Wordpress

Woocommerce ve Bigcommerce arasındaki farklar

Çevrimiçi bir mağaza mı arıyorsunuz? Hangisinin en iyi WordPress e-Ticaret eklentisi olduğunu bilmek ister misiniz?

Daha iyi bir platform büyüme için daha fazla fırsat anlamına geldiğinden, doğru e-Ticaret eklentisini seçmek işletmeniz için çok önemlidir. Kullanıcılar mağazalarını başlatmak için e-Ticaret platformunu seçerken uygun araştırma yapmadığı için kullanıcılar genellikle para kaybederler.

Bu yazıda, 2020 için en iyi  WordPress e-Ticaret eklentilerini karşılaştıracağız. Ayrıca, hangi e-Ticaret eklentisinin işletmeniz için doğru olduğunu bulmanıza yardımcı olmak için artılarını ve eksilerini açıklayacağız.

Siteniz için bir WordPress e-Ticaret Eklentisinde Neler Ararsınız?

Piyasada çok sayıda WordPress e-Ticaret eklentisi var. Ancak bunların hepsi, kullanım durumunuz için doğru özelliklere sahip değildir.

Örneğin, bazı e-Ticaret eklentileri e-Kitap, fotoğraf, müzik, vb. Dijital ürünleri satmak için yapılır. Diğerleri, nakliyeye ihtiyaç duyan fiziksel ürünleri satmak için daha uygundur.

Bir nakliye işletmesini yürütmek istiyorsanız, nakliye için daha iyi destek sağlayan bir e-Ticaret çözümüne ihtiyacınız olacaktır.

Temel olarak, çevrimiçi mağazanızı verimli bir şekilde çalıştırmak için ne satacağınızı ve ne tür özelliklere ihtiyacınız olacağını düşünmeniz gerekir.

Bunun dışında, bir e-Ticaret platformu seçerken aramanız gereken en önemli faktörlerden bazıları şunlardır.

  • Ödeme çözümleri – e-Ticaret eklentiniz, varsayılan olarak veya bir uzantı aracılığıyla tercih ettiğiniz ödeme ağ geçitleri için desteğe sahip olmalıdır.
  • Tasarım ve özelleştirme – Mağazanızın tasarımı, müşterinizin işletmenizle ilk etkileşimidir. Çok sayıda şablonun ve kolay özelleştirme seçeneklerinin bulunduğundan emin olun.
  • Uygulamalar ve entegrasyonlar – E-posta pazarlama hizmetleri , CRM yazılımı, muhasebe yazılımı vb. Gibi üçüncü taraf uygulamalar için mevcut entegrasyonları inceleyin . E-ticaret işinizi daha verimli bir şekilde yönetmek ve büyütmek için bu araçlara ihtiyacınız olacaktır.
  • Destek seçenekleri – Mevcut destek seçeneklerinin bulunduğundan emin olun. İyi destek, uzun vadede size çok para kazandırabilir.

Bir e-ticaret sitesi çalıştırmak için neye ihtiyacınız var?

E-ticaret web siteleri kaynak yoğun olduğundan, ihtiyacınız olan ilk şey, karşılayabileceğiniz en iyi WordPress hostingidir.

Eğer bir bütçeniz varsa, Hostixo ile başlayabilirsiniz . E-ticaret planı, ödemeleri güvenli bir şekilde tahsil etmeniz gereken SSL Sertifikası, özel IP ve özel bir destek hattı ile birlikte gelir. Ayrıca, en güçlü WordPress E-ticaret eklentisi olan WooCommerce’i varsayılan olarak yüklerler (bu makalede daha sonra öğreneceğiniz gibi).

Bütçe bir sorun değilse ve en iyi performansı istiyorsanız, WPEngine gibi yönetilen bir WordPress hosting sağlayıcısı kullanmanızı öneririz .

Bunu söyledikten sonra, en iyi WordPress e-ticaret eklentilerine bir göz atalım.

En İyi WordPress E-ticaret Eklentileri – Yarışmacılar

Artık bir e-Ticaret platformunda neyi arayacağınızı ve başlamak için neye ihtiyacınız olduğunu bildiğinize göre, WordPress kullanıcıları için en iyi e-ticaret platformu için en iyi seçimlerimiz.

  1. WooCommerce
  2. BigCommerce

1. WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce en popüler WordPress e-ticaret eklentisidir. Aynı zamanda dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. WooCommerce, 2015 yılında Automattic tarafından satın alındı .

WooCommerce için çok sayıda eklenti ve tema var. Ayrıca arkasında tutkulu bir geliştirici topluluğu var. Son zamanlarda birkaç hosting şirketi özel WooCommerce hosting çözümleri yaratmaya başladı .

WooCommerce Kullanmanın Artıları

WordPress eCommerce eklentiniz olarak WooCommerce kullanmanın avantajlarından bazıları şunlardır:

Uzantılar ve Temalar – WooCommerce için yüzlerce uzantı ve tema mevcuttur, bu da e-Ticaret sitenize yeni özellikler eklemenizi kolaylaştırır. Geniş tema koleksiyonu, sitenizin tasarımını ve düzenini seçerken tonlarca seçeneğiniz olduğu anlamına gelir.

Hem Dijital hem de Fiziksel Malları Destekler – WooCommerce ile fiziksel ve dijital indirmeleri (e-kitaplar, müzik, yazılım ve daha fazlası gibi) satabilirsiniz.

Satış Ortağı veya Harici Ürünler Satış – WooCommerce kullanarak sitenize satış ortağı veya harici ürünler ekleyebilirsiniz. Bağlı kuruluş pazarlamacıları ürün siteleri oluşturabilir ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilir.

Tam Envanter Yönetimi – WooCommerce, envanterinizi kolayca yönetmek veya hatta bir mağaza yöneticisine atamak için araçlarla birlikte gelir.

Ödeme ve Gönderim Seçenekleri – WooCommerce, popüler ödeme ağ geçitleri için yerleşik desteğe sahiptir ve uzantıları kullanarak diğer birçok ödeme seçeneğini ekleyebilirsiniz. Ayrıca nakliye ve vergileri de hesaplayabilir.

Destek ve Belgeler – WooCommerce için çevrimiçi olarak mükemmel belgeler mevcuttur. Dokümantasyon dışında, bilgi tabanı, yardım masası ve topluluk forumları da mevcuttur.

WooCommerce Kullanmanın Eksileri

Çok Fazla Seçenek – WooCommerce’in kullanımı çok kolaydır, ancak ayarlar sayfasındaki kullanılabilir seçeneklerin sayısı yeni bir kullanıcı için oldukça korkutucu olabilir.

Eklentileri Bulma – WooCommerce için birçok eklenti var, bazen bir kullanıcı ihtiyaç duyduğu özellikler için doğru eklentiyi bulamayabilir.

Tema Desteği – WooCommerce herhangi bir WordPress temasıyla çalışır, ancak her zaman temalar veya tüm temalarla iyi görünmek kolay değildir. Çok fazla güçlük çekmeden özelliklerinden tam olarak yararlanmak için bir WooCommerce hazır temasına ihtiyacınız var.

WooCommerce, her türlü e-Ticaret sitesi için mükemmel bir seçimdir. Geniş bir geliştirici ve kullanıcı topluluğuna, birçok eklentiye ve temaya, çok dilli web siteleri için mükemmel desteğe ve en iyi ücretsiz ve ücretli destek seçeneklerine sahiptir.

BigCommerce, WordPress ile sorunsuz entegrasyon sunan tamamen barındırılan bir e-ticaret platformudur. Bu, içeriğinizi yönetmek ve web sitenizi çalıştırmak için WordPress kullanırken ölçeklenebilir bir e-Ticaret platformu kullanmanızı sağlar.

WordPress için güçlü bir entegrasyon eklentisine sahiptir, bu da ürünlerinizi WordPress’e yerleştirmeyi çok kolaylaştırır. Oturum açma, alışveriş sepeti, hesap ve diğer önemli sayfaları sizin için otomatik olarak oluşturur.

WordPress e-Ticaret platformunuz olarak BigCommerce kullanmanın avantaj ve dezavantajlarına bir göz atalım.

2. BigCommerce

BigCommerce Kullanmanın Artıları

  • Yüksek ölçeklenebilirlik – Kurumsal düzeyde güvenlik, yüksek performans ve kolay ölçeklenebilirlik ile ihtiyacınız olacak tüm özellikleri içerir.
  • Daha Az Bakım – e-Ticaret motorunuzu diğer içeriklerden ayrı tutmak WordPress sitenizi çalıştırmanızı kolaylaştırır.
  • Birden Çok Kanalda Satış – Yalnızca web sitenizde değil, Facebook, Instagram ve Amazon gibi diğer kanallarda da satmak için kullanabilirsiniz.
  • İşlem ücreti yok – Diğer e-ticaret platformlarının aksine, her işlem için ücret almaz. Düzinelerce üst ödeme ağ geçidi arasından seçim yapabilir ve yalnızca ödeme hizmeti sağlayıcısına ödeme yapabilirsiniz.

BigCommerce Kullanımının Eksileri

  • Sınırlı Entegrasyonlar – BigCommerce en iyi üçüncü taraf uygulama ve araçlarıyla entegre olur. Ancak, uygulama mağazası hala büyüyor ve daha az popüler olan bazı uygulamalar için bir entegrasyon bulamayabilirsiniz.
  • Mobil Uygulama Yok – Şu anda hareket halindeyken mağazanızı yönetmek için bir mobil uygulaması yok.

BigCommerce inanılmaz derecede güçlü ancak kullanımı çok kolay bir e-ticaret platformudur. Bir SaaS e-Ticaret platformudur, ancak BigCommerce WordPress eklentisi ile her iki dünyanın da en iyisini elde edebilirsiniz.

İşletmeniz büyüdükçe hosting gereksinimlerinizi ölçeklendirme zahmetini ortadan kaldırır. Aynı zamanda, güvenlik, performans veya SEO ve önbellekleme için uzantılar bulma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

BigCommerce, başsız e-Ticaret için WordPress’te yükselen bir yarışmacıdır. Teknoloji altyapısı ile ilgilenir, böylece işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.

Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bağlantıya göz atmayı unutmayın. Kampanyalar 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu