E-PostaYazılım

Zimbra Nedir? Desktop Kurulumu Nasıl Yapılır?

Mail server Zimbra nedir sorusunun cevabını yazımız sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca Zimbra kurulumu da yine bu içeriğimizde olacak.

Özellikle ticari amaçlı olarak kullanabileceğimiz birçok servis mevcut. Örneğin, bazı servisler sayesinde şirketteki veri alışverişini daha güvenli bir hale getirebilmeniz mümkün. Bu tür servisler tabii ki şirketler tarafından araştırılarak özenle tercih ediliyorlar. Yazımızda bahsedeceğimiz Zimbra, aslında bir mail sunucusu olarak tanımlanabilir.

Bu platformun Microsoft Exchange gibi bir servis olduğunu söyleyebiliriz. Zimbra’da belge yönetim ve takvim yönetim gibi birçok farklı sistemler mevcut. Özellikle küçük işletmeler için iyi bir seçenek olan Zimbra’nın birçok avantajı bulunuyor. Bu açık kaynaklı mail sunucusu hakkında daha fazla detay öğrenmek için yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Zimbra Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-zimbra-nedir-ne-ise-yarar-zimbra-desktop-java-windows

Yazımıza ilk olarak Zimbra nedir sorusunu cevaplamakla başlayalım. Günümüzde hayatımızı kolaylaştıran birçok servis mevcut. Bu servisler arasında özellikle kurumlar tarafından tercih edilen e-posta servisleri de yer alıyor. Zimbra, Microsoft Exchange gibi bir e-posta servisi olarak tanımlanabilir. Bu serviste bir e-posta sunucusunda arayabileceğiniz neredeyse her özellik mevcut.

Zimbra e-posta sunucusunda takvim, pop3, SMTP ve görevler paylaşım yeteneği dahil birçok özellik bulunuyor. Ayrıca bu e-posta servisinde mobil uyumluluğunun da bulunduğunu belirtelim. Kısacası Zimbra, kurumların mailleşmek için kullandıkları açık kaynaklı bir yazılım olarak gösterilebilir.

Zimbra Özellikleri Neler?

hostixo-blog-zimbra-nedir-zimbra-ozellikleri-zimbra-avantajlari

Zimbra nedir kısmından sonra bu servisin ne olduğunu artık anladığınızı düşünüyoruz. Bu serviste Microsoft Exchange platformunda bulunan birçok özellik mevcut. E-posta sunucusu olarak tanımlayabileceğimiz bu yazılımda adres defteri özelliği ve dosya paylaşım özelliği bulunuyor.

Adres defteri özelliği sayesinde kişi bilgilerini Zimbra’ya aktarmak ve kaydetmek mümkün olabiliyor. Dosya paylaşımı özelliği sayesindeyse ortak ağ olmasa bile Zimbra kullanıcıları arasında müzik, fotoğraf ve video gibi dosyalar paylaşılabiliyor. Mail özelliği bulunan bu yazılımda takvim özelliği de mevcut.

Takvim özelliği, toplantılar, konferanslar ve özel tarihler gibi aktiviteler sınıflandırılabiliyor. Ayrıca bu özellik isteğe göre yöneticiler tarafından veya tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Zimbra’da yer alan bazı özellikler bu şekilde oluşuyor.

Zimbra Avantajları Nelerdir?

Zimbra nedir ve özellikleri nelerdir kısımlarından sonra bu e-posta yazılımının avantajlarına değinmek istiyoruz. Bu e-posta sunucusunun elbette birçok avantajı mevcut. Avantajlarının bazılarından sizlere bahsetmek istiyoruz. Zengin özelliklere sahip olan Zimbra, düşük maliyetli olmasıyla kurumlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Ayrıca bu yazılımda veri senkronizasyonu özelliği gibi önemli özellikler mevcut. Bu özellik sayesinde Microsoft Outlook gibi yazılımlarla ve birçok mobil cihazla posta kutusu verilerini ve diğer öğeleri kolayca senkronizasyon edebiliyorsunuz. Üstelik Zimbra’nın en önemli avantajlarından bir tanesi, oldukça güvenli bir yazılım olması.

Bu yazılımda virüslü mailleri engellemek için antispam desteği bile mevcut. Bu kısımda son olarak Zimbra’ya birden fazla cihaz üzerinden erişimin mümkün olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu sayede bilgisayarınıza erişemiyor olsanız bile mobil cihazınızdan Zimbra’ya erişebiliyorsunuz. Bu mail servisinin bazı avantajları karşımıza bu şekilde çıkıyor.

Zimbra Desktop Nedir?

Zimbra nedir sorusundan sonra birde Zimbra Desktop ne işe yarar sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. Sizin de bileceğiniz üzere Microsoft Outlook gibi e-posta istemcileri mevcut. Microsoft Exchange platformu, Microsoft Outlook sayesinde çok daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor.

İşte Zimbra Desktop yazılımı da özellikle Zimbra mail server kullananlar için hazırlanmış bir e-posta istemcisi. Bu istemci sayesinde maillerinizin yönetimini çok daha rahat bir şekilde yapabilmeniz mümkün.

Zimbra Desktop Kurulumu Nasıl Yapılır?

hostixo-blog-zimbra-nedir-zimbra-desktop-kurulumu-zimbra-kurulumu-windows

Zimbra kurulumu aslında çok zor değil. Biz bu işlemi sizlere olabildiğince sade bir şekilde anlatmaya çalışacağız. Böylece kurulumu yaparak yeni e-posta istemcinizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Windows üzerinde bu programın kurulumu aşağıdaki şekilde yapılabiliyor.

Windows Zimbra Desktop Mail Kurulumu

  • İlk olarak Java yazılımını bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor. Java kurulumunu yaptıktan sonra Zimbra Desktop programını bilgisayarınıza indirin ve kurulum için çalıştırın.
  • Ardından karşınıza standart kurulum adımları çıkacaktır. Bu adımları sırayla takip ederek programı bilgisayarınıza kurun ve çalıştırın.
  • Programı çalıştırdıktan sonra karşınıza çıkan ekranda Yeni Hesap Ekle butonuna tıklamalısınız. Sonrasında açılan ekranda Hesap Tipi kısmından mail sunucunuzu seçmeniz gerekiyor.
  • Eğer Zimbra kullanacaksanız, bu kısımda Zimbra seçeneğini seçebilirsiniz. Sonrasında Hesap Adı, E-posta Adresi, Parola ve Gelen Sunucusu kısımlarını mail sunucusu bilgilerine göre doldurmalısınız.
  • Ardından mail sunucunuz SSL kullanıyorsa, Güvenlik kısmında SSL kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.
  • Daha sonra Mesajları denetle kısmında mesajların denetleneceği aralığı seçebilirsiniz.
  • Sonrasında alttaki Doğrula ve Kaydet butonuna tıklayarak kurulumu tamamlayabilirsiniz. Son olarak karşınıza gelen ekranda Masaüstünü Başlat butonuna tıklayarak Zimbra giriş yapabilir ve mailleri görüntüleyebilirsiniz.

Bu içeriğimizde Zimbra nedir, avantajları neler gibi soruları sizler için cevaplamaya çalıştık. Yeni bir mail sunucusu arıyorsanız, bu mail sunucusunu ve desktop programını inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu