Bilgisayarİnternet

En İyi 5 Online Fotoğraf Boyutu Küçültme Sitesi

Fotoğraflarınızın boyutlarını küçültmek için bir online fotoğraf boyutu küçültme sitesi kullanabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bazı resim boyutu küçültme sitelerini bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Fotoğrafların kullanım alanlarını hiçbiriniz tam olarak bilemeyiz. Çünkü fotoğraflar, her an her yerde karşımıza çıkabiliyorlar. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte fotoğrafların kalitesi de fazlasıyla arttı.  Elbette resimlerin daha kaliteli olması fazlasıyla iyi bir şey. Ancak fotoğrafların kalitesinin artması demek, boyutlarının da artması demek.

Fotoğrafların boyutları genellikle pek fazla önemsenmiyor. Ancak bazen bu konuya ekstra dikkat etmemiz gerekebiliyor. Örneğin, bir web sitesine fotoğraf yüklememiz gerektiğinde yüklediğimiz fotoğrafların boyutları nedeniyle hatayla karşılaşabiliyoruz. İşte bu gibi senaryolarda Fotoğraf KB düşürme işlemi için tercih edebileceğiniz resim boyutu sıkıştırma siteleri mevcut.

Fotoğraf Sıkıştırma Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-5-online-fotograf-boyutu-kucultme-sitesi-jpg-boyut-kucultme

Bir siteden online fotoğraf boyutu küçültme işlemi yapabilmeniz mümkün. Yani bu işlem için bir program kullanmanız şart değil. Son zamanlarda karşılaştığımız resimlerin çözünürlükleri genellikle oldukça yüksek oluyor. Ancak resimlerin kalitesi arttıkça doğal olarak dosya boyutları da artabiliyor.

Dosya boyutları arttıkça da fotoğraflar daha fazla yer kaplamaya başlıyorlar. Resimlerin dosya olarak daha fazla yer kaplaması bazı kişiler için can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca bazı web siteleri küçük boyutlu fotoğraflar yüklememizi isteyebiliyor. İşte bu gibi durumlarda karşımıza resim boyutu küçültme işlemi çıkıyor.

Resim boyutu küçültme, fotoğrafın dosya boyutunu düşürüyor. Örneğin, bir fotoğrafın boyutu 75 KB ise küçültme işlemiyle 40 KB altına bile düşebiliyor. İşte bu sayede resimleri istediğiniz şekilde rahatça kullanabiliyorsunuz.

En İyi Online Fotoğraf Boyutu Küçültme Siteleri

Fotoğraf boyutu küçültme siteleri sayesinde bir program indirmenize gerek yok. Bu siteler sayesinde tarayıcınızdan resimlerinizin boyutlarını küçültebilmeniz mümkün. Online olarak kolayca yapılan bu işlem sayesinde fotoğraflarınızı küçülterek istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

JPEG boyut küçültme online gibi işlemleriniz için tercih edebileceğiniz siteleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üstelik bu sitelerin bazılarında fazla kalite kaybı olmadan fotoğraf boyutu küçültme yapabilmeniz mümkün.

Fotoğraf Boyutu Küçültme Programsız

ResizePixel

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-boyutu-kucultme-siteleri-resizepixel

Online fotoğraf boyutu küçültme işlemi için ResizePixel sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitede Sıkıştır seçeneğine tıklayarak fotoğraflarınızı sıkıştırabilir yani boyutlarını küçültebilirsiniz. Üstelik bu sitede fotoğraf sıkıştırma yaparken dosya boyutunu manuel olarak kendiniz belirleyebilirsiniz.

Ancak sitedeki tek seçeneğin bu olmadığını belirtmek istiyoruz. ResizePixel sitesinden fotoğraf sıkıştırmanın yanı sıra resim döndürme gibi birçok farklı işlem yapabilirsiniz. Üstelik bu siteden yeniden fotoğraf boyutlandırma yapabilmenizde mümkün.

Bunların yanı sıra, ResizePixel sitesinde fotoğraflarınızı PNG ve JPG dahil birçok farklı formata dönüştürebileceğinizi belirtelim. Kısacası bu site, birçok farklı şekilde fotoğraf düzenleme yapabilmenize imkân tanıyor.

Image Compressor – Optimizilla

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-boyutu-kucultme-siteleri-imagecompressor-optimizilla

Image Compressor, resim boyutu sıkıştırma için tercih edebileceğiniz bir diğer site. Bu sitenin temel amacı resimlerin boyutlarını sıkıştırmak. Üstelik Image Compressor sitesinde sıkıştırma işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. Optimizilla olarak da bilinen bu siteden resimlerinizin boyutlarını hızlıca küçültebilirsiniz.

CompressJPEG

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-boyutu-kucultme-siteleri-compressjpeg

Online fotoğraf boyutu küçültme siteleri listemizde yer alan CompressJPEG, fotoğraflarınızı sıkıştırabilmenize imkân tanıyor. Bu sitenin de aslında aynı Image Compressor web sitesine benzediğini söyleyebiliriz. Oldukça basit ve sade bir site olan CompressJPEG, fotoğraf boyutu sıkıştırma işlemini kolayca yapabilmenizi sağlıyor. Yani basit bir resim sıkıştırma sitesi arıyorsanız, bu siteye de göz atabilirsiniz.

TinyJPG

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-boyutu-kucultme-siteleri-tinyjpg

Fotoğraf boyutu sıkıştırma siteleri listemize TinyJPG ile devam etmek istiyoruz. Bu sitenin temel amacı resim boyutu sıkıştırma olarak gösterilebilir. TinyJPG üzerinden PNG, WebP ve JPEG formatındaki resimlerinizi hızlıca sıkıştırabiliyorsunuz. Üstelik TinyJPG, resim boyutu küçültme işlemini otomatik olarak yapıyor. Yani resmin boyutunu küçültmek için ekstra işlemlerle uğraşmanıza gerek olmuyor.

DupliChecker Image Compressor

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-boyutu-kucultme-siteleri-duplichecker-image-compressor

Listemizde son olarak DupliChecker Image Compressor sitesinden bahsetmek istiyoruz. DupliChecker sitesinde metin analiz araçları ve IP araçları dahil birçok farklı işleve sahip araçlar bulunuyor.

Bu araçlar arasında Image Compressor yani resim sıkıştırma aracıda mevcut. DupliChecker Image Compressor sayesinde resimlerinizi yükleyerek tek bir butonla otomatik olarak boyutlarını küçültebiliyorsunuz. Daha sonra dosya boyutu küçültülmüş fotoğraflarınızı cihazınıza kolayca indirebiliyorsunuz.

Online fotoğraf boyutu küçültme sitelerini sizler için listelemeye çalıştık. PNG ve JPG boyut küçültme gibi işlemleriniz için bu sitelere göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece fotoğraflarınızın dosya boyutlarını azaltabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu