Wordpress

Wordpress Karanlık Modu Nasıl Eklenir?

Sitenizin özellikle geceleri daha rahat gezilebilmesi içim Wordpress Karanlık Modu özelliği ekleyebilir, ziyaretçilerinize seçenek sunabilirsiniz. Bu sayede özellikle akşam saatleri bilgisayarı başında sitenizi ziyaret edecek olanlara göz konforu açısından güzel bir alternatif sunmuş olursunuz.

Birçok cihaz artık yerel karanlık mod desteğiyle birlikte geliyor. Web sitenize karanlık mod eklemek, tasarımınızı otomatik olarak kullanıcılarınızın tarayıcı tercihine göre uyarlar. Bu makalemiz ile sitenizin hem yönetici alanına hem de normal görünümüne karanlık modu ekleyebilirsiniz.

Karanlık Mod Nedir ve Neden Web Sitenize Eklemelisiniz?

Karanlık mod ile cihazınızın ekranından gelen beyaz ışığı azaltabilir, kullanıcıların göz konforunu artırabilirsiniz.

Bazı cihazlar, bu mıdun yerine sıcak renk tonlarını kullanan özel modlara sahiptir. Koyu mod, arka plana koyu renkler ekleyerek ekranın sizleri yormamasını sağlar. Eğer iPhone veya Android cihazınız varsa, sadece bir geçiş butonu kullanarak karanlık moda geçebilirsiniz.

Buna alternatif olarak, bilgisayarınıza Night Eye isimli Chrome uzantısını kullanarak web sitelerini karanlık modda görüntüleyebilirsiniz.

Sitenize karanlık mod ekleyerek kullanıcıların sitenize karanlık modunu açma kapatma gibi seçenekleri ekleyebilirsiniz. YouTube gibi pek çok popüler sosyal mecra, kullanıcılarına renk modları seçenekleri ekler. Bu sayede kullanıcı deneyimini yukarılara taşıma imkanı sunarlar.

YouTube Dark Mode
YouTube Dark Mode

Web sitenizin normal görünümüne karanlık mod eklemenin yanı sıra, yönetici panelinize de karanlık mod ekleyebilirsiniz. Sitenizde akşamları veya geceleri çalışıyorsanız bu yararlı olabilir. İlk olarak, WordPress web sitenize karanlık mod eklemeyi anlatacağı. Bunun ardından, WordPress yönetici paneline karanlık mod eklemeyi ele alacağız.

İpucu: Eğer kullanıcıların mod seçenekleri dışında her daim karanlık modda bir site ile karşılaşmasını isterseniz koyu temalar tercih etmenizi öneririz. Kullandığınız koyu temalar varsa bunları yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Wordpress Karanlık Modu Ekleme

Wordpress sitenize karanlık modu eklemek için WP Dark Mode eklentisini kurmanız gerekiyor. Bu eklenti sayesinde sitenize karanlık mod özelliği ekleyebilirsiniz.

Wordpress Karanlık Modu
Wordpress Karanlık Modu

Eklentinin kurulumu tamamlandıktan sonra Ayarlar menüsünün altında WP Dark Mode linkine tıklayarak ayarlar alanına girebilirsiniz. Gerkeli ayarları yaptığınızda sitenizde karanlık modu açmak için bir geçiş butonu ekleyebilirsiniz. Oldukça basit bir kuruluma ve ayarlara sahip bu eklenti ile Wordpress Karanlık Modu ekleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Wordpress Yönetici Panelinize Karanlık Mod Eklemek

Wordpress yönetici paneli, kendine ait renk şemaları ile gelir. Ancak beyaz ışığı azaltan seçenekleri yoktur. WP Dark Mode eklentisi sayesinde bu sorunun da çözümüne ulaşıyoruz. Yönetici panelinde Enable Backend Darkmode seçeneğini aktifleştirmeniz ile artık yönetici panelinde de karanlık moda sahip olacaksınız.

Bu işlemin ardından yönetici panelinizin üst kısmında karanlık modu açma ve kapatmaya dair seçenekleri bulacaksınız.

Wordpress Yöentici Paneli Karanlık Mod Ekleme
Wordpress Yöentici Paneli Karanlık Mod Ekleme

WP Dark Mode eklentisi sayesinde sitenize kolayca karanlık modu ekleyebilirsiniz. Yine bu eklenti sayesinde kullanıcılarınızın renk modu seçme konusunda özgürlüğü yaşamalarına, gece ziyaretçi kitlenizin göz konforuna ve yönetim panelinde daha rahat çalışmanıza yardımcı olacak bir alternatif oluşturmuş oluyorsunuz.

Eğer sizin kullandığınız farklı renk modu eklentileri varsa bu eklentileri artıları ile yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu