Yazılım

Robotik Kodlama Nedir? Neden Öğrenilmelidir? Nasıl Öğrenilir?

Robotik kodlama, özellikle geleceğe yönelik iyi bir kariyer planlayanlar tarafından kesinlikle araştırılması gereken bir konu. Günümüzde iş dünyasında bile karşımıza çıkabilen robotlar, doğru komutlarla oldukça farklı amaçlarla kullanılabilirler.

Teknoloji her geçtiğimiz gün daha fazla gelişmeye devam ediyor. Teknoloji geliştikçe karşımıza birbirinden farklı yeni fikirler çıkabiliyor. Teknolojinin bir parçası olan robotlar ise aslında daha önce birçok kez karşımıza çıktılar. Ancak robotlarda teknolojiyle birlikte her geçen gün daha da fazla gelişmeye devam ediyorlar.

İşte bu robotların gelişiminin en önemli kısmı tabii ki robotik kodlama da yatıyor. Bahsettiğimiz bu kodlama işlemi sayesinde robotlar birbirinden farklı komutlarla daha fazla geliştirilebiliyorlar. Özellikle robotlara ve yazılıma ilgi duyan kişiler, robotları kodlamanın ne olduğunu ve neden önemli olduğunu merak edebilirler. Eğer sizde bu tür konulara ilgi duyuyorsanız, yazımıza kesinlikle göz atmalısınız.

Robotik Kodlama Nedir ?

hostixo-blog-robotik-kodlama-nedir-yazilim

Robotik kodlama, basitçe açıklamamız gerekirse robota komutlar vermek için kullanılır. Normal şartlarda bir yazılımla uygulama yazdığınızı varsayalım. Uygulamayı yazarken, yazılımla uygulamanın işlevlerini yani uygulamanın neler yapacağını belirlersiniz.

İşte robotları kodlamanın da bununla aynı olduğunu söyleyebiliriz. Robotları kodlayarak robot için bazı senaryolar hazırlayabiliyorsunuz. Hazırladığınız senaryolar sayesinde robotun hangi durumlarda neler yapabileceğini belirleyebiliyorsunuz. Böylece robot, belirlediğiniz senaryolarda belirlediğiniz eylemleri gerçekleştirmeye çalışıyor.

Robotik Kodlama Ne İşe Yarar ?

hostixo-blog-robotik-kodlama-ne-ise-yarar

Robotik kodlama sayesinde robota hangi durumlarda neler yapabileceğini öğretebilmeniz mümkün. Bu kodlamayla birlikte, robot karşılaştığı senaryoya göre bazı eylemler gerçekleştirebilir. Örneğin, robotun bazı durumlarda, bir nesneyi tutarak başka bir yere taşımasını sağlayabilirsiniz. Robota verebileceğiniz görevler robotun türüne göre vs. değişiklik gösterebilir.

Şimdilik robotlara kodlamayla birlikte çok büyük işler yaptırılamayabiliyor. Ancak kodlamanın ve robotların her geçen gün daha geliştirilmesiyle birlikte gelecekte robotların çok daha büyük işlevler gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz.

Robotik Kodlama Hangi Dillerle Yazılabilir?

Robotik kodlama, birçok farklı programlama diliyle yapılabiliyor. Yani eğer bir robot kodlamak istiyorsanız, birçok farklı yazılım dili tercihinde bulunabilirsiniz. Bu kodlamanın genel olarak C, C#, Python, C++ ve Java gibi dillerle yazılabildiğini söyleyebiliriz.

Yani bu dilleri kullanarak robotları kodlayarak robotların işlevsel hale gelmelerini sağlayabilirsiniz. Bu dillerden bazıları hakkında bilgi sahibiyseniz, robotları kodlamayı da çok zorlanmadan öğrenebilirsiniz. Çünkü robotları kodlamanın da temel olarak bir uygulamayı kodlamayla oldukça benzer olduğunu söylememiz pek yanlış olmaz.

Robotik Kodlama Neden Öğrenilmelidir?

hostixo-blog-robotik-kodlama-nedir

Günümüzde yazılım ve robotik kodlama öğrenmeniz için birçok farklı sebep mevcut. Örneğin, kendi kişisel zevkleriniz açısından robotları kodlamayı öğrenmek isteyebilirsiniz. Ancak bu kodlamayı öğrenmeniz özellikle kariyeriniz açısından çok faydalı olacaktır. Son zamanlarda robotlar ve robotları kodlamanın oldukça fazla geliştiğini söyleyebiliriz.

Yani günümüzde robotlar, birçok farklı işlevle karşımıza çıkabiliyorlar. Bu alan son zamanlarda oldukça fazla gelişmiş olmasına rağmen tabii ki hala oldukça fazla eksikleri mevcut. Ancak robotlar, her geçen gün daha fazla geliştirilmeye devam ediyorlar. Hatta gelecekte robotların birçok iş yerinde insanların yerlerini alacağı bile konuşuluyor.

İşte bu yüzden robotik kodlama öğrenmeniz geleceğiniz açısından size çok büyük fayda sağlayabilir. Eğer iyi bir kariyer planlıyorsanız, bu kodlamayı öğrenerek kendinizi birkaç adım daha ileriye taşıyabilirsiniz.

Robotik Kodlama Öğrenmenin Avantajları Nelerdir?

hostixo-blog-robotik-kodlama-ogrenmenin-faydalari

Robotik kodlama öğrenmenin kişisel gelişim dahil birçok faydası bulunuyor. Daha önce belirttiğimiz gibi robotları kodlamayı öğrenerek daha iyi bir kariyere sahip olabilirsiniz. Yani aslında robotları kodlamanın kariyeriniz için çok avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanı sıra, robotik kodlamanın özellikle çocuklara da birçok faydası bulunduğunu söylememiz pek yanlış olmaz. Çünkü sizin de bileceğiniz üzere, yazılım öğrenmenin kişisel gelişimde kişilere birçok faydası bulunuyor.

İşte robot kodlamayı öğrenmenin de özellikle çocuklar için problem çözme becerisinde ve eleştirel düşünme becerisinde gelişme gibi faydaları bulunuyor. Kısacası, robotları kodlamanın hem kişisel gelişim açısından hem de iyi bir kariyer açısından kişilere birçok fayda sağladığını söyleyebiliriz.

Robotik Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Özellikle çocuklar, robotik kodlama okul öncesi eğitimleri sayesinde robotları kodlamayı çok daha hızlı ve bilinçli şekilde öğrenebilirler. Ancak robotları kodlamayı yaş fark etmeksizin herkes öğrenmek isteyebilir. Çünkü robot kodlamanın gelecek açısından oldukça önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek.

Örneğin, bazı kişiler isteklerine göre bu kodlamanın kursuna yazılarak robot kodlamayı öğrenmek isteyebilirler. Ancak herkesin bir kurs için yani bir eğitim için vakti olmayabilir. Hali hazırda çalıştığınız farklı işler varsa, bu durumda işinizi bırakarak bir kursa yazılmanız vs. oldukça zor olacaktır.

İşte bu gibi senaryolarda internetten faydalanabilmeniz mümkün. İnternet sayesinde robotlar hakkında ve robotları kodlamak hakkında birçok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz. Hatta YouTube sayesinde birçok ücretsiz eğitim videosuna erişerek bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Özellikle İngilizce bilen kişiler, bu konu hakkında internetten daha detaylı bilgilere erişebilirler. Ancak bu konu hakkında nasıl araştırma yapacağınızı veya yabancı dil bilmiyor olabilirsiniz. Yine de bunun gibi senaryolarda bile endişelenmenize gerek yok. Çünkü Udemy sayesinde birçok farklı konunun eğitimine videolu olarak erişebilmeniz mümkün.

Yani Udemy üzerinden bir robotik kodlama eğitimi satın alarak bu konuyu oldukça detaylı şekilde öğrenebilmeniz mümkün. Ayrıca bir Udemy eğitimi satın aldığınızda, eğitimin videolarını istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz. Bu yüzden herhangi bir işte çalışıyor olsanız bile, Udemy sayesinde robotik kodlamayı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu