GENELoyun

Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır?

Daha önce Minecraft'da işlerinizi çok kolay bir hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Minecraft oyununda kaynak toplamak zaman alan ve uzun süren bir süreçtir ve bu nedenle bu oyunda farklı madenler vardır. Bu madenlere sadece bir işlem yaparak bundan sonra onlardan otomatik olarak değerli kaynakları alabileceksiniz.

Ancak bunu yapmak için güçlü bir mekanizmaya ihtiyacınız var ve size yardımcı olabilecek en temel bloklardan biri de gözlemci.

Tavuk ve şeker kamışı farm yerleri gibi çeşitli farmlar da dahil olmak üzere bu bloğu kullanarak hemen hemen her şeyi otomatikleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken girişine redstone sinyali vermek ve çıkışından izleme ve gözlem yaparak otomasyon işini yapacaktır. Bu blok kolayca oluşturulabilir.

Minecraft Gözlemci yapımı için ihtiyacınız olan her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Minecraft Gözlemci Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Minecraft gözlemci yapımı, oyunu daha komplike bir hale getirir. Gözlemcinin, oyunda sinyal ileten bir blok görevi vardır. Gözlemciyi rastgele bir bloğa yerleştirildiği zaman baktığı bloğu inceler ve blokta üzerinde kırmızı bir ışık yandığı anda blok direkt redstone sinyali verir.

Oluşturulan gözlemcilerde yüze benzeyen tarafıyla, blok hareketleri algılanır. Oluşturulan bloğun yüze benzeyen kısmı bloklara bakan tarafa gelmesi gerekiyor. diğer türlü olduğunu varsayarsak blok güncellendiği anda, gözlemci bu güncellemeyi algılayamaz. Verilen sinyalin iletimi de sağlanmamış olur.

Oyunu oynadığınız zaman doğru bir yerleştirme olduğu sürece gözlemciden verim alınabilir.

Minecraft Gözlemci Nasıl Yapılır?

Minecraft Gözlemci Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Bir çalışma masasının içine 6 adet parke taşı, 1 kuvars ve 2 kırmızı taş tozu koyarak bir gözlemci yapabilirsiniz. Şimdi bu eşyaları tek tek nasıl elde edebileceğinizi anlatacağız.

Parke Taşı Nasıl Elde Edilir?

Parke taşlar bir blok taşla herhangi bir yer bularak elde edebilir ve ardından tahta bir kazma kullanarak onları kazabilirsiniz. Aşağıda gösterildiği gibi bir çalışma masasının içine 2 çubukla birlikte 3 tahta kalas yerleştirerek bir tahta kazma yapabilirsiniz.minecraft gözlemci yapımı

minecraft gözlemci yapımı

 

Redstone Tozu Nasıl Elde Edilir?

Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üzerlerinde kırmızı lekeler olan mağaraları yeraltında bir yerde bulmanız gerektiğinden, parke taşı almakta kullanılan yolun aynısı burada da izlenmelidir ve ardından kazma kullanarak Redstone elde edebilirsinizMinecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 1

Kuvars Nasıl Elde Edilir?

Kuvars için gerekli cevherleri bulmak için Nether‘e gitmeniz gerektiğinden, bu gözlemci tarifinin en zor ve uzun kısımlarından biridir.

Lavı suyla birleştirerek elde edebileceğiniz obsidyen taşını kullanarak aşağıda gösterildiği gibi size siyah renkli bir blok sağlayacak bir Nether portalı oluşturarak Nether’e gidebilirsiniz. Obsidyen blokları toplamak için elmas bir kazma yapmanız gerektiğini unutmayın, aksi halde bunu yapamazsınız.minecraft

 

Nether portalı oluşturmak için en az 10 blok obsidyene ihtiyacınız var ve ardından bunları aşağıdaki resimde gösterildiği gibi yerleştirmeniz gerekiyor. Köşe noktalarındaki bloklar çok önemli olmadığı için istediğiniz blokla kapatabilirsiniz:

Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 2

Bir sonraki adım bu portalı etkinleştirmek ve bunu bir Flint and Steel kullanarak yapabilirsiniz. Çakıl taşı kırarak çakmaktaşı elde edebilirsiniz ve sonraki öğe, fırında bir demir cevheri eriterek elde edebileceğiniz bir demir külçesidir.Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 3

Şimdi çakmak taşı ve çeliği birleştirip elinize alın ve ardından portal obsidyen bloğuna yaklaşmanız ve sağ tıklamanız gerekiyor. Boş alanın artık mor renkli bir perde ile kaplandığını göreceksiniz ve yapmanız gereken tek şey oluşan mor perdeye atlayarak Nether’e ışınlanmak.

Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 4

Nether’e ulaştıktan sonraki yapacağınız ilk adım, aşağıdaki resimde gösterilen kuvars cevherini bulmaktır.

Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 5

Kuvars cevherini elmas bir kazma kullanarak çıkarmanız ve ardından eritme işlemini yaptıktan sonra size bir Nether kuvars madeni sağlayacak herhangi bir yakıtla birlikte bir fırının içine yerleştirmeniz yeterlidir.Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 6

Şimdi gerekli tüm öğeleri topladıktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi bir gözlemci yapmak için bunları bir çalışma masasının içine koymanız yeterlidir.Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 7

Artık her şey hazır aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yere koyarak bir gözlemci oluşturabilirsiniz.Minecraft Gözlemci Nedir, Nasıl Yapılır? 8

 

Sonuç

Gözlemciler yapmak, Minecraft’ta yapmanız gereken en önemli şeylerden biridir, çünkü bu sadece size zaman kazandırmaz, aynı zamanda eşyaları manuel olarak toplarken arama sırasında enerji harcadığınız için gereken enerjiden tasarruf etmenizi de sağlar.

Farm yerlerini izlemek ve gerektiğinde sinyal almak için artık bir gözlemci bloğuna ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz ve onu etkinleştirmek için girişine bir redstone sinyali yerleştirebilirsiniz.

Bundan sonra gözlemciniz çalışmaya başlayacak ve şeker kamışı kesmek veya tavuk yumurtası toplamak gibi gerekli işleri yapmak için diğer bloklara sinyaller verecek.

Bu yazımızda sizlere Minecraft Gözlemci yapımından bahsettik dilerseniz Minecraft Kitap Yapımı Nasıl Yapılır?Ne İşe Yarar? 2022 başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu