BilgisayarWindowsYazılım

NET Framework Nedir? Neden Kullanılmalıdır?

Özellikle yazılım geliştiricilerinin NET Framework nedir sorusunu kesinlikle öğrenmeleri gerekiyor. Bu sayede Windows için çok daha rahat yazılım geliştirebilirler.

Bilgisayarlarda yapabileceklerimizin bir sınırı yok. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlarda her geçen gün daha fazla güçleniyorlar. Bilgisayar denilince tabii ki akla ilk gelen şeylerden birisi yazılım. Günümüzde yazılımın önemi de fazlasıyla büyük. Yazılımcılar, geliştirdikleri yazılımlar sayesinde hayatımızı her açıdan fazlasıyla kolaylaştırabiliyorlar. Özellikle Windows için geliştirilmiş sayısızca yazılım mevcut.

İşte NET Framework aslında tam olarak bu noktada karşımıza çıkıyor. Özellikle Windows işletim sistemi için yazılım geliştirmek isteyen yazılımcıların .NET Framework’un ne olduğunu kesinlikle bilmeleri gerekiyor. Çünkü NET Framework, özellikle Windows işletim sistemi için yazılım geliştirmek isteyenlere büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu konu hakkında daha fazla detayı bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Microsoft NET Framework Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-microsoft-net-framework-nedir-net-framework-ne-ise-yarar-.net

Yazımızda NET Framework nedir sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. Bilgisayarların önemi her geçen gün daha fazla artıyor. Bilgisayarlarda geliştirilen yazılımlar sayesinde hayatımız çok farklı boyutlara ulaşabiliyor. Tabii ki bilgisayar denilince işletim sistemi olarak aklımıza ilk başta Windows geliyor.

Windows, en fazla tercih edilen işletim sistemi olarak tanımlanabilir. Bu sebeple yazılımcıların büyük çoğunluğu Windows platformu için yazılım geliştirmek istiyor. Windows için yazılım geliştirmek isteyenlerin karşısına Microsoft .NET Framework çıkıyor.

Bu noktada NET Framework ne işe yarar kısmından önce ilk olarak Framework nedir sizlere bahsetmek istiyoruz. Framework, yazılımcıların gerektiğinde çağırabilecekleri paylaşımlı kod kütüphanesi paketlerine deniyor. Microsoft .NET Framework ise Windows için uygulamalar geliştirmenizi sağlayan bir yazılım geliştirme platformu tanımlanabilir.

Bir yazılım geliştirirken NET Framework kullanarak birçok temel fonksiyonu hazır olarak çağırabiliyorsunuz. Böylece projenizin temelini daha önceden hazırlanmış kodlarla hızlıca oluşturabilmeniz mümkün. Yani aslında NET Framework içerisinde birçok kod kütüphanesi vs. mevcut. Siz bir yazılım geliştirirken bu kod paketlerinden istediklerinizi çağırabiliyorsunuz.

Böylece birçok kısmı sıfırdan yazmaktan kurtulabiliyor ve projelerinizi çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz. Ancak .NET tabanlı geliştirilmiş yazılımları çalıştırmak için bilgisayarınıza o yazılımın geliştirildiği .NET versiyonunu yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra geliştirilen yazılım sağlıklı bir şekilde çalıştırılabiliyor.

.NET Framework Kimler Tarafından Kullanılmalı?

hostixo-blog-microsoft-net-framework-nedir-net-framework-indir

Windows NET Framework nedir, ne işe yarar sorusunu cevapladıktan sonra bu paketin kimler tarafından tercih edilebileceğinden bahsetmek istiyoruz. NET Framework, yazılım geliştiriciler için büyük önem taşıyor. Çünkü bu paket sayesinde birçok kod parçasını hazır olarak çağırabiliyorsunuz. Böylece yazılımınızı çok daha rahat bir şekilde geliştirebiliyorsunuz.

Ayrıca NET Framework içerisinde masaüstü, web ve mobil fark etmeksizin oldukça fazla kod parçacığı mevcut. Böylece platform fark etmeksizin NET Framework ile daha rahat yazılım geliştirebilmeniz mümkün. Özellikle Windows işletim sistemi için yazılım geliştirenler .NET Framework kullanabilirler. Ayrıca web ve mobil gibi farklı platformlara yazılım geliştiriyor olsanız bile NET Framework kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bu kısımda son olarak NET Framework uygulamasının Windows bilgisayarlarda kesinlikle yüklü olması gerektiğini hatırlatalım. Böylece .NET Framework ile geliştirilen yazılımlar, Windows bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalıştırılabiliyorlar.

NET Framework Neden Önemlidir?

NET Framework nedir sorusunun cevabını sizlere yeterince açıkladığımızı düşünüyoruz. Bu geliştirici paketinin neden önemli ve gerekli olduğunu merak edenlere kısaca özet geçelim. NET Framework, geliştiricilerin birçok hazır kod parçacığına ulaşmalarına olanak tanıyor. Bu sayede bir yazılım geliştirilirken bazı kodların sıfırdan yazılmasına gerek kalmıyor.

İşte bu yüzden NET Framework kullanarak daha hızlı bir şekilde yazılımlar geliştirebilirsiniz. Ayrıca Windows bilgisayar kullanıcıları için NET Framework ayrı bir önem taşıyor. Kullanıcılar, bu uygulamayı bilgisayarlarına yükleyerek birçok yazılımın sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayabiliyorlar. Yani aslında NET Framework, hem geliştiricilere hem de kullanıcılara birçok açıdan fayda sağlıyor.

Hangi .NET Framework Sürümü Yüklenmeli?

hostixo-blog-microsoft-net-framework-nedir-net-framework-ne-ise-yarar

NET Framework ile geliştirilen yazılımların çalışabilmesi için bilgisayarda uyumlu NET Framework sürümünün yüklü olması gerektiğini hatırlatalım. Windows bilgisayarlarda NET Framework otomatik olarak yükleniyor.

Ancak bazı yazılımlar, bilgisayarınızdaki NET Framework sürümüyle uyumsuz olabiliyorlar. Bu durumda NET Framework son sürüm veya farklı bir sürümü yükleyerek yazılımı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. NET Framework indir linkine tıklayark listeden istediğiniz sürümü seçerek bilgisayarınıza indirebilir ve kurabilirsiniz.

NET Framework nedir sorusunu ve bu platform hakkındaki diğer detayları sizler için detaylı şekilde cevaplamaya çalıştık. Eğer sizde yazılımlar geliştirmeye ilgi duyuyorsanız, bu konu hakkında daha detaylı araştırmalar yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu