SEO

Tanıtım Yazısı Nedir ? Nasıl Yazılır?

Gerek kullanıcılarımızdan bize gelen sorular arasında yer almasından  gerekse arama motorlarından kullanıcıların sıkça  aramasından dolayı  bu makalemiz de sizler için tanıtım yazısı nedir ? ve tanıtım yazısı nasıl yazılır ? konularını makalemizde işleyerek yer vereceğiz.

Tanıtım Yazısı Nedir ? 

Tanıtım yazısı internet siteniz de bulunan ürünleri veya hizmetleri de kapsayacak şekilde tanıtmak amacıyla hazırlanan metinlere denir. Tanıtım yazılarını yalnızca web sitesi sahipleri yapar diye de düşünmeyin. Örneğin herhangi bir gazete veya bir dergide bulacağınız bir makale de olabilir. Tanıtım yazıları yazmak ve yazıp satmak , bugün internet sitesini pazarlamanın en iyi yollarındandır. Ayrıca da bu yazılar arama sonuçlarında ilk sıralara gelmeniz de ve link ağınızı güçlendirmenize yardımcı olur.

tanıtım yazısı

Tanıtım Yazılarının Kriterleri Ne Olmalıdır?

  • Tanıtım yazısı içeriğin de en ay iki yüz harf olmalıdır.
  • Özgün bir yazı olmasına dikkat edilmelidir.
  • Tanıtım yazıları alıcı tarafından elde edilmelidir.
  • Yasalara aykırı konular yani terör alkol kumar +18 içerikler olmamalıdır.
  • Tanıtım yazısı içeriğin en az 2 adet dış link bulunacaktır.
  • Unutulmamalı tanıtım yazısı içerisine eklemiş olduğunuz linki 1 defaya mahsus değiştirebilirsiniz.

Tanıtım Yazıları Nasıl Olmalıdır?

Tanıtım yazısı yani makaleniz anahtar kelime ile başlamalıdır. Yazım kurallarına uyulmalı devrik cümleler geçirilmemelidir okunabilirliği yüksek olmalı.

Tanıtım yazısını yazarken karşı tarafta heyecan uyandırmalısınız. Aklıda kalıcı olmalısınız.

Tanıtım yazıları gerçekçi olmalıdır. Okuyucuya ulaşmak istiyorsanız tanıtım yazısını fazla uzatmamanız gerekir tanıtım yazısı en fazla 500 kelimeden oluşmalıdır.

Tanıtım yazısına başlamadan önce yazıya vereceğiniz başlığın içersin anahtar kelime geçirilmelidir ve ekleyeyim yazınızın son 50 kelimesi içersin de de anahtar kelimeyi geçirmiş olmanız gerekir.

Not: Makalenizi fazla uzatırsanız okuyucuyu sıkabilirsiniz.

Peki Tanıtım Yazısının Size Bir Getirisi Olur Mu?

Tanıtım Yazısı Nedir ? Nasıl Yazılır? 1

 

Eğer yeni kurulmuş bir firma iseniz televizyon reklamları ve sosyal medya reklamları kadar tanıtım yazısının da size en az bunlar kadar bir faydası olur. Çünkü günüz de insanlar yeni duyduğu markaları ve ya firmaları hemen internet aratıyor ve onlar için burada karşılarına çıkanlar sizin tahmin ettiğinizden daha çok önem arz ediyor bu yüzden tanıtım yazıları gibi bir fırsatı tabi ki değerlendirin. Sonuç olarak size tabi ki faydalı olacaktır.

Blog Tanıtım Yazısı

Kendi bloğunuz ve ya ya web siteniz için yapabileceğiniz tanıtım yazılarıdır. Kendi bloğunuzda istediğiniz konularda yazdığınız makaleler içersin de önemli bulduğunuz ve ya öne çıkarmak istediğiniz konularda bu işte daha uzmanlaşmış bir siteden tanıtım yazısı almanızdır.

Tanıtım Yazısını Yayınlayan Siteleri Nasıl Olması Gerekir

Günümüz de tanıtım yazısı yayınlaya bileceğiniz web sitelerine çok sayıda rastlayabilirsiniz. Peki siz bir tanıtım yazısı yayınlayacaksınız sizin kriterleriniz ne olmalı? bence birinci kriteriniz belirleyeceğiniz web sitesinin içerik yönünden kendini kanıtlayabilmiş kaliteli bir site olmalıdır. İçerisinde her kesin ilgisini çekebilecek kaliteli makaleler olması gerekir. Domain Authority ve Page Authority değerlerinde çok yüksek değerlere ulaşabilmiş siteler  tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Eğer böyle bir tercih yaptıysanız sizin sitenizde oldukça yüksek bir değere ulaşması kaçınılmazdır. Bu şekilde müşterilerin sizlere ulaşma şansı daha yüksektir. Son zamanlar da tanıtım yazısının popülerliği o kadar artmıştır ki bir çok marka ve bir çok web sitesinin bu sektöre merakı artmış ve sektöre girmişlerdir. Rekabet düzeyi de bu yüzden çok artmıştır.

Tanıtım yazısı yayınlayacağınız bir web sitesinin niteliğine de çok dikkat etmelisiniz. Buna dikkat etmenizin sebebi içeriklerinizin sizin hedef kitlenize daha kolay ulaşabilmesi aksi takdirde hedef kitlenize ulaşmanızda sıkıntı yaşayabilirsiniz. En çok kullanılan arama motorunda en üst sıralarda yer alan SEO optimizasyonlu web siteleri daha fazla ziyaretçi alır. Bu kriter sizleri daha fazla kullanıcıya ulaşabilmenizi sağlar. sizlerin içeriğinize en uygun içerikler üreten siteler sizin işinizi kolaylaştırır buna çok dikkat etmelisiniz.

Sizlere tanıtım yazılarının nasıl olması gerektiğini en ayrıntılı şekilde anlattım kurallara ve kriterlere uygun olarak sizlerde kendi tanıtım yazılarınızı kendiniz yazabilirsiniz. Buna ek olarak anıtım yazıları yayınlayan sitler ve  fiyatlarıyla ile alakalı sorularınızı o sitelerle direk görüşerek alabilirsiniz. Size uygun olan bütçedeki tanıtınım yazısını seçebilirsiniz.

Sizlere en doğru bilgileri en ayrıntılı şekilde açıklamaya çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişizdir. Bu yazımızda tanıtım yazıları ile alakalı kafanızdaki bütün soruları yanıtlamaya çalıştık.

Dilerseniz Resimden Font Bulma Nasıl Yapılır? Font Bulma Siteleri başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu