Hosting

Mail Hosting Nedir? Kimler Kullanmalı?

Web hosting nedir biliyoruz, peki mail hosting nedir tam olarak biliyor muyuz? Tüm detayları yazımızda bulacaksınız.

Mail Hosting Nedir

Mail hosting, özellikle e-posta servis ve hizmetleri konusunda özel olarak hazırlanmış hosting türüdür. Bilindik standart web hosting paketleri kullanıcılara web hizmetleri geliştirme konusunda alan adı ve trafik gibi ihtiyaçlarına hitap etmekte. Mail hosting nedir dediğimizde ise sadece e-posta hizmetlerinin karşılanması akla gelir.

e-mail hosting
E-mail hosting

Mail Hosting Avatajları Nelerdir

Normal kullanıcılar için mail hosting mantıklı olmayabilir. Ancak e-posta hesaplarınızda firmanız adına kayıtlı resmi belgeler, fatura ve benzeri kıymetli evrakların yada şirket içi yazışmaların bulunduğunu farz edersek bu durumda kurumsal görünmek adına mail hosting önem arz etmektedir.

Düşünsenize firma mail adresinizi [email protected] şeklinde vermek var bir de [email protected] [email protected] şeklinde vermek var. Size göre hangisi kurumsal görünüyor? Sırf bu sebepten dolayı pek çok müşteriyi kaybedebilirsiniz yada itibarınızı düşürebilirsiniz.

Şirketleşmede profesyonel görünmek ve olumlu intiba vermek adına her detay oldukça önemlidir. Mail hesabınız da bunlardan birisidir. Ayrıca firma bilgilerinizin, tüm resmi evrak ve görüşmelerinizin Google yada Microsoft gibi firmaların eline bırakmak yerine kendi sunucularınızda güvenle depolamanız en mantıklısı olacaktır.

Tam olarak konunun içeriğinin anlaşılabilmesi adına sizlere hosting, domain ve mail hosting kavramlarını kısaca tanıtacağız.

Hosting: Web sitelerinin internet üzerinde barınabilmesi için gerekli olan depolama ve bant genişliği alanıdır. Bu depolama hizmetleri sunucular üzerinden size tahsis edilir. Her kullanıcı içeriğini bu sayede web sitelerinde barındırabilir ve ziyaretçileri de online olarak bu paylaşımları görüntüleyebilir. Depolanan içerikleri düşündüğünüzde metin, görüntü, video ve ses gibi tüm medya içerikleri buna dahildir.

Domain: Alan adı olarak bilinen isim depolarıdır. Bir web sitesini iş yeriniz veya bir dükkan gibi düşünürseniz hosting sizin dükkanınız olarak düşünülürse domain tabelanızdır. Yani müşterilerinizi size çeken ilk etmendir. Google.com gibi alan adları sitelerinizi temsil eden isimlerdir.

Mail Hosting: Tüm epostaların bir sunucuda toplandığı hizmet türüdür. Alan adınıza bağlı mail adresi bir mail aldığında bu posta internet üzerinden sizin sunucularınıza yönlendirilir ve depolanır. Bu aşamada gelen mailini türüne göre spam gibi durumlara karşı gerekli tedbirler alınır.

Mail Hosting
Mail Hosting

Mail Hosting Kullanım Amacı

Genel olarak e-mail hosting nedir diye aratanlar kurumsal özelliği sahip olmak isteyen firmalardır. Kurumsal olarak mail hosting alan firmalar, şirket içi ve dışı yazışmaları ile tüm dokümantasyonlarını bu mail hesapları üzerinden yaparlar. Böylece hem güvenlik hem kurumsal bir kimlik sahibi oluyoruz. Dilerseniz bir web sitesine sağlı olarak dilerseniz bağlı olmadan bu hizmetten faydalanmak mümkündür.

Mail Hosting Hizmetini Kimler Kullanmalıdır

Firmalar: Kurumsal yazışmalar, şirketler arası iletişim ve evrak depolaması amacıyla kullanılmaktadır.

E-Posta Pazarlaması Yapanlar: Özellikle toplu mail gönderen kişiler marketing sektöründe bulunanlar bu türden hizmetlere ihtiyaç duymaktadır.

Mail Hosting Kullanımının Size Sağlayacağı Faydalar

Özel Hizmetler: Hizmet ile sahip olacağınız özel yapılandırmalar ile iş birliği araçları ve senkronizasyon seçeneklerine sahip olabilirsiniz.

Sorunsuzdur: Öncelikle mail hosting hizmeti ile her gün ve her an online olma garantisine sahipsiniz. Dolayısı ile yaşayacağınız sıkıntıların oranı oldukça düşüktür.

Güvenlik: Mail hosting hizmeti içerisinde size ulaşan tüm mail türlerine karşı gerekli tedbirler alındığı için tatsız sonuçlara yol açacak durumlara karşı otomatik olarak koruma altında olursunuz

Destek: Hizmet aldığınız firmadan 7 gün ve 24 saat her an destek alma imkanına sahipsiniz.

Kolay Erişim: Mail hesaplarınıza her cihazdan ve hem mobil hem masaüstü sistemlerden erişim sağlayabilirsiniz. Dolayısı ile hesap açma, kapatma, posta kontrolü gibi işlemlerinizi yer mekân zaman fark etmeksizin kontrol altına alırsınız.

Kontrol Paneli: Mail hesaplarının kontrol edilmesi, açılması, silinmesi ve tüm yönetimsel kısımları için size gerekli olan panel ayarlanarak hizmetinize sunulur. Web tabanlı kontrol panelleri sayesinde tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

Mail Şifreleme: Postalarınızı şifreli gönderiler haline getirerek içeriklerin istenmeyen kişiler tarafından okunmasını engelleyebilirsiniz.

Otomatik Yedeklemeler: Postalarınız için belirlediğiniz aralıklar ile sistemin otomatik yedek almasını sağlayabilir ve bu sayede veri kaybına karşı tüm önlemleri almış olursunuz.

Kaliteli bir mail sistemi kullanmak istiyorsanız mail hosting nedir sorunuzun cevabı ile bu sistemi kullanmaya başlamalısınız.

Ayrıca Mail yolu ile de yayılan Wannacry Virüsü ile alakalı yazımızı da okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu