SEO

Google Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?

Yazımızda Google Anahtar Kelime Planlayıcı nasıl kullanılır, sizlere açıklamak istiyoruz. Bu aracı kullanarak yeni anahtar keşfedebilmeniz mümkün.

Bir site açtıktan sonra birçok araçtan faydalanabilmeniz mümkün. Örneğin, bazı araçlar sayesinde backlink kontrolü yaparak zararlı backlinkleri tespit edebilirsiniz. Bu tür araçlar sayesinde web sitenizde birçok düzenleme yapabilirsiniz. Dev şirket Google’ında siteler için faydalı olan birçok aracı mevcut.

Arama motoru olarak tanınan Google’ın servisleri sayesinde birçok özellikten yararlanabilirsiniz. İşte yazımızdaki Google Anahtar Kelime Planlayıcı servisi de bir Google hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Yeni anahtar kelimeler keşfetmek ve daha birçok özellikten yararlanmak için bu servisi tercih edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Nedir?

hostixo-blog-google-anahtar-kelime-planlayici-nasil-kullanilir-seo-anahtar-kelime-nedir

Google Anahtar Kelime Planlayıcı nasıl kullanılır öğrendikten sonra anahtar kelime araştırmaları yapabilirsiniz. Peki anahtar kelime nedir, ne işe yarar? Sizlere açıklamak istiyoruz. Anahtar kelimeler, aslında internette arama yaparken kullandığımız arama terimleri olarak tanımlanabilir.

Örneğin, yeni bir akıllı telefon almak için internetten fiyat araştırması yapmak istediğinizi varsayalım. Bu durumda Google’a “telefon fiyatları” yazıp aratabiliriz. İşte bu “telefon fiyatları” bir anahtar kelime olarak tanımlanabilir. Anahtar kelimeler sayesinde kullanıcılar aradıkları içeriklere daha rahat ulaşabilirler.

SEO açısından anahtar kelimelerin önemi büyüktür. Site sahipleri, SEO anahtar kelime araştırması yaparak siteleri için faydalı anahtar kelimeleri bulabilirler. Ardından hazırladıkları içeriklerde ve sitenin birçok bölümünde kullanabilirler. Bu kelimeler sitede doğru şekilde kullanıldığında sitenin arama motoru sıralaması önemli ölçüde yükselebilir.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-google-anahtar-kelime-planlayici-nasil-kullanilir-anahtar-kelime-bulma

Birçok kişinin Google Anahtar Kelime Planlayıcı olarak bildiği Google Keyword Planner, anahtar kelime araştırması için mükemmel bir araç. SEO için anahtar kelimenin önemi oldukça büyük. İşte bu sebeple kelime seçimi yaparken oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Anahtar kelime araştırması yapmadan önce Google Anahtar Kelime Planlayıcı nasıl kullanılır kesinlikle öğrenmeniz gerekiyor.

Çünkü Google Anahtar Kelime Planlayıcı, anahtar kelimeler bulmanızı sağlayan bir araç. Bu araç sayesinde anahtar kelime planlaması yapabiliyorsunuz. Ayrıca yine bu aracı yeni anahtar kelimeler keşfedebiliyor ve en çok tıklanan anahtar kelimeler hangileri öğrenebiliyorsunuz. İşte bu gibi özellikler sayesinde siteniz için doğru anahtar kelimeleri rahatça bulabilirsiniz.

Google Adwords Keyword Planner Avantajları Neler?

Bu kısımda lafı fazla uzatmadan Google Anahtar Kelime Planlayıcı avantajlarından bahsetmek istiyoruz. Google Keyword Planner, anahtar kelime planlaması yapmanızı sağlayan bir araç. Üstelik bu araç arattığınız kelimeler hakkındaki birçok detayı görebilmenizi sağlıyor.

Örneğin, bir anahtar kelimenin ne kadar arandığını bu araç sayesinde görüntüleyebilirsiniz. İşte bu servisin en büyük avantajlarından birisi bu noktada karşımıza çıkıyor. Google Keyword Planner kullanarak siteniz için anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz.

Karşınıza çıkan detaylı sonuçlara göre siteniz için doğru anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz. Daha sonra anahtar kelimeleri doğru şekilde kullanarak sitenizin sıralamasını yükseltebilirsiniz. Yani SEO çalışması yaparken Google Anahtar Kelime Planlayıcı kesinlikle fazlasıyla işinize yarayacaktır. Üstelik bu servisin ücretsiz olduğunu belirtmemizde fayda var.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-google-anahtar-kelime-planlayici-nasil-kullanilir-anahtar-kelime-analizi

Google Keyword Planner ile anahtar kelime analizi yapabileceğinizi hatırlatalım. Google Anahtar Kelime Planlayıcı ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu servisin nasıl kullanıldığından sizlere basitçe bahsetmek istiyoruz. Anahtar kelime nasıl bulunur diye merak ediyorsanız, aşağıdaki adımlarla bu araçtan faydalanabilirsiniz.

Google Anahtar Kelime Bulma Aracı

  • Bu işlem için Google Anahtar Kelime Planlayıcı web sitesine gitmeniz gerekiyor. Ardından açılan sayfada Anahtar Kelime Planlayıcı’ya git yazan kısma tıklayarak Google hesabınızla oturum açın.
  • Bu adımın ardından Anahtar Kelime Planlayıcı’ya ulaşabilirsiniz. Ancak bu servise ilk kez giriyorsanız, karşınıza bazı farklı kısımlar çıkabilir. Bu kısımlarda istediğiniz seçenekleri işaretleyip gerekli butonlara tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Adımları tamamladığınızda Keyword Planner aracı karşınıza gelecektir.
  • Daha sonra karşınızdaki ekranda Yeni anahtar kelimeler keşfedin seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ardından, Anahtar kelimelerle başlama sekmesinde bir kutucuk göreceksiniz. Bu kutucuğa bir veya birden fazla anahtar kelime yazarak Enter tuşuna basabilirsiniz.
  • Son olarak Sonuçları görün butonuna tıklayarak arattığınız terimlerin detaylarını görebilirsiniz.
  • Arama hacmi ve tahminler almak için yine bu aracı kullanabilirsiniz. Bunun için tekrar Anahtar Kelime Planlayıcı sitesine gitmelisiniz. Sonrasında Arama hacmi ve tahminleri alın seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Daha sonra, açılan sayfadaki kutucuğa anahtar kelimelerinizi virgülle ayırarak yazmanız gerekiyor. Bunun yerine Dosyayı karşıya yükle yazısına tıklayarak bilgisayarınızdan CSV formatında bir anahtar kelime listesi de yükleyebilirsiniz.
  • Son olarak Başlayın butonuna tıklayarak arattığınız terimler hakkındaki birçok detayı görebilirsiniz. İsteğinize göre sol taraftaki Tahmin gibi seçeneklere tıklayarak farklı detayları da görüntüleyebilirsiniz.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı nasıl kullanılır sorusunu kafanızı karıştırmadan cevaplamaya çalıştık. Tabii ki bu serviste bulunan özellikler sadece yukarıda bahsettiklerimizden ibaret değil. Ancak yukarıdaki adımlarla bu aracı kullanarak analizler yapabilmeniz mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu