WordpressGüvenlik

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme Eklentisi

Wordpress resimlere fligran ekleme eklentileri genel olarak ürün ve özgün resimlerini sergileyen kişilerin, görsellerinin çalınmaması için kullandıkları eklentilerdir. Bu eklentiler sayesinde yüklediğiniz resimlere sizin belirlediğiniz resimler fligran olarak uygulanır ve resimler başka sitelerde kullanılamaz (Tabi reklamınızı yapmak isteyenler hariç)

Öncelikle bu eklentiye ihtiyaç duyulma sebebi, sizlerin özenerek hazırladığı resimlerin başka yerlerde yazı yayınlayanlar tarafından çalınması ihtimalidir. Bazı durumlarda sizin yaptığınız bu resimler sırf rakibiniz sizden bir kaç tık iyi diye size spam skoru olarak geri dönebilir. Dolayısı ile resimlerinizi başkaları tarafından kullanılamaz hale getirmek için fligran kullanımı oldukça mantıklıdır.

Tabi bu eklentiyi kullanmadan hazırladığınız her görsele Photoshop yardımı ile kendiniz de fligran ekleyebilirsiniz ancak stok fotoğraf kullanımında bu sizi zorlayacaktır. Dolayısı ile otomatik bir wordpress fligran eklentisi işinizi bir hayli görecektir.

Gelin eklentimize ve özelliklerine bakalım.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme Eklentisi

Eklentiyi kurmak için Eklentiler > Yeni Ekle kısmına giriyoruz. Ardından arama kısmına Watermark yazıyoruz.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 1
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 1

Çıkan listedeki pek çok eklentiyi kullanabilirsiniz. Biz size kullanımı gerçekten en basit olan eklentiyi tanıtacağız. Easy Watermark eklentisini kuruyoruz ve etkinleştiriyoruz. Ardından ayarlarımıza geçebiliriz.

Easy Watermark Wordpress Resimlere Fligran Ekleme Eklentisi

Eklenti hem kurulduktan sonraki dönemdeki yüklenen tüm resimlere fligran ekleyebildiği gibi Bulk özelliği ile eski resimlerinize elden geçirme özelliğine sahip. Ancak bir durumdan ötürü bu eklentiden memnun kalmazsanız resimlerinizi Restore etme özelliği de mevcut. Yani resimlerinizi eski haline getirmek de sizin elinizde.

Eklenti kurulduktan sonra sizden yeni bir watermark oluşturmanızı isteyecek. Add New Watermark butonuna basarak işlemlerimize başlayabiliriz.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 2
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 2

Fligranınıza isim verdikten sonra resim mi yazı mı olduğunu seçmeniz gerekiyor. Resim fligran en çok kullanılan fligran çeşitidir. Bilgisayarınızda yüzde 30 oranında şeffaf bir png resim hazırlamanız yeterli olacaktır. Biraz Photoshop bilgisi olan herkes bunu kolayca yapabilir.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 3
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 3

Sonraki 2 adımda önce fligranınızı bilgisayarınızdan yüklemeniz ya da ortam kütüphanesinden seçmeniz gerekiyor. Şeffaf resmi burada kullanıyoruz. Bir diğer bölümde ise basitce anlatmamız gerekirse fligranınızın duracağı konumu belirliyoruz.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 4
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 4

Son ayar bölümümüzde ise fligran resminin otomatik uygulanacağı yerleri, sayfa, yazı varsa ürün gibi kısımlar bazında seçmemiz gerekiyor. Ayrıca hangi resim boyutlarına fligranın ekleneceğini de seçebiliyoruz. Seçenekler içerisinde fligranın her yükleme sonrası otomatik olarak eklenip eklenmeyeceğine dair bir onay kutucuğu mevcut. Bu sayede resimlerinizi yüklediğinizde ek işlemlere gerek kalmadan fligranınızı otomatik uygulatabilirsiniz.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 5
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 5

Resim tipine göre fligran eklenip eklenmeyeceğini de seçebileceğiniz eklenti size wordpress sitenizdeki tüm resimlere hükmedebilme imkanı sağlıyor. Bu sayede fligranınızı istediğiniz yer, boyut ve türdeki resme otomatik ekletebiliyorsunuz. Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra sağ üst bölümde yer alan Kaydet butonu ile fligranınızı kaydedebilirsiniz.

Wordpress Eski Resimlere Otomatik Fligran Ekleme

Araçlar > Easy Watermark linkini tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda Tools bölümü ile topluca otomatik fligran ekleme işlemi yapabiliriz.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 6
Wordpress Resimlere Fligran Ekleme 6

Tools bölümünün altında Select Watermark menüsünden oluşturduğunuz fligranı seçip ardından Start butonuna basarak eski Wordpress Resimlere Fligran Ekleme işleminizi başlatabilirsiniz. Tamamen sizin belirlediğiniz ayarlara sadık kalarak sitenizdeki tüm resimlere fligran ekleyecektir. Bu işlem sitenizde bulunan resimlerin sayısı ve boyutlarına göre zaman alabilir. Dolayısı ile işlem bitmeden ekranı kapatmamanızı öneriyoruz.

Resimlerinize fligran verdikten sonra bu işlemi geri almak isterseniz sağ bölümde yer alan Restore Backup alanında fligran verilmiş resimlerinizi orjinal haline geri döndürebilirsiniz.

Resimlerinin çalınmasını sitemeyen ya da resimlerini markalaştırmak isteyenler için webp formatı dışında oldukça kullanışlı olan bu eklenti ve benzerleri sayesinde artık resimeriniz yabancı ellere karşı koruma altında.

Wordpress Resimlere Fligran Ekleme eklentisi ile sitenizdeki resimlere kolay ve hızlı bir şekilde fligran ekleme işlemi yapabilirsiniz. Bu eklenti hem ücretsiz hem de işini basit bir şekilde, gereken herşeyi yaparak yerine getiriyor. Kullanmanızı tavsiye ediyor sizlerin de kullandığı farklı eklentiler var ise artıları ile yorumlar kısmına yazmanızı istiyoruz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu