GENEL

Canva Nedir? Nasıl Kullanılır?

Canva Nedir? Canva, kendinize ait özgeçmiş, tasarım ve eğitim için kullanılan ideal bir tasarım programıdır.

Canva, yalnızca harika görünen projeler oluşturmak için değil, aynı zamanda öğrencilere dijital tasarımın temellerini öğretmeye yardımcı olmak için eğitimde kullanılabilecek güçlü bir tasarım aracıdır.

Bu, öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımı kolay bir platformda fotoğraf düzenleme, tasarım düzeni ve daha fazlasıyla çalışmasına olanak tanıyan ücretsiz bir tarayıcı tabanlı web sitesidir..

Genel olarak öğrenciler tarafından proje göndermek için kullanılan Canva, onlara işleri düzenlerken nasıl daha yaratıcı çalışacaklarını da öğretmek için oldukça yararlı olmaktadır ve öğretmenler, dersler ve ödevler için, poster vb. gibi daha fazlasını oluşturmak için sistemi kullanabilir.

Google Classroom ile iyi bir şekilde entegre olan Canva, aynı zamanda çok yararlı ve kullanımı oldukça kolay bir tasarım aracıdır. Bu yazımızda sizler için Canva nedir? sorusunu cevabını paylaşacağız.

Canva nedir?

Canva nedir? Canva, süreci basitleştirmek için çalışan bir grafik tasarım aracıdır. Bu nedenle, kolayca bir hesap oluşturulabilir ve her şey bir web tarayıcısı, iOS veya Android uygulamalarında çalışır.

Öğrenciler için bile iyi çalışan basit bir sürükle ve bırak ara yüzü kullanarak görüntü düzenleme ve proje tabanlı öğrenmeye imkan sağlayan Canva, işbirliği içinde çalışan bir grup olarak beyin fırtınasından bireysel proje oluşturmaya kadar, sınıfta birçok potansiyel kullanıma sahiptir.

Canva, Chromebook’lar için optimize edilmiştir, böylece daha yoğun görüntü tabanlı projeler bile çoğu makinede sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Kullanılabilir 250.000’den fazla şablonla, platformda yeni olanlar için bile bir konuya başlamak ve ilerlemek çok kolaydır ve Canca sayesinde yüz binlerce seçenek arasından seçim yapabileceğiniz stok fotoğraflar, videolar ve grafikler de bulunmaktadır aynı zamanda Tüm tasarım unsurları, ödeme yapmanız dahilinde daha da yükselir.

Canva’nın Faydaları

Harika görüntüler oluşturmayı kolaylaştıran tarayıcı tabanlı bir tasarım aracı olan Canva, ayrıca kullanışlı bir mobil uygulamaya sahiptir.

Canva’nın Faydaları:

  • Kullanıcılara önceden boyutlandırılmış sosyal medya görüntüleri verir ve onları kullanabilme imkanı sunar.
  • Tasarımcı tipi şablonlar ve grafikleri başlatmaya yardımcı olur.
  • Çok sayıda boyut ve şekil seçeneği bulunmaktadır.
  • Stok görselleri kullanmak için düşük bir ücret ödemek yeterlidir ya da ücretsiz olanlar kullanılabilmektedir.
  • Daha sonra düzenlemek veya indirmek için resimler kaydedilebilmektedir.
  • Kullanıcılar bir şablonda birden fazla benzer grafik oluşturma imkanına sahiptir.

Sunulan bu özellikler kullanışlı geliyorsa Canva’

Canva Nasıl Kullanılır?

Canva’ya e-posta, Google hesabı veya Facebook giriş bilgilerini kullanarak kayıt olabilirsiniz. Bir hesap oluşturulduğunda, ücretsiz olarak, öğretmen, öğrenci veya herhangi bir işte kullanıp kullanamayacağınızı seçebilirsiniz böylece Canva’yı ihtiyaçlarınıza göre şekillendirecek ve tasarımlarınızı kolayca yapabileceksiniz.

Canva’nın nasıl kullanılacağını öğretmek, öğrencilere sunulan dijital becerileri genişletmeyi amaçlayan bir dersin odak noktası olabilir. Ancak bunun kullanımı çok kolay olduğu için muhtemelen çok az zaman alacaktır. Öğrencilerin program içinde şablonlarla ve tasarımlarla oynamasına izin vermek, daha iyi bir öğrenmenin ve yaratıcılığın önünü açabilir.

Öğrencilerin bir tasarım üzerinde çalışabilmeleri ve kendi değişikliklerini ekleyebilmeleri amacı ile çok sayıda sanal şablon sunan Canva, öğrencilerin aracın kendisini kullanmaya başlamak için zaman bulmalarına olanak sunar ve zaman kaybetmeden eldeki konuyu hızlı bir şekilde halletmelerini sağlar.

Örneğin, bir CV oluşturmak için, sol taraftaki şablonları kullanarak başlanabilir, ardından sağda özelleştirebileceğiniz ana görüntü olacak. Buna tıklayarak, düzenleme seçenekleriyle bir araç çubuğunun görünmesi sağlanır.

canva nedir

Uygulamanın yeni sürümünü kullanarak bir akıllı telefon üzerinden çalışırken kendi resimlerinizi ve videolarınızı yükleyebilirsiniz. Canva ile tamamlanan bir dosyayı indirebilir, sosyal medya için optimize edilmiş birçok seçenek aracılığıyla paylaşabilir veya yazdırılması için bir yazıcıya kolayca gönderebilirsiniz.

Canva Kullanımı İçin En İyi İpucular ve Püf Noktalar

Dersleri planlayın
Bir öğretmen olarak dersi kendiniz için görsel olarak planlamak ve aynı zamanda öğrencilerin ne bekleyeceklerini bilmeleri için Canva’yı kullanabilirsiniz. Sonrasında da buna göre plan yaparak öğrencilerle paylaşabilirsiniz.

Öğrenci profillerini kolayca oluşturun 
Yıl boyunca nasıl ilerleme kaydettiklerini görebilmeleri için öğrenme portföyleri oluşturmalarını sağlayın, bu aynı zamanda değerli bir revizyon aracı olabilir.

İşbirliği Yapın
Bir projede 10 üyeye kadar, öğrenci gruplarının birlikte, sınıfta ve evden dijital olarak çalışmasını sağlayın ve bitmiş bir çalışma grubu oluşturulabilir.

Grafik grafikleri
Matematik ve bilim için ideal olan Canva, görsel olarak ilgi çekici deneyler ve daha fazlasını sunmak için verileri zengin çizelgeler ve grafikler halinde görüntülemek için kullanılabilir.

Bu yazımızda Canva nedir ve nasıl kullanılır? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Bu yazımızda dikkatinizi çekebilir. SWOT Analizi Nedir? SWOT Analizi Örnekleri

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu