GENELSEO

En İyi Backlink Sorgulama Araçları

Web sitelerinin hangi sitelerden backlink aldığını öğrenmek için En İyi Backlink Sorgulama Araçları listesinde yer alan araçları kullanabilirsiniz.

Web sitelerin başarısı için backlink olarak tanımlanan geri bağlantı oluşturmanın önemi oldukça fazla. Fakat bu konuda bir diğer önemli nokta, bağlantıları düzenli olarak izlemek. Google tarafından yapılan son güncellemeler ile birlikte bağlantıların miktarından ziyade kalitesi önem kazanırken backlink alınan sitelerin durumunu kontrol edilmesi çok daha ön plana çıktı. Fakat sağlam bir yazılım yardımı olmadan, geri bağlantılarını el ile kontrol etmek neredeyse imkansız.  En İyi Backlink Sorgulama Araçları sayesinde sıralamanızı yükseltmek için size en iyi backlink sorgulama araçlarını sunuyoruz.

En İyi Backlink Sorgulama Araçları

 

1-SEMRush

SEMRush, alan adınıza gelen tüm bağlantıları izlemenize yardımcı olan güçlü bir backlink sorgulama aracıdır. Sitenizde derin bir bağlantı analizi yapar ve yönlendiren bir alanın ne kadar yetkili olduğunu size kısa süre içerisinde gösterir. Ayrıca bağlantı metinlerini dahi görüntüleyebilirsiniz. SEMRush, sayfalarınızın her birine harici bağlantı sayısını gösterir.

2 – Ahrefs

Piyasada SEMRush ile birlikte en çok tercih edilen bir diğer araç Ahrefs bağlantı takibinde oldukça başarılı. Size backlink sayısını göstermenin yanı sıra, sitenize bağlantı veren web sayfasının alan adını ve URL derecelendirmesini de sunar. Böylece backlink alınan siteler ile ilgili tek bir bakışta daha fazla detaya Ahrefs sayesinde erişilebilir.  Backlink aldığınız yerler;  dil, bağlantı türü, platform, yönlendirme alanları vb. kriterlere göre filtreleyebilirsiniz. Ayrıca, hedef siteleri izleyebilir, sitelerin büyümesi ve düşüşü konusunda güncel verileri alabilirsiniz.

3 – LinkMiner

LinkMiner , backlink izlemenizi sağlayan bir diğer analiz aracı. Bu araçla, hangi bağlantının en son alındığını bulabilirsiniz.üstelik kayıp bağlantıları görüntüleme imkanıyla da kullanıcıların backlink üzerinde tam kontrol sağlaması LinkMiner ile oldukça kolay. Bağlantının sayfa içine yerleştirildiği yeri ön izleyebilirsiniz. Böylece başka bir sekme açmanıza gerek kalmadan yüksek sayıdaki backlinkler için dahi kolayca ilgili site görüntüsü üzerinden takip yapılabilir.

4- Moz

Saniyeler içinde herhangi bir backlink profilini ve etki alanı otoritesini izlemenize yardımcı olan Moz, piyasanın en iyilerinden birisi. Tek yapmanız gereken, izlemek istediğiniz alan adının URL’sini girmek. Alan adı girişi sonrasında Moz size tüm verileri sunar. Üstelik sadece kendi siteniz için değil, rakiplerini backlink ağını araştırmak için de Moz’u kullanabilirsiniz.

Ayrıca Moz, sitenize yönlene spam bağlantılar bulmanıza, yeni bağlantılarınızı görüntülemenize ve zaman içinde silinmiş olanları keşfetmenizi sağlar.

5 – BuzzSumo

BuzzSumo, bazı özellikleriyle diğer araçlardan ayrılmaktadır. Öyle ki BuzzSumo, sosyal platformlarda nelerin trend olduğunu takip etmenizi de kolaylaştırmaktadır. BuzzSumo, backlinklerinizi de izlemenize yardımcı bir araçtır. BuzzSumo’nun özel olarak tercih edilmesindeki en önemli nedenlerden birisi de sosyal medya kanallarında sitenin adının geçtiği yerleri kontrol edebilmek.

6 – UberSuggest

UberSuggest, backlink analizi yapmanızı sağlayan anahtar kelime araştırma aracıdır. Bu araçla, alan adınıza link veren (.gov ve .edu bağlantıları da dahil olmak üzere) bağlantıların tam sayısını öğrenebilirsiniz. Daha iyi ve daha doğru bir rapora sahip olmak için bağlantılarınızı bölgeye, bağlantı metnine, etki alanı puanına, sayfa puanına ve hatta URL’ye göre filtreleyebilirsiniz. Ayrıca nofollow ve dofollow etiketlerine göre de yine bu geri bağlantıları filtreleyebilirsiniz.

 7 – OpenLinkProfiler

OpenLinkProfiler; rakiplerine göre daha yeni, gelecek vaat eden bir backlink kontrol aracıdır. Tek yapmanız gereken analiz etmek istediğiniz URL’yi girmek ve enter tuşuna basmaktır. OpenLinkProfiler size bu URL’ye link veren alanların sayısını, benzersiz bağlantıların sayısını, güvenilir bağlantıları, bağlantı etki puanını gösterir. Daha detaylı rapor almak için, aramanızı çeşitli parametrelere göre filtreleyebilirsiniz. OpenLinkProfiler bağlantı yaşını ve bağlantı içeriğini de detaylı olarak sunmaktadır.

8  –  Sitechecker

Sitechecker, web sitenizin ayrıntılı analizini ve sürekli izlemesini yapmanıza yardımcı olan çok işlevli bir SEO platformudur. Bu araç ile sitenize atıfta bulunan tüm geri bağlantıları analiz edebilirsiniz. Sitechecker’yi kullanarak, yönlendiren sayfaların Google’ın dizininde mevcut olup olmadığını kontrol edebilir ve geri bağlantılar dizine eklenemez hale geldiğinde bilgilendirilirsiniz. Bu araç size tüm çapaları da gösterecektir. Geri bağlantı profilinin büyüme dinamiklerini değerlendirebilir ve sitenizdeki hangi sayfaların en çok geri bağlantıya sahip olduğunu anlayabilirsiniz.

Sonuç Olarak En İyi Backlink Sorgulama Araçları

Listede yer alan araçlar backlink ağınızı analiz edebileceğiniz en popüler ve uzmanlar tarafından önerilen backlink sorgulama araçlarıdır. Bu programlar sizin için yeterli olacağı gibi her bir sitenin kendine göre ayrı bir özelliği bulunduğu için ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap vereni tercih ederek kullanabilirsiniz. Tüm Dünya genelinde Moz ve Ahrefs en popüler araçlar olarak kabul edilirken, bu tip araçlarda sunulan verilerin güvenliği de önemlidir.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda yer alan Alexa Nedir ve Alexa Değeri Nasıl Yükseltilir ? adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu