Hosting

Bulut Hosting Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Bulut Hosting Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Bulut hosting son yıllarda popülerlik kazanmıştır. hosting seçeneklerinizi herhangi bir zamanda araştırıyorsanız, şüphesiz daha önce bulut hosting ile karşılaşmışsınız ve muhtemelen birçok sorunuz vardır . Bulut, teknolojinin birçok alanında kullanılan bir kavramdır ve şimdi hosting alanında da bu kavram vardır.

Aşağıda, bulut hosting hizmetinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını ve neden kendi web sitenizi barındırmak için bulut hosting kullanmayı düşünmek isteyebileceğinizi araştırıyoruz.

Bulutu Anlamak

Bulut söz konusu olduğunda, bulut olarak işaret edebileceğiniz ve bulut olarak etiketleyebileceğiniz fiziksel bir şey yoktur. Bulut hosting olduğu gibi, işaret edebileceğiniz ve “bu bir bulut barındırıcısı” diyebileceğiniz tek bir fiziksel sunucu yoktur.

Bunun yerine, verileri birden fazla bilgisayarda depolamanın ve bu verilere İnternet gibi bir ağ bağlantısı üzerinden erişmenin bir yoludur. Bir bütün olarak bulut, sonsuz işlem gücü ve depolama alanı ile tek bir fiziksel bilgisayar gibi davranır.

Benzer bir süreç kullanan yaygın bulut tabanlı hizmetler, Dropbox ve Google Dokümanlar gibi bulut depolama sağlayıcılarıdır. Kaynak ölçeklendirme, depolama ve erişim fikri, bulut hosting hizmetine genişletildiğinde aynı kalır.

bulut hosting
bulut hosting

Bulut Hosting ( Cloud Hosting ) Nedir?

Bulut hosting, gerçek bir somut şey yerine sunucuları yapılandırmanın bir yoludur, ancak “bulut” hosting olarak adlandırıldığında, muhtemelen beklediğiniz şey pek yoktur.

Tipik sunucu yapılandırmalarında, sitenizin barındırdığı sunucunun fiziksel kısıtlamaları ile sınırlandırılırsınız. Bulut hosting ile, birden fazla farklı sunucudan almanızı sağlayan benzersiz bir sunucu yapılandırmasına güvenirsiniz, bu da ölçeklenebilir ve inanılmaz derecede güvenilir olan uygun fiyatlı bir hosting çözümü sağlar.

En basit bulut hosting tanımı, altta yatan fiziksel sunucu ağına giren bir sanal sunucu ağı olabilir. Bu ağa bağlanma derecesi, web sitesinin gerçek ihtiyaçlarına bağlıdır ve buna göre yukarı veya aşağı ölçeklendirilebilir.

Teknik düzeyde, web sitenizin çalışması için gereken kaynaklar birden çok uzak sunucuya dağıtılır ve bu kaynaklar gerektiğinde kullanılır. Web siteniz tek bir sunucuya değil, bunun yerine bir sunucu ağına bağlı olduğundan, bu sunucu ağına bulut adı verilir.

Cloud Hosting Nasıl Çalışır?

Bulut hosting kırmak için en kolay yolu tek bir sunucu modeli ile karşılaştırmaktır. Geleneksel hosting ile, web sitenizin tüm dosyalarını içeren tek bir sunucunuz vardır. Bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde, bu dosyalar o tek fiziksel sunucudan sunulur.

Bunu, sitenizin kaynaklarının birden çok farklı sanal sunucu ortamından alınabileceği bir bulut hosting kurulumuyla karşılaştırın.

Bir bulut hosting kurulumunun merkezinde, sanallaştırılmış sunucular üzerinde çalışan fiziksel sunucular ağı bulunur. Bu kurulumla, sonsuz miktarda sunucu kaynağı kaynağından yararlanabilir ve ihtiyaçlarınız arttıkça sitenizi ölçeklendirebilirsiniz.

Cloud Hosting’in Avantajları

1. Esnek Fiyatlandırma Yapısı

hosting diğer çoğu stilleri, tüm sunucu kaynaklarını kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın aylık bir ücret ödersiniz. Bulut hosting ile yalnızca kullandığınız kadar ödersiniz.

Bu nedenle, bir yayının viral olmasını bekliyorsanız veya siteniz alışılmadık derecede yüksek miktarda trafik alıyorsa, paketinizi tamamen yükseltmeniz gerekmez. Tek yapmanız gereken, trafik dalgalanması sırasında kaynaklarınızı büyütmek ve trafik seviyeleri normale döndükten sonra azaltmaktır. Tahtada yüksek hosting ücreti ödemek zorunda kalmak yerine, fiyatlandırmanız kullandığınız sunucu kaynaklarının toplam miktarıyla eşleşir.

2. Sunucu Kaynaklarını Ölçeklendirmek Çok Kolay

Bulut hosting ölçekleme ile sunucu kaynaklarınızı daha kolay olamazdı. Çoğu bulut sunucusu için, sitenizin performansını gerçek zamanlı olarak görüntülemenizi sağlayan sezgisel bir site yönetimi kontrol paneline erişebilirsiniz. hosting sağlayıcınızın onayını beklemek zorunda kalmadan sunucu kaynaklarını yerinde büyütebilir veya  küçültebilirsiniz.

3. Yedekli Sunucu Ortamı

Sitenizi hosting çoğu türü ile tek bir sunucuda yaşıyor. Bu sunucuya bir şey olursa, siteniz çevrimdışı olur ve bu sunucu düzeltilene kadar tekrar çevrimiçi olmanız mümkün olmaz. hosting hizmetiniz yedeklendiğinde, bir site yedeklemesi mevcut sitenizi saniyeler içinde devralacaktır. Ancak, tüm artıklık eşit yaratılmaz. Bulut hosting ile web sitenizin, ana makinenizin hemen yükleyebileceği eşzamanlı bir canlı sürümüne sahip olacaksınız.

4. Yüksek Çalışma Süresi ve Kullanılabilirlik

Herhangi bir geleneksel hosting kullanıyorsanız sitenizin çalışma süresi fiziksel sunucu ortamına bağlıdır. Çevrimdışı olursa, siteniz de öyle. Sitenizin genel kapalı kalma süresini azaltmaya yardımcı olabilecek bir CDN kullanmadığınız sürece.

Bulut hosting, yapısında yerleşik yüksek çalışma süresine sahiptir. Siteniz sanal olarak birden fazla sunucunun kaynaklarını kullanacağından, çevrimdışıysa veya teknik sorunlar yaşıyorsa başka bir sunucuya aktarılabilir. Ayrıca, istek üzerine sunucu kaynaklarını ölçeklendirme yeteneğinizle, siteniz beklenmedik bir trafik artışından çevrimdışı olmayacaktır.

5. Hızlı Sunucu Kurulum Süreci

Bir bulut hosting sunucusunu rekor sürede dağıtabilirsiniz. Yeni başlayan bir paylaşılan hosting paketine kaydolmuyorsanız, web sunucunuzu dağıtmak biraz zaman alabilir. Sitenize hızlı bir şekilde çevrimiçi olarak ihtiyaç duyuyorsanız veya bir ana bilgisayar taşıma işlemi gerçekleştiriyorsanız ve sunucunun hazır olmasını beklerken bu sorun olabilir.

6. Sunucu Donanım Sorunlarından Güvenlik

Bulut hosting ile siteniz kesmek, donanım hatası veya sistem aşırı yüklenmesi dahil olmak üzere herhangi bir fiziksel sunucu sorunlarından izole edilmiştir. Fiziksel bir sunucu tehlikeye girdiğinde veya bir sorun yaşadığında, başka bir sunucunun fiziksel kaynaklarını herhangi bir kesinti süresi olmadan kullanabilirsiniz.

7. Daha Hızlı Web Sitesi Hızı ve Performansı

Çoğu bulut sunucusu size inanılmaz yüksek hızlar sunabilir. Bulut hosting, sitenizin kapasitesini zahmetsizce artırabilmesinin yanı sıra, birden çok sunucu ortamı arasında daha kolay yük dengelemesine olanak tanır ve bu da tek bir sunucunun kaynaklarına daha az yük bindirmeye yardımcı olabilir.

Tabii ki, sunucu donanımı temeli de sitenizin hızını etkileyecektir, bu nedenle birden çok önbellek katmanı, premium sunucu donanımı ve düşük yoğunluklu sunucular içeren bir bulut ana bilgisayarı arayın.

8. Ölçeklenebilir Trafiği Olan Siteler için Harika Çalışır

Trafik seviyeleriniz yükselip düşerse, size paranızın karşılığını en iyi şekilde verecek bir ev sahibi bulmak zor olacaktır  . Bulut hosting ile, sunucu kaynaklarınızı gerektiğinde kolayca yukarı ve aşağı ölçeklendirme olanağına sahipsiniz. Bu düzeyde bir ölçeklenebilirlik hosting başka herhangi bir stil ile bulmak çok zordur.

9. Basit Sunucu Yönetimi Panosu

Geçmişte bulut sunucularının yönetimi biraz zordu ve sunucunuzu etkili bir şekilde yönetmek ve ölçeklendirmek için teknik uzmanlık gerekiyordu. Ancak, bugünün bulut hosting ile sezgisel bir pano aracılığıyla hostinginizi kolayca takip edebilir ve talep üzerine ölçeklendirebilirsiniz. Yalnızca bulut sunucunuzu çalıştırmak için teknik bir geçmişe sahip olmanız gerekmez.

10. Genel Çevresel Etkinizi Azaltın

Çevresel etkileriyle ilgilenen bir şirket veya bireyseniz, ancak geleneksel paylaşılan barındırma ötesine geçen bir hosting çözümüne ihtiyacınız varsa,  bulut hosting tam olarak aradığınız şey olabilir . Bulut hosting ile daha az genel veri merkezi kullanırsınız ve yalnızca şu anda gerçekten ihtiyaç duyduğunuz sunucu kaynaklarını kullanırsınız. Kaynak ve veri kullanımınızı düzene sokarak daha az çevresel etki yaratabilirsiniz.

Umarım, artık bulut sunucu hosting, arkasındaki teknoloji ve kendi web sitenize nasıl fayda sağlayabileceği konusunda daha iyi bir anlayışa sahipsiniz. Web sitenizi Hostixo’nun bulut hosting hizmeti ile bugün başlatın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu