İnternet

En İyi Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri

Popüler ve kullanışlı online fotoğraf düzenleme siteleri arayanlar için bir liste hazırlamak istiyoruz. Bu sitelerde online olarak fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.

Fotoğraflar üzerinde düzenleme yapmak için Adobe Photoshop gibi programlar kullanmak tabii ki oldukça mantıklı. Bu programların yetenekleri sayesinde fotoğraflarınız üzerinde birçok işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak bu tür programları kullanmak her zaman mümkün olmayabiliyor.

Örneğin, bilgisayarınızın özellikleri düşük olduğunda Adobe Photoshop gibi programları kullanmak tam bir çile olabiliyor. İşte bu gibi durumlarda özellikle basit düzenlemeler için tercih edebileceğiniz farklı yöntemler mevcut. Bu yöntemlerden birisi tabii ki online photoshop için kullanılan internet siteleri. Bu sitelerde birçok düzenlemeyi kolayca yapabilmeniz mümkün.

Fotoğraf Düzenleme Siteleri Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-ucretsiz-fotoğraf-duzenleyici

Fotoğrafları düzenlemek için online fotoğraf düzenleme siteleri tercih edilebilir. Normal şartlarda fotoğraflarımızı düzenlemek için Adobe Photoshop gibi programları kullanırız. Ancak bu programları kullanmak ücretlidir. Ayrıca bilgisayarın özellikleri düşük olduğunda Photoshop programlarını kullanmak oldukça zordur.

Ancak bu düzenleme siteleri online olarak fotoğraflarımızı düzenleyebilmemize olanak tanır. Bu siteler sayesinde herhangi bir program indirmeden tarayıcınızdan fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Üstelik bu sitelerde birçok özelliğe ücretsiz olarak erişebilmeniz mümkün. Ancak bazı düzenleme sitelerinde tüm özelliklere erişebilmek için belli bir ücret ödemeniz gerekebiliyor.

Online Photoshop Sitelerinin Avantajları ve Dezavantajları

Online photoshop siteleri aslında birçok açıdan avantajlıdırlar. Bu tür sitelerin en büyük avantajı bilgisayarınıza bir program indirmeden düzenleme yapmanıza imkân tanımalarıdır. Bu sayede tarayıcınızdan kolayca fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.

Üstelik düzenleme sitelerinde birçok işlemi ücretsiz yapabilmeniz mümkün. Yani bunu da bir avantaj olarak sayabiliriz. Online düzenleme sitelerinin tek dezavantajı yeteneklerinin sınırlı olması olabilir. Adobe Photoshop gibi programlarda tahmin edemeyeceğimiz kadar çok özellik mevcut. Bu özellikler sayesinde birçok işlemi yapabiliyoruz.

Ancak online düzenleme sitelerinde bu programlar kadar fazla özellik bulunamayabiliyor. Yani bu sitelerde yapabilecekleriniz programlara göre sınırlı. Aslında bu durum oldukça doğal. Çok detaylı düzenlemeler için bir program indirmeniz şart. Ancak basit düzenlemeler yapmak istiyorsanız, fotoğraf düzenleyici sitelerden tercih edebilirsiniz.

Kullanışlı Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri

Ücretsiz ve ücretli özelliklerle karşımıza çıkan birçok fotoğraf düzenleyici site mevcut. Bu sitelerden bazıları oldukça popüler. Bazılarıyla genel olarak pek fazla bilinmiyor. Sizlere online düzenleme sitelerinin bazılarından bahsetmek istiyoruz. Listemiz sayesinde aradığınız düzenleme sitesini kolayca bulabilirsiniz.

Ücretsiz Fotoğraf Düzenleyici Siteler

Pixlr

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-pixlr-editor-pixlr-x

Pixlr editor, online fotoğraf düzenleme siteleri arasında fazlasıyla popüler. Bu siteden ücretsiz olarak birçok düzenleme yapabilmeniz mümkün. Ayrıca aylık belli bir ücret karşılığında üyeliğinizi yükseltebiliyor ve birçok ekstra özellikten faydalanabiliyorsunuz. Bu site üzerinde basit ve gelişmiş tasarımlar için iki farklı seçenek mevcut. Pixlr X ile basit düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Pixlr E ise daha gelişmiş düzenlemeler yapmanıza imkân tanıyor.

Canva

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-canva-photo-editor

Popüler düzenleme sitesi Canva, online photo editor olarak tercih edilebilecek seçeneklerden bir tanesi. Bu siteden ücretsiz ve online olarak kolayca düzenlemeler yapabilirsiniz. Ayrıca birçok ekstra özelliğe sahip Canva Pro satın alarak daha gelişmiş düzenlemelerde yapabilirsiniz. Canva’da arka plan kaldırma gibi özelliklerin yanı sıra yüzbinlerce şablon ve ücretsiz görselde mevcut. Böylece daha verimli bir şekilde tasarım ve düzenleme yapabilmeniz mümkün.

Photopea

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-photopea

Online fotoğraf düzenleme siteleri listemize Photopea ile devam etmek istiyoruz. Bu siteden de ücretsiz birçok düzenleme yapabilmeniz mümkün. Ancak reklamsız ve daha rahat düzenleme yapmak için belli bir ücret karşılığında üyeliğinizi Premiuma yükseltmeniz gerekiyor. Daha sonra rahat rahat birçok düzenleme yapabiliyorsunuz.

Fotor

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-fotor

Herhangi bir program indirmeden düzenleme yapabileceğiniz bir diğer site Fotor olarak karşımıza çıkıyor. Fotor web sitesinden diğer sitelerde olduğu gibi yeni tasarımlar oluşturabiliyor veya fotoğraflarınızı düzenleyebiliyorsunuz.

Photogramio

hostixo-blog-en-iyi-online-fotograf-duzenleme-siteleri-photogramio

Listemizin sonunda yer vermek istediğimiz Photogramio, aslında diğer sitelere göre biraz farklı. Bu sitenin tek başına bir düzenleme sitesi olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Photogramio üzerinden birçok online düzenleme sitesine ulaşabiliyorsunuz.

Photogramio web sitesine girdiğinizde Fotor, Pixlr ve Fotoramio gibi online uygulamalara kolayca ulaşabiliyorsunuz. Yani bu sitenin amacı birçok farklı online uygulamaya tek bir siteden ulaşabilmenizi sağlamak. Böylece istediğiniz uygulamayı seçerek düzenlemelerinizi hızlıca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Online fotoğraf düzenleme siteleri listemiz burada sona eriyor. Bu siteleri tercih ederek ücretli ve ücretsiz programsız online düzenlemeler yapabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu