsense’e üyeliğinizi tamamlayın  ve üyeliğin onaylanmasını bekleyin .
  3. Hesabınız onaylandıktan sonra Adsense kodunu (HTML snippet’inin adı) yerleştirin.
  4. Web sitenizde reklamları istediğiniz yere konumlandırın.

2. Reklam Alanı Satmak

Web siteniz ayda 250.000’den fazla ziyaret ediliyorsa eğer doğrudan reklam alanı satmayı da düşünebilirsiniz. Bu rakamdan daha az ziyaretçiye sahipseniz bu yöntemi yine kullanabilirsiniz, fakat çok sayıda takipçiye sahip siteler bu yöntemle daha fazla kazanmaktadır ayrıca reklamın tıklanmasından elde edeceğiniz tüm gelir size aittir. Reklam için teklif edeceğiniz ücret miktarı da size bağlıdır çünkü fiyat konusunda ki her şeyle siz ilgileniyorsunuz.

Reklam için ayrılan alan sayfanızın aşağısında bir bağlantı veya kenar bannerlar şeklinde olabilir.

Web sitenizden para kazanmak için reklamları kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, trafiğiniz ne kadar yüksekse, kazanacağınız miktarın da o kadar yüksek olacağıdır. Ne kadar az ziyaretçiniz olursa, o kadar az kişi reklamları tıklayacaktır. Bu nedenle, reklam alanı satmadan önce sitenizin trafiğini artırmalısınız ve takipçi sayınızın yeterince yüksek olduğundan emin olmalısınız.

3.  Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)

Web site ziyaretçileriniz için yararlı olacağını düşündüğünüz ürünleri araştırıp daha sonra bunları web sitenizde ve e-posta abonelerine tanıtıyorsunuz. Ziyaretçilerinizin biri ürünü satın almak için reklam bağlantılarınızı kullandığında, satıştan bir miktar para kazanabilirsiniz.

Elde edeceğiniz komisyonlar % 30-70 arasında değişebilir, bu nedenle yararlı bulduğunuz ürünlerin reklamını yaparak bir miktar para kazanmak için mükemmel bir fırsattır.

Bazı durumlarda da ziyaretçiler sitenizdeki içeriği okuyup ürünü almaya karar verir. Ama satın alma işlemini bir süre geçtikten sonra yapar. Bu gibi durumlarda satın alma sırasında trafik siteniz üzerinden gerçekleşmediği için, herhangi bir komisyon kazanamazsınız.

4. Bağış ile Para Kazanma

Size sadık bir takipçi kitlesine ve sayfanız yüksek trafiğe sahipse, bir bağış sistemi oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar, PayPal gibi platformları kullanarak siteniz için bağışta bulunabilir ancak her kullanıcı bağış yapmayabilir. Yeterli sayıda trafiğiniz varsa web sitenizi büyütebilmeniz için gereken kaynağı elde edebilirsiniz.

Web sitenizde bağış butonları oluşturarak sayfanızda ziyaretçilerin kolaylıkla görebileceği yere konumlandırmalısınız.

5. Kendi Ürünlerinizi Satarak Para Kazanma

Web sitesi üzerinden en hızlı para kazanma yollarından biri de, web sayfanızda ürün ya da hizmet satarak para kazanmaktır.  Çoğu firma ürünlerini hem fiziki dükkanlarında hem de web sitesi üzerinden satmaktadır. Ek iş yaparak para kazanmak istiyorsanız eğer web sitesinden ürün satmak sizin için bir alternatif olabilir.

Bu yöntem blog yazmak gibi sürekli içerik oluşturmayı, araştırmalar yapmayı ve ziyaretçilerin ilgi alanlarını belirlemeyi vs. gerektirmediği için daha basittir. Ürün ve hizmet satmak daha avantajlı bir seçenektir. Ürün satarak fazla para kazanmak istiyorsanız eğer dikkat etmeniz gereken şey ziyaretçilere düşük maliyetli ve kaliteli  ürünler elde edip maliyetinden yüksek fiyata sunmaktır.

Bu yöntemde de en önemli kriter trafiğinizin yüksek olmasıdır. Bu işte başarılı olabilmeniz için sabır ve azim en önemli etkendir.

6. Sponsorlu İçerik Paylaşarak Para Kazanma

Sponsorlu içerik, temelde sitenizin ziyaretçilerinin ilgilendiği ürünleri veya hizmetleri sunan diğer satıcılardan alınan içeriklerdir.

Sponsorlu içerik ürün, indirim anonsu, teklifler veya incelemeler şeklinde olabilir. İçerik sizin tarafınızdan veya sponsor marka tarafından oluşturulabilir. Eğer siz hem içerik yazısını oluşturup, hem de ürünü sitenizde yayınlayacaksanız daha yüksek bir miktarda ödeme oranı alabilirsiniz.

Bir sponsorlu içeriğin fiyatını belirlemek için dikkat edeceğiniz noktalar şunlardır:

  • İnternette tanınırlığınızı artırmak
  • Her ay yazacağınız sponsorlu yazı sayısı.
  • İçerik oluştururken gereken zaman.
  • Marka değeri.

7. İndirim Kuponu Yayınlayarak Para Kazanma

İnternet üzerinden herhangi bir ürünü ya da hizmeti satın almak isteyen tüketicilerin %97’si web üzerinde “indirim kuponu” araması yaparlar.

Örneğin firmaların linklerini sitenize ekleyerek yapılan indirimlerden ziyaretçilerinizin tıklamalarını sağlayabilirsiniz.

Sizin bağlantınızla kaydolan kişiler, bu sitedeki bağlantılar üzerinden alışveriş yaparlar ise yaptıkları alışveriş tutarı üzerinden belirli bir miktar geri ödeme alırlar. Siz de bu geri ödemelerden komisyon alarak para kazanmayı sağlayabilirsiniz.

Sitenize kupon yerleştirmek daha fazla trafik çekmek için güzel bir fırsattır.

8. Üyelik/Abonelik Gerektiren Web Siteleri

Üyelik web sitesinde ziyaretçilerinizin premium içeriğe erişim sağlaması için ödeme yapmalarını istersiniz. Ziyaretçiler eğer bu sitelerin içeriklerine erişmek istiyorsa üye/abone olmak zorunda olurlar.

Eğer site içeriğiniz için ödeme yapılmaya değer olduğunu düşünüyorsanız web sitenizden bu şekilde para kazanmayı düşünebilirsiniz.

Online siteler için birçok farklı tür ve düzeydeki abonelik modelleri mevcuttur bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tüm içerik için ücretlendirme
  • Belirli içerikler için ücretlendirme
  • Beş ücretsiz makaleden sonra tüm içerik için ücretlendirme
  • 7 gün deneme süresinden sonra ücretlendirme

9. E-posta Listesi Oluşturun

E-posta listeleri, ürün ve hizmetlerinizin potansiyel müşterilere pazarlamanın muhteşem bir yoludur. E-posta listeleri, aslında sitenizin en sadık okuyucuları ve sitenizden en son güncellemelerden haber almak için abone olan kişilerin veritabanlarıdır.

E-posta bülteni oluşturmak, sitenize ziyaretçi çekebilmeniz için, sağlam ve sürdürülebilir bir iş için tercih edilecek müthiş bir fikir olabilir.

Ziyaretçilerinize gönderdiğiniz e-postaları her gün açmaları için güven vermeniz temel amaçtır. Bir e-posta listesi oluşturduğunuzda, bu listedeki kullanıcılara kayıt oldukları ürün veya hizmet hakkında güncellemeler gönderebilirsiniz. Bazen ziyaretçilerinize beğenebilecekleri ürün veya hizmetleri de paylaşabilirsiniz.

11. El İşi Ürünlerinizi Satın

Bu seçenek el işi konusunda ilgisi olan tüm insanların tercih edebileceği ve günümüzde de çok kullanılan para kazanma yöntemidir. Kişiler takı tasarımları,taş boyama ürünleri, el işi oyuncaklar,ahşap boyama ürünleri gibi bir çok hazırladığı ürünü satarak para kazanabilirler.

Facebook ve İnstagram aracılığı ile bu işi yapmayı tercih eden kişi sayısı da azımsanmayacak derecede fazladır.

12. Youtube Kanalı Oluşturun

Dünyada en büyük arama motorlarından biri olan youtube insanların eğitici ve eğlenceli videolar aramak için en çok kullandığı platformdur.

Kamera karşısında kendinizi rahat hissediyorsanız tercih edeceğiniz en iyi seçenek youtube kanalı oluşturmaktır. Kanalınızı oluşturduktan sonraki adım video içeriğinizin ne hakkında olacağına karar vermeniz olacaktır.

Ne hakkında kanal açacağınıza karar verdikten sonra, ilk olarak, bir YouTube kanalı oluşturmanız ve hatırlanması kolay, akılda kalıcı bir ad bulmanız gerekir. Ardından aşağıdaki belirttiğimiz adımlardan yararlanabilirsiniz

  1. Videolarınızı çekmek için yüksek kaliteli bir kamera tercih edin
  2. Videolarınızı nerede ve nasıl çekeceğinize karar verin ardından ona uygun bir ortam ayarlayın.
  3. Kullanıcıların tıklaması için video başlıklarınızı, açıklamalarınızı ve resimlerinizi video içeriğine uygun olacak şekilde seçin
  4. Hedef kitlenizi belirleyin
  5. Tutarlı bir video yayınlama programı oluşturun, takipçileriniz videonuzu ne zaman yayınlanacağını bilerek beklerler.
  6. Sabırlı olun.

Oluşturduğunuz YouTube kanalınızdan, reklam vererek veya takipçilerinizi başka bir şekilde para kazandığınız bir web sitesine yönlendirerek de para kazanabilirsiniz.

13. Domain Alıp Satarak Para Kazanma

Kullanıcılar web sitesi açacakları zaman ilk olarak domain yani alan adı almaları gerekmektedir. Domain alıp satarak para kazanmanız için ön önemli kriter açılacak sitenin konusuna uygun, ilgi çekici, akılda kalıcı domainler alınmasıdır.

Düşük fiyat karşılığı aldığınız domainler, ücretini ödediğiniz süre boyunca sizin adınıza kayıtlı olur ve siz istemediğiniz sürece kimse domaini satın alamaz. Domainlerinizden para kazanmayı düşündüğünüz zaman aldığınız fiyattan daha yüksek bir miktara satabilirsiniz.

Web Sitesinden Para Kazanmanın 13 Yolu 1

Domain satış sürecinde şu adımları izlemelisiniz:

  1. Domain satın alma araçlarını kullanın.
  2. Domain adreslerini satışı için tekrar listeleyin
  3. Satın alacak müşteriyi bekleyin
  4. Satın ve para kazanın.

 

Sonuç

Web sitesinden nasıl para kazanılacağını herkes merak edebilir. Makalemizde de belirttiğimiz gibi web sitesinden para kazanmak için bazı kriterlerin yerine getirilmesi gereklidir. En önemlisi web sitenizin trafiği yani ziyaretçi sayısı yüksek olmasıdır. Gerekli zaman, çaba ve sabırla web sitenizden daha çok kazanç elde edebilirsiniz.

Yukarıda sizin için oluşturduğumuz yöntemlerden birini veya daha fazlasını seçerek hayallerinizin peşinden gidebilirsiniz.

Web sitesinden para kazanma konusunda aklınıza takılan diğer sorularınızın yanıtını alabilmeniz veya tavsiyede bulunabilmeniz için aşağıda bulunan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız En İyi 21 Ücretsiz Yazılım Öğrenme Siteleri başlıklı yazımızdan da yararlanabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu