SEO

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı

Şirket açmak isteyen tüm bireylerin ilk yapması gereken işlem markalarını dikkat çekici yapacak bir isim bulmaktır. Fakat yapacağınız işe uygun bir isim ararken zorluk yaşayabilirsiniz. İnternette birçok şirket ismi bulma aracı vardır. Buralardan yararlanarak sizde kendinize en uygun şirket ismi bulabilirsiniz.

Bu yazımız ile sizlere en iyi 8 şirket ismi bulma aracı konusunda yardımcı olacağız.

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı

Hadi şimdi sizler için düzenlediğimiz şirket ismi bulma araçlarına bir göz atalım.

Zyro

2021'in En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı

Zyro ile girdiğiniz anahtar kelime ile alakalı hızlı ve kolay bir şekilde birçok şirket ismi önerisi alabilirsiniz. Daha özgün  sonuçlar elde etmek için birden fazla anahtar kelime kullanabilirsiniz.

Ayrıca işletmeniz için kusursuz ismi bulmanıza yardımcı olacak ipuçları da vardır. Bu ipuçlarına Zyro’nun Şirket İsmi Bulma Aracı sayfasının alt kısmından ulaşabilirsiniz.

Zyro ile markanıza logo ve web sitesi oluşturmanız da mümkündür. Dikkat çekici ve güçlü bir logo işletmenizin sahip olduğunuz kitleye daha profesyonel ve çekici görünmesini sağlayacaktır.

Zyro’nun sağladığı en büyük avantaj tüm bu özelliklere ücretsiz sahip olabilmenizdir.

Shopify Şirket İsmi Bulma Aracı

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 1

Online bir mağaza açmayı düşünüyorsanız Shopify Şirket İsmi Bulma aracı tam da size uygun bir araçtır. Kıyafet, mobilya, takı gibi birçok türden mağaza seçmenize de olanak sağlar. İşletmeniz için akılda kalıcı ve etkili bir marka ismi oluşturmanız için size yardımcı olacaktır.

Ayrıca Shopify İsim Bulma Aracı, şirket ismi önerilerini sizin belirlediğiniz kategoride sunacaktır. Tek olumsuz yönü birden fazla anahtar kelime giremiyor olmanızdır.

Shopify İsim Bulma Aracı takas pazarı adında çok kullanışlı bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde şirket adı popüler olan bir mağazayı satın alabiliyorsunuz.

Mağazanızı sıfırdan başlatmak istemiyorsanız eğer hızlı bir çözüm sunan Shopify İsim Bulma Aracını kullanabilirsiniz.

Novanym

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı

Novanym kullanarak seçtiğiniz stille endüstriyle alakalı işletme ismi önerileri ve logoları göreceksiniz.

Bu araç bazı dezavantajlara da sahiptir. Örnek verecek olursak eğer, sonuçlar bazı zaman girmiş olduğunuz anahtar kelimeyi içermeyebilir. Ayrıca sunmuş olduğu logolarda pahalıdır.

Ancak, listelenen tüm işletme isimleri kullanılabilirdir. Eğer kullanıma müsaitse .com domain uzantısıyla da domain almanız mümkündür.

Namelix Business Name Generator

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 2

Namelix Şirket İsmi Bulma Aracı üret butonuna tıkladıktan sonra sonuçları göstermeden önce birkaç filtre uygulamanızı ister. İsim uzunluğunun kararıı verilmeli ve Markalanabilir isimlerKafiyeli kelimelerBirleşik kelimeler ve daha fazlası gibi isim stilleri arasında seçim yapmanız istenir.

Tüm seçeneklerin yanında iki tane örnek görüntülenmektedir bu sayede elde edeceğiniz sonuçla alakalı daha iyi bir fikriniz olacaktır. Sonuçlar listelendikten sonra isimlerin yanında ücretli ve ücretsiz logolar yer alacaktır.

Bu sonuçların hepsi bir işletme ismi olarak kullanılabilecektir. Kullanılabilirlik durumunu kendiniz kontrol etmeniz gerekiyor.

Oberlo İsim Üretici

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 3

Oberlo Marka İsmi Üretici, diğer araçlar çok fazla filtre sunmamaktadır her şeyi kolay ve açık tutmaya çalışır. Sizin yapmanız gereken tek şey anahtar kelimelerinizi girerek üret butonuna tıklamaktır. Çok sayıda  işletme ismi önerileri listelenecektir.

Fakat bu aracın dezavantajı da bulunmaktadır. Size sunulan her sonuçta rastgele kelimeler eklenmiş gibi sıradan şirket isimleri çıkmasıdır.

BusinessNameGenerator.com

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 4

Sonuç Filtresi ve Endüstri Filtresi İş Adı Oluşturucu’yu  öne çıkaran iki özelliktir. Arama tercihlerinin düzenlenmesi sayesinde sizin için en uygun önerileri sunar.

Fakat, bu özelliklerden yararlanmanız için ilk olarak üret butonuna tıklamanız gerekiyor.

Bu aracın en büyük avantajı ise her sonucun tıklayarak aynı anda domain kullanılıp kullanılmadığını görebiliyor olmanızdır. Sayfanın alt kısmında ise satın alabileceğiniz kullanışlı premium isim ve logolar yer almaktadır.

Güçlü ve kullanışlı olmasına rağmen Şirket İsmi Üretici çok fazla reklam görüntülediği için herkes tercih etmeyebilir.

SquadHelp

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 5

SquadHelp sonuçları listelemeden önce işletme kategorisini, domain uzantısını, kelime ve hece uzunluğunu ve stil gibi çok sayıda arama filtresi uygulayabilmeniz mümkündür.

SquadHelp de yer alan işletme ismi fikirleri ve logoların tümü premium’dur ve fiyatları yaklaşık $4000‘ı bulmaktadır. Sonuçların en düşük fiyata göre sıralayabilir ayrıca üç ya da altı aylık kurulum planlarından birini seçme şansınız vardır.

Ayrıca tüm isim domain kayıt ücretlerini ve ücretsiz logo tasarımlarını kapsamaktadır.

SquadHelp kitle testi ile aynı tasarımın farklı varyasyonlarını test ederek hangisinin hedef kitleniz tarafından daha çok tercih edildiğini görebilirsiniz.

NameMesh Şirket İsmi Bulma Aracı

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı 6

NameMesh şirket ismi bulma aracının iki tane üreticisi vardır. Birincisi iki ya da üç anahtar kelime girmenize olanak tanır. İkincisi ise üç veya dört kelime girmenize olanak tanır.

NameMesh aslında domain adı üreticisi olduğu için eş zamanlı olarak kullanmanız mümkündür. NameMesh, alan adlarına göre işletme isimleri önerecektir.

Üret butonuna tıkladıktan sonra NameMesh Company Name Generator önerilerini 8 ayrı grupta sunar:

  • Genel: Girilen anahtar kelimeleri birleştirerek onları .com.net gibi popüler alan adı uzantıları ile kullanır.
  • Yeni: Kullanımı uygun olan isimler için arama yapılırken .shop.online.space vb.  gibi yeni GLTD (Jenerik Üst Düzey Alan Adları) kullanır.
  • Kısa: Şirket isminizi son iki kelimesini bir alan adı uzantısına dönüştürüp kısaltır (ör: fir.in)
  • Ekstra: Şirket adınıza .biz.asia gibi daha popüler olmayan bir alan adı uzantısı ekler.
  • Benzeri: Eşsiz bir şirket isim oluşturmak için girilen anahtar kelimeleri benzer olanlar ile değiştirir.
  • SEO: Şirket isminizi optimize eder ve arama motorlarında kolayca bulunmasını sağlar.
  • Eğlence: Girilen anahtar kelimeleri tekrar düzenleyerek sıradışı şirket isimleri önerir.
  • Karışık: Anahtar kelimelerinize ekler getirerek farklı olmalarını sağlar.

İyi Bir Şirket İsmi Nasıl Oluşturulur ?

Yukarıda bahsettiğimiz tüm marka üreticileri sınırsız şirket ismi önermektedir fakat hangisini seçeceğinizi siz karar vereceksiniz. Sizin için en doğrusunu seçtiğinizden emin olmak için aşağıda bahsettiğimiz maddelere dikkat etmelisiniz.

  • Kullanılabilirliğini kontrol edin: Şirket isminin, sosyal medya kullanıcı adının ve de alan adının kullanılmadığından emin olun. Marka adını manuel olarak Türk Patent Marka Araştırma Aracı yardımıyla kontrol edebilirsiniz
  • Hatırlanması kolay olmalı: Şirket isminizi hatırlaması kolay ve etkileyici kısa ve orijinal bir isim bulun.
  • Niche’inizi düşünün: Niche’iniz oldukça dar ise kitlenize ne sattığınızı belirtmek için şirket isminizi kullanın.
  • Yabancı pazarlara dikkat edin: Belirlediğiniz şirket isminin yabancı müşterilerinizin dilinde olumsuz bir anlama gelip gelmediğinden emin olun. Buna dikkat etmezseniz eğer markanızın adı zarar görecektir.
  • Sade kalın: Kusursuz şirket ismini bulmak için çokta düşünmeyin. Aklınızdaki isim yukarıda bahsettiğimiz tüm kriterlere uyuyorsa tercihinizi zaten yapmışsınız demektir.

Sonuç

Yazımızda bahsettiğimiz tüm şirket ismi bulma araçlarını karşılaştırarak şirketiniz için en uygun ismi bulmanıza yardım edeceğini umuyoruz.

En İyi 8 Şirket İsmi Bulma Aracı başlıklı yazımız ile ilgili aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız WordPress Silinen Sayfalar Nasıl Kurtarılır ? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu