SEO

Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Yeni bir anahtar kelime nasıl bulunur diye düşünenler için bu soruyu basitçe cevaplamak istiyoruz. Böylece yeni kelimeleri daha kolay keşfedebilirsiniz.

Bir web sitesinde birçok çalışma yapılması gerekiyor. Bu çalışmalar sayesinde site arama motorunda daha üst sıralara çıkabiliyor. İşte bu çalışmalar genel olarak SEO olarak adlandırılıyor. SEO’nun içerisinde birçok çalışma konusu mevcut. Anahtar kelimeleri de SEO konusuna dahil olarak gösterebiliriz.

Bu kelimelerin sitede doğru şekilde kullanılması şart. Ayrıca tabii ki siteniz için yeni kelimeler keşfetmeniz gerekebiliyor. Doğru analizler yaparak yeni kelimeler keşfedebilir ve sitenizde kullanabilirsiniz. Google Keyword Planner gibi araçlar, anahtar kelimeleri karşılaştırmanıza olanak tanıyor. Böylece detaylı analizler yaparak ihtiyacınıza göre kelimeler seçebilirsiniz.

Anahtar Kelime Nedir? Ne İşe Yarar?

Anahtar kelimeler, arama motorunda arama yaparken kullandığımız terimlerdir. Google’da arama yaparken bazı terimler kullanırız. Örneğin, yeni bir ekran kartı alacağımız zaman Google’a “ekran kartı fiyatları” yazabiliriz.

İşte bu yazdığımız arama terimi, anahtar kelime örnekleri arasında gösterilebilir. Bu kelimeler sayesinde kullanıcılar arama motorunda aradıklarını daha kolay bulabilirler. Siteniz için analiz yaparak doğru anahtar kelimeleri seçebilirsiniz. Daha sonra bu kelimeleri dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz. Anahtar kelime nasıl bulunur sorusunun cevabını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Anahtar Kelime Çalışması Neden Önemlidir?

SEO, sitenizin arama motorunda üst sıralarda yer alabilmesi için yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalara birçok şey dahil olarak gösterilebilir. Örneğin, backlink analizi ve backlink kullanımını bir SEO çalışması olarak tanımlayabiliriz. İşte bunun gibi birçok çalışma sayesinde site daha üst sıralara taşınabilir. Anahtar kelimelerde aslında tam olarak bu noktada karşımıza çıkar.

Anahtar kelimeler doğru yerlerde doğru şekilde kullanılırlarsa, site daha üst sıralarda yer alabilir. Ancak tabii ki sitede kullanılacak anahtar kelimeleri seçerken oldukça dikkatli olunması gereklidir. Bu sebeple anahtar kelime araştırması yapılarak siteye uygun anahtar kelimeler tercih edebilir. Uzun lafın kısası, anahtar kelime çalışması sayesinde sitenin sıralaması önemli ölçüde yükselebilir.

En İyi 3 Anahtar Kelime Bulucu

Anahtar kelime nasıl bulunur kısmından hemen önce yeni kelimeler keşfedebileceğiniz üç farklı araçtan sizlere kısaca bahsetmek istiyoruz. Bu araçlar sayesinde kelimelerin aranma hacimlerini ve daha birçok detaylarını hızlıca öğrenebilirsiniz. Böylece siteniz için doğru kelimeleri daha rahat bulabilirsiniz.

Google Keyword Planner

hostixo-blog-anahtar-kelime-nasil-bulunur-anahtar-kelime-bulucu-google-anahtar-kelime-planlayici

Anahtar kelime bulucu dendiğinde akıllara ilk olarak Google Ads Keyword Planner geliyor. Google’ın kullanıma sunduğu bu araç, ücretsiz olması sayesinde özellikle site sahiplerine büyük kolaylıklar sağlıyor. Google Keyword Planner, aradığınız kelimelerin ortalama aylık arama sayısını, üç aylık değişimini ve rekabet derecesini görebilmenizi sağlıyor. Bunlar dışında daha birçok değeri de görebilmenizi sağlayan bu araç, yeni kelimeler keşfetmenizde size önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

Ubersuggest

hostixo-blog-anahtar-kelime-nasil-bulunur-anahtar-kelime-bulucu-ubersuggest

Yeni kelimeler keşfetmek için Ubersuggest’in de iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bu araç sayesinde günlük belli bir limite kadar ücretsiz kelime arama yapabiliyorsunuz. Aradığınız kelimelerin zorluk derecelerini, aranma hacimlerini ve daha birçok detaylarını hızlıca öğrenebiliyorsunuz. Böylece siteniz için doğru kelimeleri daha rahat bulabilirsiniz.

Semrush

hostixo-blog-anahtar-kelime-nasil-bulunur-anahtar-kelime-bulucu-semrush

Listemizde yer vermek istediğimiz Semrush, aslında anahtar kelime bulucudan ziyade bir SEO aracı olarak tanımlanabilir. Çünkü bu araç, diğerlerinin aksine SEO ile alakalı birçok özellikten faydalanabilmenizi sağlıyor. Semrush üzerinden anahtar kelime araştırması yapabilmenizin yanı sıra backlink analizi, domain analizi ve trafik analizi gibi şeylerde yapabiliyorsunuz.

Örneğin, trafik analizi sayesinde rakip sitelerin trafik istatistiklerini görebilir ve büyüme noktalarını keşfedebilirsiniz. Bu kısımda son olarak Semrush anahtar kelime araştırma aracını kullanarak kelimelerle ilgili birçok şeyi öğrenebileceğinizi de belirtelim.

Yeni Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Yeni anahtar kelimeler keşfetmek için hemen yukarıdaki araçlardan faydalanabilirsiniz. Google Ads Keyword Planner ile yeni kelimeleri nasıl keşfedeceğinizi sizlere anlatmak istiyoruz.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı Kullanımı

hostixo-blog-anahtar-kelime-nasil-bulunur-google-keyword-planner

  • Yeni kelimeler keşfetmek için Google Anahtar Kelime Planlayıcı sitesine giderek sağ üstteki Oturum aç butonuna tıklamalısınız. Sonrasında Google Ads hesabınıza giriş yapmalısınız. Google Ads hesabınız yoksa, Google hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan yönergelerle bir Google Ads hesabı oluşturabilirsiniz.
  • Bu adımlardan sonra Yeni anahtar kelimeler keşfedin seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Ardından, açılan kısımdaki arama kutucuğuna bir anahtar kelime girerek Enter tuşuna basmalısınız. Örneğin, bu kısma “WordPress eklentileri” yazarak Enter tuşuna basabilirsiniz.
  • Birden fazla kelimeyi aynı anda aratmak için Enter tuşuna bastıktan sonra aynı kutucuğa farklı bir kelime yazabilirsiniz. Sonrasında yine Enter tuşuna basarak o kelimeyi de aramaya dahil edebilirsiniz.
  • Arama kutucuğuna aratmak istediğiniz kelimeleri yazdıktan sonra alttaki Sonuçları görün butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu butona tıkladığınızda karşınıza yazdığınız kelimelerin sonuçları gelecektir.
  • Sonuçları incelediğinizde Aylık arama sayısı, Üç aylık değişim ve Rekabet gibi kısımlar göreceksiniz. Bu kısımları detaylı inceleyerek siteniz için doğru kelimeleri daha rahat seçebilirsiniz.
  • Örneğin, aylık arama sayısı kelimenin ne kadar arandığını gösterir. Sitenizin popülaritesine göre aylık arama sayısı düşük veya yüksek bir kelime tercih edebilirsiniz. Anahtar kelime nasıl bulunur sorusunun cevabı basitçe bu şekilde oluşuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu