DiğerGENEL

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri – 7 Yöntem

Bu yazdığımız makalede Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri ve  7 Yöntemi anlatacağız.

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri

 

Son zamanlarda blog sayfalarının web siteleri arasında çok revaçta olduğu gözlerden kaçmamaktadır. Satış yaptığınız bir siteniz de olsa veya sadece blog yazdığınız bir siteniz de olsa yazılarınızı ne kadar iyi yazarsanız yazın malesef sadece yazılar ve içerikler sayfanıza ziyaretçi çekmeye yetmez.

Bloğunuzu ziyaret eden kişi sayısınız arttırmak istiyorsanız eğer bunun en etkili yolu sosyal medyayı doğru kullanmaktır. Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya alanlarını kullanan milyonlarca insan olduğu için sitenizi şuan ziyaret eden kişi sayısından kat kat fazla kitleye ulaşmanız için şahane bir yol olacaktır.

 

1. İnternet Sitenize Paylaşım Tuşları Ekleyin

Birçok internet sitesi yazı, video veya fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşmanızı sağlayacak bir seçenek sunmaktadır. Bu seçenekler sayfanın herhangi bir köşesinde veya paylaşacağınız içeriğin altında bulunmaktadır.

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri 

Paylaşım butonları, blogunuzu ziyaret edecek kişi sayısını artırmak için mükemmel bir seçenektir, özellikle blog yazılarınızı takip eden okuyucularınızın bloğunuzu sosyal medyada paylaşmalarını sağlayarak daha çok kişinin bloğunuza ulaşmasına fayda sağlar.

Bu butonları blog sayfanıza stratejik bir planla yani takipçilerinizin kolayca görebileceği bir şekilde yerleştirmeniz paylaşım yapılmasını arttıracak ve ziyaretçi sayınızın olumlu bir şekilde artmasını sağlayacaktır.

Sosyal paylaşım butonlarına ilave olarak ‘Tweetlemek için Tıklayın’ veya ‘Facebokda paylaşmak için Tıklayın’ gibi nerede payalaşılacağını belirten kutucuklar da eklenebilir.

2. Hashtaglerinizi Doğru Şekilde Kullanın

Blog yazarken temel amaç içeriği doğru seçmektir. Ancak bazı zamanlarda içeriği doğru seçmek yeterli olmayabilir bunun yanında yazınızın doğru kitleye ulaşması da önemlidir. Sosyal medyada ‘Hashtag’ kullanarak post paylaştığınız zaman diğer kullanıcılara da ulaşmasını sağlayabilirsiniz. ‘Hashtag’ oktotorp (“#”) ile başlayan basit bir etiketlerdir.

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri 

Doğru hashtag’leri seçtiğinizden emin olarak bloğunuzda paylaştığınız bütün postlar kendi bloğunuzun takipçileriyle sınırlı kalmayıp bütün sosyal medya kullanıcılarının da görebilmesini sağlayacaktır. Bu şekilde hem bloğunuzun tıklanma sayısını yükseltmiş olacaksınız hem de ziyaretçi sayınızın artmasını sağlayacaksınız.

Hashtag’ler en çok kullanıldığı ve en çok kitleye ulaştığı sosyal medya alanı Twitter ve Instagram’dır. Dikkat çekici hashtagleri üretebilmeniz için biraz araştırma yapmaya ve düşünmeye ihtiyacınız olacaktır. Araştırma yaparken sizin konunuzla alakalı olan diğer  trend olan hashtag’leri takip edebilirsiniz veya yaratıcı ve etkileyici hashtag kampanyaları oluşturabilirsiniz.

3. Önceki Postlarınızı Tekrar Paylaşın

Bloğunuza yüklediğiniz her yeni post sayesinde görünürlük sayınızın artmasını sağlayacaksınız. Bloğunuz büyümeye başladığında yeni bir arşiv şeklinde bir klasör oluşturup önceki paylaştığınız içeriklerinizi paylaşarak takipçilerinizin görmesini sağlayabilirsiniz bu da bloğunuzun trafiğinin büyümesinin mükemmel bir yolu olabilir. Ayrıca eski içerikleri, yeni olarak paylaşmak, sil baştan yeni bir içerik oluşturmaktan daha basit ve daha etkili olabilir.

Ancak önceki paylaştığınız içerikleri tekrar paylaşırken yapacağınız ilk şey, doğru postu seçmek olacaktır.  Seçim sırasında bir kriter belirleyebilirsiniz. Örneğin tıklanma sayısının, paylaşım sayısının yüksek olması ve bunlar gibi başka kriter sırası belirleyerek paylaşımınızı yapabilirsiniz. Belirlediğiniz postu aynı şekilde paylaşabileceğiniz gibi farklı güncellemeler yaparak da paylaşabilirsiniz.

Önceki gönderinizi güncellemek, gönderi başlığı, gönderinin fotoğrafı, içinde geçen tarihler veya bilgileri içermektedir. Güncelleme yapmanın amacı yayınladığınız gönderinin dikkat çekmesini sağlamak, olabildiğince geniş kitlenin yararlanmasını sağlamak olmalıdır.

4. Hedef Kitleniz İçin Anketler Hazırlayın

Takipçilerinizin sıkıntı yaşadıkları yerleri öğrenmek amacıyla anketler hazırlayarak çözümler üretmeyeçalışın. Yapacağınız bu anketlerin sonuçları takipçi kitlenizin gerçekten en çok neye ihtiyaç duyduğu anlamanızı sağlayarak sizin için yeni bir blog yazıları olabileceğini unutmamalısınız.

Analiz verilerini inceleyerek, takipçilerin ilgi  alanlarını , en çok dikkat çeken içerik türünü  görebilirsiniz. Bu bilgilerden yararlanarak, takipçi kitlenizin ihtiyaçları ile daha yakından, daha ilgili ve  uyumlu içerikler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri - 7 Yöntem 1

Kitlenizin yaşadığı sorunlara çözüm bulmamak, onları görmezden gelmek rakiplere yönelmelerine neden olabileceğini unutmamalısınız.

5.Takipçi Kitleniz Aktif Olduğu Zamanlarda Paylaşın

Blog sayfanızın görünürlüğünü artırmak için düzenli içerik yayınlamaya dikkat etmelisiniz. Sosyal medya platformunda yaptığınız paylaşımlar ne kadar tutarlı olursa tıklanma şansınız o kadar yüksek olacaktır. Ziyaretçi sayınızda artış olmaya başladığında da paylaşımlarınızı yavaşlatmamalısınız.

Sosyal Medya ile Bloğunuzun Trafiğini Arttırma Teknikleri - 7 Yöntem 2

Sosyal medya platformlarının (Instagram, twitter, facebook gibi)  kullanıcılarının en çok aktif oldukları zamanlar farklı olabiliyor. Bu platformlarda ziyaretçileriniz artmaya başladığında, takipçilerinizin aktif olduğu zamanı anlayabilmek için farklı zaman aralığında paylaşım yapmayı denemeniz önemlidir. Kullandığınız bütün sosyal medya platformunda bu  yöntemi uygulayın ve genel olarak çok daha fazla ziyaretçi geldiğini görmeye başlayacaksınız.

6. Resimli İçerik Paylaşmaya Odaklanma

Orjinal reklamlara kıyasla resimli içerik size sıradan paylaşımdan daha fazla beğeni, takipçi ve paylaşım kazanmanızda avantaj sağlar. Sizin yapmanız gereken markanız ve blog yazılarınız hakkında etkileyici görseller oluşturmak için zaman ayırmanızdır. Seçeceğiniz resimlerin ilgi çekici ve benzersiz olduğundan emin olmalısınız.

Resimli içerik oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sosyal medya görünürlüğünü yakalamaktır. Bloğunuzda kullanacağınız resimleri oluşturmak için dikkat etmeniz gereken önemli unsurlar şunlardır;

  • Yüksek çözünürlüklü fotoğrafçılık
  • Dikkat çekici renkler
  • Başarılı bir tasarım
  • En ince ayrıntısına kadar  iyi planlanmış görseller
  • Hikayeler anlatan resimler
  • Hizmet ve ürünlere odaklanan görseller

7. Diğer Blog Yazarlarıyla İşbirliği Yapın

Birçok blog yazarı, sosyal medyaya yalnız bir proje olarak düşünme hatasını yapar. Sosyal medya sadece takipçilerinizle birbirinizi etkilediğiniz bir mecra değildir. Farklı blog yazarları ile de etkileşime geçildiği birlikle işbirliği yapıldığı bir ortamdır. Yaptığınız bu işbirliği sayesinde diğer blog yazarlarının da takipçilerine ulaşmanızı sağlayarak takipçi sayınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.

Diğer blog yazarlarıyla işbirliği yapmak yalnızca takipçi sayınızı arttırmakla kalmayacaktır ayrıca birbirinizin deneyimlerinden yararlanarak başka bir şeyler öğrenmek için mükemmel bir yoldur. Bundan dolayı diğer bloggerlara ulaşmak, birbirlerinin profillerinde bulunmak, ilişki kurmak müthiş bir fikirdir.

Yani, işbirliği yapmak istediğiniz blog yazarıyla birbirinizin tecrübelerinden faydalanmayı sağlamaktır. Diğer bloggerlara yükseleceklerini gösterebilirseniz, başarılı bir ortaklık için riske girmek önemlidir.

Sonuç

Blog ziyaretçinizi artırmak zorlu bir aşama olabilir. Sosyal medya büyük bir imkan sunsa da, sosyal medyada paylaşımlarınızı tutarlı bir şekilde yapmanız en önemli noktalardandır.

Planlı olarak kullanılırsa, paylaşım butonları blog sayfanızda yaptığınız paylaşımlarınızı daha geniş bir kitleye sunmanıza yardımcı olabilecek en güçlü araçlar olabilir. Diğer birçok yöntemin yanı sıra, sitenizin izlenimini arttırmak için  hashtag’leri ve farklı blog yazarlarıyla ortaklıkları da yönetmeyi iyi bilmeniz gerekmektedir.

Blog sayfanızda ziyaretçilerinizi artırmak için sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz?
Görüşlerinizi ve aklınızda oluşabilecek soru işaretlerini aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz!

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız 2020’de İnternetten Para Kazanma Yolları – 25 Yöntem başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu