Wordpress

WordPress Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

WordPress Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

WordPress’te web sitenizin görünümünü değiştirmek isteyebilirsiniz, WordPress’te yazı tipinizi nasıl değiştireceğinizi biliyor muydunuz? Bu işlem, kontrol panelinizden kolayca gerçekleştirilebilir.

Aşağıdaki işlem, bir WordPress web sitesindeki yazı tiplerini değiştirmek içindir. İşletme hesabı olanlar için de adımlar uygulanabilir ancak bir eklenti ekleyerek daha fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz.

  1. WordPress hesabınıza giriş yapın.
  2. Sol kenar çubuğunda Görünüm’e tıklayın.
  3. Ardından Özelleştir’i tıklayın.
    WordPress Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir? 1
  4. Sol paneldeki Yazı Tipleri’ne tıklayın. Bu, aralarından seçim yapabileceğiniz tüm mevcut yazı tiplerini içeren bir açılır menü gösterecektir.
    wordpress
  5. Başlıklarınızı ve Temel Yazı Tipini seçin. Başlık metni yazı ve sayfa başlıkları içindir, temel yazı tipi ise diğer tüm ana metniniz içindir. Sağ panelde web sitenizde nasıl görüneceğinin canlı bir ön izlemesini göreceksiniz.
  6. Başlıklar açılır menüsü altındaki “Normal Boyut” düğmesine tıklayarak yazı tipi boyutunu da değiştirebilirsiniz. Bu, birkaç boyut seçeneği içeren bir açılır menü gösterecektir. Yazı tipi boyutu menüsünün yanındaki “Normal” düğmesine tıklayarak yazı tipi stilini de değiştirebilirsiniz.

WordPress

  1. Yazı tipinizi varsayılana döndürmek için yazı tipi açılır menüsünde kırmızı X’i tıklayın.

wordpress

  1. Seçimlerinize karar verdiğinizde Kaydet ve Yayınla’yı tıklayın.  
wordpress

 

CSS Kullanarak WordPress Yazı Tipi Değiştirme

Tamamen yeni bir yazı tipi kullanmayı planlıyorsanız, @font-face kuralıyla bazı ön kodlama yapmanız gerekir. Yapmanız gereken ilk şey, web kullanımı için lisanslı bir yazı tipi seçmektir. Ardından, seçtiğiniz yazı tipini sunucunuza yüklemeniz gerekir. Son olarak, style.css dosyasının en üstüne yazı tipi ailenizi tanımlamanız gerekecek. Güvenlik için bir çocuk teması kullanmanızı öneririz.

@font-face {font ailesi: Museo300;
src: local(‘Museo300-Regular’),
url(“fonts/Museo300-Regular.ttf”) format(‘truetype’);
yazı tipi ağırlığı: normal;}

1. Yazı Tipini Genel Olarak Değiştirin

Yazı tipinizi temanız genelinde global olarak değiştirmek, bir satır kod eklemek kadar basittir. Görünüm sekmesi altındaki düzenleyiciyi tıklayarak tema düzenleyicinizi bulun. Sayfanın altında temanın CSS stil sayfasını bulacaksınız. Yazı tiplerinin tanımlandığı yer burasıdır.

Bu kod satırını Stil Sayfanızın üstüne yapıştırın:

* {font-family:”Yazı tipinin adı”}

2. Belirli Tema Alanları İçin Yazı Tipini Değiştirin

Çoğu zaman, sitenizdeki farklı alanlar için farklı yazı tiplerine sahip olmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, bir WordPress teması yazı tipini çeşitli şekillerde kullandığından, belirli yazı tipi alanlarını belirlemek acı verici olabilir. Gerçekte, yazı tipleri her yerde kullanılabilir.

Çoğunlukla, WordPress web sitesinin gövdesinde belirli bir özel yazı tipi bulunur. Bu, kapsamlı bir web yazı tipidir ve site içindeki belirli bir etiket, sınıf veya div tarafından tanımlanmayan yazı tiplerinin temel yazı tipini belirlemek için kullanılacaktır.

body {font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Futura, sans-serif;yazı tipi boyutu: 1em;dolgu:0;kenar boşluğu:0;}

Bu yazımızda Wordpess’de yazı tipini nasıl değiştireceğinizden bahsettik dilerseniz İnternet Hız Testi İçin En Çok Kullanılan 10 Site başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu