Wordpress

En İyi 6 WordPress Abone Ol Eklentisi

Bir WordPress abone ol eklentisi kullanarak, ziyaretçileriniz için bültenler oluşturabilirsiniz. Bu sayede, ziyaretçilerinizle etkileşimde kalabilirsiniz.

CMS sistemleri bizlere çok sayıda kolaylık sağlıyor. Bir CMS sistemi kullanmak, sıfırdan site oluşturmaktan çok daha faydalı. CMS’nin en büyük yararlarından birisi eklentiler. WordPress gibi platformlar için hazırlanmış birçok yararlı eklenti mevcut.

WordPress abone ol eklentileri de aslında yararlı eklentiler arasında tanımlanabilir. Sitedeki kullanıcı etkileşimini arttırmak ve ziyaretçileri daha uzun süre sitenizde tutmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda yapabileceğiniz bazı şeyler var. İşte bunlardan birisi bir abone ol eklentisi kullanmak olarak gösterilebilir. Bir abone ol eklentisi kullanarak bültenler oluşturabilir ve ziyaretçilerinizi bu bültenlere abone yapabilirsiniz.

WordPress Abone Ol Eklentisi Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-wordpress-abone-ol-eklentisi-ne-ise-yarar

WordPress için hazırlanan birçok farklı işleve sahip eklentiler mevcut. Bir WordPress abone ol eklentisi, aslında ziyaretçileriniz için bir bülten oluşturmanıza yarıyor. Ziyaretçi kazanmak epey zor bir işlem. Kazandığınız ziyaretçileri sitede tutmak için birçok farklı yönteme başvurmanız gerekiyor.

İşte bu yöntemlerden birisi, abone ol eklentileri olarak gösterilebilir. Bunu aslında bir sitenin bildirimlerini açmak gibi düşünebilirsiniz. Abone ol eklentileri sayesinde ziyaretçiler sitenizi takip edebiliyor yani abone olabiliyor. Sitenizdeki bültene abone olduklarında, onlara bazı bildirimler yollayabiliyorsunuz.

Örneğin, abone olan kullanıcılarınıza bazı bültenler yollayarak onları bazı konular hakkında bilgilendirebiliyorsunuz. Ayrıca, sitenize yeni bir içerik eklediğinizde ziyaretçilere bildirim yollayarak sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlayabiliyorsunuz. Kısacası, abone ol eklentisi kullanarak ziyaretçilerinizi sitenize abone yapabilir. Bu abonelik sayesinde kullanıcılara bültenler ve bildirimler yollayabilirsiniz.

Abone Ol Eklentilerinin Siteye Faydası Nedir?

hostixo-blog-wordpress-abone-ol-eklentisi-avantajlari

WordPress eklentilerinin siteler için çok sayıda yararı mevcut. Bir WordPress abone ol eklentisi kullanmakta yine aynı şekilde site için oldukça yararlı. Siteye anlık ziyaretçi kazandırmak tek başına yeterli bir şey değil.

Yeni gelen ziyaretçileri sitenizde ne kadar uzun süre tutarsanız ve onların dikkatini ne kadar çok çekerseniz o kadar iyi. İşte abone ol eklentileri, sitenizdeki kullanıcı etkileşimini arttırmak için oldukça faydalı. Abone ol eklentileri sayesinde, daha önce sitenizi ziyaret eden kullanıcıların siteye tekrar gelmelerini sağlayabilirsiniz.

Onlara kaliteli bültenler ve bildirimler yollayarak sitenizde kalıcı olmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece, zamanla kendi organik kitlenizi oluşturabilir ve sitenizi önemli anlamda büyütebilirsiniz. İşte bu gibi sebeplerden dolayı listemizden bir abone ol eklentisi seçerek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

En İyi WordPress Abone Ol Eklentileri

hostixo-blog-en-iyi-6-wordpress-abone-ol-eklentisi

Burada sizler için bir liste hazırlamaya çalışacağız. Listemizde abone ol yani WordPress bülten eklentileri bulunacak. İstediğiniz eklentiyi seçerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Newsletter

Oldukça popüler bir WordPress abone ol eklentisi olan Newsletter ile listemize giriş yapmak istiyoruz. Bu eklenti, sürükle-bırak şeklinde kolayca bültenler oluşturmanıza olanak tanıyor. Eklenti sayesinde hızlıca bültenler oluşturabilir ve bir e-posta haline getirerek abonelere yollayabilirsiniz.

Sınırsız abone ve sınırsız bülten gibi avantajlara sahip olan Newsletter, SMTP eklentileriyle de uyumlu çalışıyor. Bu sayede, abonelere e-postaları daha rahat yollayabiliyorsunuz. Uzun lafın kısası, e-posta pazarlama gibi amaçlar için bir bülten eklentisi arıyorsanız, Newsletter size yardımcı olabilir. Eklentide birkaç adımda bültenler oluşturabilir ve mail olarak ziyaretçilerinize yollayabilirsiniz.

Icegram Engage

Listemize farklı bir eklenti olan Icegram Engage ile devam edelim. Bu eklenti, aslında tam olarak bir WordPress abone ol eklentisi değil. Bir form oluşturucu olarak tanımlayabileceğimiz Icegram, popup yani açılır pencereler ve formlar oluşturmanıza olanak tanıyor.

Bu eklentiyi kullanarak e-ticaret dahil birçok alanla ilgili açılır pencereler oluşturabilir ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Bu kısımda son olarak, bülten oluşturmak için Icegram’a ek olarak bir bülten eklentisi kullanmanız gerektiğini belirtelim. Ancak, bu eklentiyle bültenlerinize abone kazandırmak için popuplar oluşturabilir ve kullanıcılara tanıtımlar yapabilirsiniz.

Jackmail Newsletters

Bir bülten eklentisi olan Jackmail Newsletters, birçok önemli özelliğe sahip. Eklentide haber bültenleri oluşturup listedeki kişilere yollayabiliyorsunuz. Üstelik, bu eklenti yerleşil bir SMTP sunucusuna sahip. Bu sayede, ziyaretçilerinize bülten yollamak için ekstra bir SMTP eklentisi kullanmanız gerekmiyor. Yani oluşturduğunuz bültenleri e-postayla rahatça yollayabiliyorsunuz.

Hızlı mail gönderimi ve ayrıntılı istatistikler gibi özelliklere sahip olan Jackmail Newsletters, WooCommerce entegrasyonuna da sahip. Yani bu eklentiyi WooCommerce abonelik eklentisi olarak da kullanabilirsiniz. Çünkü, WooCommerce entegrasyonu sayesinde, WooCommerce e-postalarınızı kolayca düzenleyebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca, kişilere özel kampanyalar yani bültenler hazırlayarak gönderim yapabiliyorsunuz.

MC4WP: Mailchimp for WordPress

Çok fazla tercih edilen kullanışlı bir eklenti arıyorsanız, MC4WP: Mailchimp‘e göz atabilirsiniz. Popüler WordPress abone ol eklentisi Mailchimp, 500 aboneye kadar ücretsiz kullanılabiliyor. Eklenti sayesinde bültenler oluşturarak abonelerin maillerine yollayabilirsiniz.

Mobil cihazlar için optimize edilmiş kayıt formları sayesinde kullanıcıların formları rahatça doldurmalarını sağlayabilirsiniz. Üstelik, form alanları üzerinde birçok farklı özelleştirme yapabilirsiniz. Mailchimp, WooCommerce, Contact Form 7 ve WPForms gibi popüler eklentilerle uyumlu çalışabiliyor. Bu sayede, bu eklentilerle birlikte sorunsuz kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Popup Builder

Listemize bir WordPress popup eklentisi olan Popup Builder ile devam edelim. Bir WordPress abone ol eklentisi kullanıyorsanız, bu eklentiyi de açılır pencereler için tercih edebilirsiniz. Popup Builder, ileri seviye ve ücretli bir popup eklentisi.

Eklentide video popupları, iletişim popupları ve abonelik popupları gibi çok sayıda farklı açılır pencere oluşturabiliyorsunuz. Bu eklentiyi aslında bir abonelik eklentisi gibi kullanabilirsiniz. Örneğin, açılır pencereler oluşturarak, ziyaretçilerin karşısına kayıt formu gibi formlar veya kampanyalar çıkarabilirsiniz.

Popup Builder’da çok sayıda tasarım seçeneği de mevcut. Bu sayede, açılır pencereleri şıkça tasarlayabilir ve tasarımlarınıza animasyonlarda ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kullanımı oldukça kolay olan bu eklentide, açılır pencerelerin ne zaman çıkacağını da ayarlayabilirsiniz.

OptinMonster

Listemizde son olarak OptinMonster eklentisine yer vermek istiyoruz. Bu eklentide aslında bir popup eklentisi. Ancak, bir WordPress abone ol eklentisiyle beraber kullanılması oldukça faydalı. Bu eklentiyi kullanarak açılır pencereler oluşturabilir ve bültenleriniz için daha fazla abone kazanabilirsiniz.

Ayrıca, e-ticaret sitesine sahipseniz, popuplarla kampanya tanıtımı yapabilir ve müşterilerinizi arttırabilirsiniz. Kullanımı kolay olan OptinMonster, sürükle-bırak şeklinde birçok farklı popup oluşturmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, bu eklentiyi kullanarak açılır pencerelere ses efektleri ve animasyonlar bile ekleyebiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu