BilgisayarGENELİnternet

Resimden Font Bulma Nasıl Yapılır? Font Bulma Siteleri

Beğendiğiniz bir yazı tipini resimden font bulma işlemi sayesinde bulabilmeniz mümkün. Fontu bulduktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Grafik tasarımlar, her geçen çok daha önemli bir hale geliyorlar. Tasarımcılar logo, poster ve dergi gibi tasarımların daha güzel görünmesi için bazı detaylara dikkat etmek zorundalar. Bu detaylardan birisi hiç şüphesiz yazı fontları. Yazı fontları, grafik tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi.

Ancak tabii ki fontların önemli olduğu tek yer tasarımlar değil. Fontlar, hazırladığınız özgeçmişlerde bile büyük bir önem taşıyorlar. Bu sebeple yazı fontlarını seçerken oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Bir resimde gördüğünüz hoşunuza giden fontları öğrenmek için bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yazı Fontu Nedir?

hostixo-blog-resimden-font-bulma-ucretsiz-font-bulma-siteleri

Bir resimden font bulma işlemi için kullanabileceğiniz siteler mevcut. Bu sitelerden önce yazı fontunun ne olduğunu birlikte öğrenelim. Yazı fontları, aslında her an her yerde karşımıza çıkabiliyorlar. Örneğin, bilgisayardan bir özgeçmiş hazırlarken yazdığınız yazıların standart bir fontu vardır.

Ancak siz bu fontu değiştirerek yazının görünümünü değiştirebilirsiniz. Çünkü font, basitçe açıklamamız gerekirse yazının tipine denir. Grafik tasarımlardan tutun bir Powerpoint sunuma kadar birçok alanda tercih edebileceğiniz sayısızca yazı fontu mevcuttur.

Bu fontlar değiştiğinde yazıların görünümü de baştan aşağıya değişebilir. Örneğin, bazı fontlarda yazılar çok basit ve okunabilir gözükürken, bazı fontlarda el yazısı gibi farklı şekillerde gözükebilir. İşte bu sebeple yazı fontu seçimi oldukça önemlidir.

Yazı Fontları Neden Önemlidir?

İlk olarak yazı fontlarının her an her yerde karşımıza çıkabileceğini belirtmek istiyoruz. Bilgisayarlarda gördüğünüz her yazının fontu farklı olabilir. Örneğin, bir internet sitesinde gördüğünüz yazı fontuyla diğer sitedeki yazı fontu birbirinden tamamen farklı olabilir.

İşte bu yüzden yazı fontlarının önemi fazlasıyla büyüktür. Özellikle grafik tasarımcılar, tasarımlarının daha güzel olması için yazı fontlarına kesinlikle dikkat etmeliler. Bu sebeple bir resimden font bulma aracı kullanarak hoşunuza giden bir yazı tipini hemen bulabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca bilgisayardan basit bir sunum dosyası hazırlarken bile yazı fontlarına dikkat edilmesi kesinlikle çok doğru olacaktır. Çünkü yazı fontları, hazırlanılan basit bir dosyanın bile daha güzel gözükmesini sağlayabilir. Kısacası, yazı fontları genel olarak yapılan bir tasarımın vs. daha güzel gözükmesini sağlayabilen önemli detaylardan biridir. Bu sebeple fontlara dikkat etmeniz kesinlikle en doğrusu olacaktır.

En İyi 4 Resimden Font Bulma Sitesi

Bir fotoğraftan font bulmak için tercih edebileceğiniz bazı siteler mevcut. Bu siteler sayesinde font bulma programı kullanmadan fotoğraftaki yazı fontunu bulabilir ve daha sonra istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Font bulma sitelerinden bazıları aşağıdaki şekilde karşımıza çıkıyor.

Ücretsiz Font Bulma Siteleri

Font Identifier – Font Squirrel

hostixo-blog-resimden-font-bulma-sitesi-font-squirrel-font-identifier

Fotoğraftan font bulma işlemini Font Squirrel sitesinden hızlıca yapabilmeniz mümkün. Font Squirrel web sitesinde bulunan Font Identifier aracı, resimden font bulmanızı sağlıyor. Üstelik bu işlemin oldukça kolay bir şekilde yapılabildiğini belirtelim. Bu sitedeki Upload Image butonuna basarak bir resim yüklüyorsunuz. Daha sonra resimden bir kısım seçerek Matcherate It! butonuna bastığınızda aradığınız fontu bulabilmeniz mümkün.

What The Font – My Fonts

hostixo-blog-resimden-font-bulma-sitesi-my-fonts-what-the-font

Resimden font bulma MyFonts sitesindeki WhatTheFont aracı sayesinde yine hızlıca yapılabiliyor. Bu araç sayesinde siteye girerek kolayca bir resimdeki fontu bulabilmeniz mümkün. Bu işlem için siteye girdiğinizde karşınızdaki or click here to upload an image yazısına tıklamalısınız. Sonrasında resimden istediğiniz bir kısmı seçerek alttaki mavi butona tıklayabilir ve yazı fontunun bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Fontspring – Font Matcherator

hostixo-blog-resimden-font-bulma-sitesi-fontspring-font-matcherator

Fontspring web sitesindeki Font Matcherator aracını kullanarak bir resimdeki fontu bulabiliyorsunuz. Bu aracın listemizin başındaki Font Identifier font bulma aracıyla oldukça benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Bu siteye girdiğinizde Upload Image butonuna tıklamanız ve bir resim seçmeniz gerekiyor. Sonrasında resimden bir kısım seçerek alttaki Matcherate It! butonuna tıklayabilir ve yazı fontunun bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Adobe Fonts

hostixo-blog-resimden-font-bulma-sitesi-adobe-fonts

Fotoğraftan yazı fontu bulma siteleri listemizi Adobe Fonts ile bitirmek istiyoruz. Adobe Fonts sayesinde yine bir resimdeki yazı fontunu hızlıca bulabilirsiniz. Bu işlem için siteye girdiğinizde Search by Image butonuna tıklamalısınız. Daha sonra bir resim seçmeniz gerekiyor. Ardından açılan kısımda Next Step butonuna tıkladıktan sonra bir kez daha Next Step butonuna tıklayarak resimdeki yazı fontunu öğrenebilirsiniz.

Resimden font bulma ücretsiz bir şekilde listemizdeki sitelerden yapılabiliyor. Böylece aradığınız yazı fontlarını bularak istediğiniz yerde kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu