GENELİnternet

Bloggerlara Özel En Faydalı Chrome Eklentileri

Bloggerların tercih edebileceği en faydalı Chrome eklentileri bu içeriğimizde olacak. Eğer sizde bloggersanız, yazımızdaki uzantılar işinizi görebilir.

Blogger olmak isteyenler, WordPress sayesinde kolayca bir site oluşturabilirler. Böylece WordPress avantajlarından faydalanarak sitelerini detaylı bir şekilde yönetebilirler. Elbette WordPress eklentileri ve özellikleri sayesinde birçok şeyi kolayca yapabilmeniz mümkün.

Ancak bazı noktalarda ekstra araçlar kullanmanız gerekebiliyor. İşte bu noktada karşımıza Google Chrome uzantıları çıkıyor. Birbirinden farklı özelliklere sahip sayısızca Chrome eklentisi mevcut. Bu eklentiler sayesinde tarayıcınızda ekstra özelliklere erişebiliyorsunuz.

Yazımızda bahsedeceğimiz uzantılar, bloggerlar için kesinlikle faydalı olabilirler. Eğer sizde bir site açmak istiyorsanız, listemizdeki uzantılara göz atabilirsiniz. Birbirinden yararlı uzantılar bu içeriğimizde olacak.

Chrome Uzantıları Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-bloggerlar-icin-en-faydali-chrome-eklentileri-2022-chrome-web-magazasi

Bloggerların tercih edebileceği en faydalı Chrome eklentileri listesinden önce uzantılardan kısaca bahsedelim. WordPress’in birçok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan belki de en büyüğü eklentiler. Eklentiler sayesinde ekstra özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.

Örneğin, bazı WordPress eklentileri sitenizdeki arama formunu geliştirebilmenizi sağlıyor. İşte Chrome uzantıları da bu eklentiler gibi birbirinden farklı özelliklerle karşımıza çıkıyorlar. Bu eklentileri Google Chrome tarayıcınıza kurabiliyorsunuz. Böylece tarayıcınızda ekstra özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.

Örneğin, bazı eklentiler internette gezinirken karşınıza çıkan birçok reklamı engelleyebiliyorlar. Böylece gereksiz reklamlardan kurtulabiliyorsunuz. Sizler için hazırlayacağımız listede bloggerların işini kolaylaştıracak bazı eklentiler bulunacak. Böylece sitenizi daha verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

Chrome Eklentileri Güvenli mi?

hostixo-blog-bloggerlar-icin-en-faydali-chrome-eklentileri-chrome-extensions

Chrome Web Mağazası sayesinde oldukça fazla Google Chrome uzantısına erişebiliyorsunuz. Bu mağazada birbirinden farklı özelliklere sahip birçok eklenti bulunuyor. Ancak bu eklentilerin geliştiriciler tarafından mağazada yayınlandığını belirtelim. Bu yüzden uzantıların güvenirliği konusunda net bir yorum yapmamız zor.

Elbette mağazadaki çoğu uzantı güvenilir olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yine de tarayıcınıza bir uzantı kurmadan önce kullanıcı yorumlarını vs. incelemeniz yani araştırma yapmanız doğru olacaktır. Böylece güvenlik riski olan uzantıları tespit edebilir ve tarayıcınıza kurmaktan vazgeçebilirsiniz.

Bloggerlar için En Faydalı Chrome Eklentileri 2022

hostixo-blog-bloggerlar-icin-en-faydali-chrome-eklentileri-en-iyi-chrome-eklentileri-2022

Listemizde yer alacak Chrome uzantıları sizler için birçok yönden fayda sağlayacak. Bu eklentilerden istediğinizi tarayıcınıza kurarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak site sahiplerinin tercih edebilecekleri bazı faydalı Chrome eklentileri aşağıdaki şekilde oluşuyor.

En İyi Chrome Eklentileri 2022

Alexa Traffic Rank

En faydalı Chrome eklentileri listemize Alexa Traffic Rank ile başlamak istiyoruz. Bu eklenti sayesinde internet sitelerinin ve kendi sitenizin sıralamasını görebilirsiniz. Ayrıca bu uzantı sayesinde site için ortalama yükleme süresi gibi detayları da görüntüleyebilmeniz mümkün.

Ubersuggest

Her site sahibinin Ubersuggest uzantısını mutlaka kullanması gerekiyor. Çünkü bu uzantının SEO için oldukça gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Ubersuggest sayesinde anahtar kelime araştırması yapabilir ve doğru anahtar kelimeleri kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca bu uzantı sayesinde backlink verilerini de görüntüleyebilirsiniz. Yani bu uzantı, anahtar kelime analizi ve backlink analizi gibi SEO ile alakalı birçok konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

AdBlocker Ultimate

Reklam engelleyici eklenti dendiğinde akla ilk gelen uzantılardan birisi AdBlocker Ultimate. Bu uzantı sayesinde internette gezinirken birçok gereksiz reklamdan kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde videoları da reklamsız bir şekilde izleyebilmeniz mümkün.

LastPass

En faydalı Chrome eklentileri arasında gösterebileceğimiz bir diğer eklenti LastPass olarak karşımıza çıkıyor. Bu eklentinin basitçe bir şifre yöneticisi olduğunu söyleyebiliriz. LastPass kullanarak şifrelerinizi hızlıca kaydedebilirsiniz.

Daha sonra şifrelerinize bilgisayar ve mobilden güvenli erişim sağlayabilirsiniz. Üstelik bu uzantının kullanıcı adı, şifre ve adres bilgileri gibi bilgileri de kaydedebildiğini belirtelim. Böylece karşınıza çıkan formları daha hızlı doldurabiliyor ve sitelerde hızlı bir şekilde oturum açabiliyorsunuz.

Speedtest by Ookla

İnternet hızınızı kolayca ölçmek için Speedtest uzantısını tercih edebilirsiniz. Böylece hangi sekmede olursanız olun, sağ üstten internetinizin hız değerlerini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu uzantı sayesinde internetinizin pingini ve yükleme hızını da görüntüleyebilmeniz mümkün.

Session Buddy

Oldukça faydalı olan Session Buddy eklentisine de listemizde yer vermek istiyoruz. Bu eklenti, bir kilitlenme yaşandıysa kilitlenme sonrasında açık sekmelerinizi kurtarabiliyor. Ayrıca bu eklenti sayesinde açık sekmeleri vb. daha sonra geri yüklenebilen koleksiyonlar şeklinde kaydedebiliyorsunuz. Kısaca bu uzantının tarayıcı sekmelerini ve yer işaretlerini kolayca yönetebilmenize imkân tanıdığını söyleyebiliriz.

Keywords Everywhere

En faydalı Chrome eklentileri dendiğinde akıllara gelen bir diğer eklenti Keywords Everywhere olarak gösterilebilir. Bu uzantıyı kullanarak hızlıca anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti, 10 üzeri sitede 12 aylık trend verileri ve aylık arama hacmi gibi değerleri de görebilmenizi sağlıyor. Kısacası bu eklentinin de SEO için oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Check My Links

Listemizde son olarak Check My Links uzantısına değinmek istiyoruz. Check My Links, bir web sayfasındaki tüm bağlantıları kontrol edebilmenizi sağlıyor. Bu uzantı sayesinde web sayfanızdaki bozuk bağlantıları kolayca bulabiliyorsunuz. Böylece web sayfanızdaki bozuk bağlantıları kolayca tespit edebilir hızlıca düzeltebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu