SEO

Semantik SEO Nedir ? 8 Önemli Faydası

Google gibi arama motorlarında ilk sayfada çıkmak istiyorsanız semantik SEO nedir? Ve SEO kurallarını nasıl değiştirdi? gibi bilgilerle arama motorlarının içeriğinizi nasıl yorumladığını öğrenmeniz gerekir.

Kullandığımız dilin doğal akışını anlamakta giderek ustalaşan arama motorları, bu başarısını tahmin edebileceğiniz gibi yapay zekaya borçlu. Son yıllarda RankBrain, NLP ve BERT ile makine öğrenimi entegrasyonu, Google’ın sorguların anlamını daha iyi anlamasını ve daha alakalı sonuçlar sunmasını sağladı.

Semantik arama, arama motorlarının, alakalı sonuçlar sağlamak için sadece anahtar kelime eşleme yapmak yerine, arama sorgusunun içeriğini ve amacını anlama yeteneğidir ve anlamsal SEO’ya yol açmıştır.

Semantik SEO Nedir?

Semantik SEO, yalnızca tek tek anahtar kelimeler değil, konular etrafında optimize edilmiş içerik yazma pratiğidir. Semantik SEO, arama motorlarına meta veriler ve belirli bir arama amacına benzersiz bir şekilde yanıt verebilecek anlamsal olarak alakalı içerik sağlayarak bir web sitesinin trafiğini iyileştirmeye yönelik bir pazarlama tekniğidir.
Yazma tekniği olarak da bilinen Semantik SEO, diğer SEO seçeneklerine göre konunun bütünlüğünü ve önemini hedefler. Konu bütünlüğü internet kullanıcılarının aradıklarını daha kolay bulmalarını sağlarken semantik yazı ve semantik SEO kullanan siteler daha çok öne çıkıyor. Web sitenize anlam ve içerik bütünlüğü katmak ve böylece ziyaretçi çekmek istiyorsanız semantik seoyu tercih etmelisiniz.

semantik seo

Semantik SEO Neden Önemli?

Tüm arama motorlarının bir sorguyu anlamak ve yanıtlamak için bağlama ihtiyacı vardır. Semantik SEO, bir aramayı benzersiz bir şekilde yanıtlayabilen meta veriler ve soruyu doğrudan anlamsal olarak yanıtlayan içerik sağlayarak bir web sitesine trafik çeken bir pazarlama tekniğidir. Anahtar kelimeler yerine anlamsal olarak gruplandırılmış konulara sahip içerik kümeleri de kullanılabilir.

Bir kelime seçtikten sonra, bu kelimenin hangi sektöre ait olduğuna ve genel olarak ne olduğuna bakın. Örneğin, anahtar kelimeniz “hosting” ise, içeriğinizde hosting hakkında bilgi verdiğinizden emin olun. Bu şekilde semantik seodan yararlanabilirsiniz. Uzun ömürlü içerik için Semantik SEO kullanılmalıdır. Anlam bütünlüğü tamamlanırsa Google arama motorlarının gözünde daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Semantik SEO Faydaları

  1. Farklı anahtar kelime sıralamaları elde etmek için web siteniz daha fazla şans verir.
  2. Daha uzun bir zaman aralığı için sıralama fırsatı elde edin.
  3. Anlam tutarlılığını daha basit bir şekilde sağlayın.
  4. Sıralamalarda daha öne çıkma.
  5. Çok sayıda kullanıcıya erişmek.
  6. Müşteri potansiyelinde artış sağlamak.
  7. Doğru internet kitlesine ulaşmak.
  8. Web sitesine daha fazla trafik çekin.

Semantik SEO Nasıl Uygulanır ?

Yalnızca ana ifadeye değil , konuya odaklanın
Google resmen semantik bir arama motorudur, yani ziyaretçileri cevaplarla buluşturur. Sadece o küçük kutuya yazdıkları harfleri ve kelimeleri değil, aynı zamanda aradıkları anlamı da içeren sayfalara götürür. Semantik SEO ayrıca konu bütünlüğünü de hedefler. Bu mega trende uyum sağlamak için sadece belirli bir cümleyi değil, daha geniş bir konuyu ele almalısınız. Makalenizde ilgili ifadeleri kullanarak, ana konunuzla anlamsal olarak ilişkili alt konuları kapsayan içerikler oluşturmalısınız. Anlamsal bütünlüğe sahip içerik, Google’ın ziyaretçileri yönlendirdiği sayfalar haline gelir.

Yazı içerisinde soruları cevaplayın

Bu kolay bakış açısıyla , içeriğinizi arama yapılmasının kuralına uyarlamanın bir metodudur. Arama yapılan konuyla  alakalı soruları bularak ve bu soruların cevaplarını içeriğinizde yer vererek daha fazla trafik oluşturma şansınız var.  Makalemizde bu durum kolay geliyor, ancak birçok içerik pazarlamacısı bu basit kuralı uygulamadan kaçabiliyor.

Günlük Dilinizi Kullanın

Bilindiği gibi günlük dilimizi yani doğal dilimizi her zaman kullanırız. Makine dili veya kurumsal dil günlük yaşantımızda yoktur. Doğal dil de, özellikle sesli aramanın daha aktif kullanımı nedeniyle önem kazanmıştır. Bu nedenle web sitenizin içeriği doğal dilde yai günlük dilde yazılmalıdır. Doğal dil içeriğine sahip web siteleri de anlamsal SEO uygulamıştır. Çünkü semantik SEO semantik bütünlüktür ve semantik bütünlüğü sağlamak için doğal dile ihtiyaç vardır.

Semantik SEO Araçları

Semantik SEO’ya uygun içerik oluşturmaya yardımcı olabilecek web siteleri ,  internet siteniz için anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini bulmak için kullanılan SEO araçları sunmaktadır. En çok kullanılanları  şu şekilde sıralayabiliriz:

Sonuç

Üst sıralarda yer almak isteyen web siteleri; Arama motoru algoritmalarını dikkate alarak içerik sunmalıdır.  Bu makalemizde sizlere Semantik Seo Nedir sorusuyla ilgili detaylı bilgi sunmaya çalıştık. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum bölümümüzde bildirebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu