İnternet

En İyi Link Kısaltma Sitesi – Özel 5 Tane Servis

Günümüzde internet üzerinden para kazanma yolu olarak da kullanılan link kısaltma sitesi konulu pek çok arama yapılıyor. Bu arama sonucu bize ulaşan kullanıcılarımıza en iyi link kısaltma sitesi servisinden bahsedeceğiz.

Link kısaltma siteleri tarayıcınızdan aldığınız ve oldukça uzun olan siteleri kısaltmak ya da günümüzde olduğu gibi para kazanmak amacıyla kullanılan bir servistir. Örneğin arama motorundan bir sonuç aldığınız ve bunu birisine göndererek onun da aynı sonucu almasını istiyorsunuz. Ancak tarayıcı size çok uzun bir link veriyor. Bu durumda link kısaltma siteleri kullanmak hem sizi görüntü kirliliğinden kurtaracak hem de bazı durumlarda internetten para kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Link kısaltma siteleri milyonların kullandığı bir reklam ve görüntüleme ağıdır. Hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duyulmadan sizler de para kazanabilir ya da linklerinizi kısaltabilirsiniz. Kısaltılmış linkleri blog siteleriniz yada sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşarak ziyaretçilerinizin bu servisler üzerinden ne kadar geldiğini ölçerek aynı zamanda bir istatistik almış olursunuz.

Tıklama başına ödeme yapan bu sistemlerde tekil ip üzerinden işlem gerçekleşmektedir. Yani kendi linkinize tıklamanız ya da aynı kullanıcının mütemadiyen linke tıklamasının bir faydası olmayacaktır. Ayrıca bazı durumlarda hesaplarınızın yasaklanmasına sebebiyet verebilir.

Link Kısaltma Siteleri Nasıl Çalışır?

Link kısaltma siteleri, öncelik olarak kısalttığınız linkleri kendi sunucuları üzerinden tıklayan kullanıcılara gösterir. Ayrıca her yeni ziyaretçi bu linklere tıkladığında ödeme almış olursunuz. Bu döngü devam ettiği sürece hem siz ödeme almış olursunuz hem de paylaşımlarınızda uzun uzadıya linkler yerine kısa sade ve göz yormayan linkler kullanmış olursunuz.

Çalışma şekli olarak tıklayan açısından bakmamız gerekirse, kullanıcı linke tıkladığında ara durak olan link kısaltma sitesi içinde 5 saniye gibi bir bekleme süresi olur. Akabinde kullanıcı hedef siteye yönlendirilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra sitem sizin bakiyenize ödemeyi geçer. Örnek olarak LinkTL servisi 1000 link tıklanmasına/görüntülenmesine 5 ile 8 dolar arasında bir ödeme yapabiliyor.

en iyi link kısaltma sitesi

 

Link Kısaltma Sitesi ile Ne Kadar Kazanırım?

Link kısaltma siteleri ile kolayca para kazanabilirsiniz. Bu kazanma sınırı sizin paylaşım alanlarınızın genişliği ve sahip olduğunuz kitleye göre ayda 2000 TL’ye kadar artabilir bunun örnekleri mevcuttur. Ancak kullanıcıları kısa linkleri iç içe veren sitelerle uğraştırmak haksız kazanca sebebiyet verecektir. Ayrıca belirtmekte fayda var kaynağını yani vardığı yer bilmediğiniz yada emin olmadığınız, güvenilir olmayan sitelerin kısaltılmış linklerine tıklamamanızı öneriyoruz.

Kazancınızı sağlamak için mutlaka iyi bir ziyaretçi kitlesine veya iyi bir sosyal medya hesabına sahip olmanız gerekiyor. Aksi durumda kazancınız oldukça düşecektir. Ödeme eşiklerine ulaştığınızda bu paraları papara ve benzeri ödeme sistemleri üzerinden hesabınıza çekmeniz mümkün.

Sadece Para Kazanmak İçin mi Link Kısaltılır?

Tabi ki de tüm link kısaltma siteleri ödeme yapmıyor. Bit.ly benzeri siteler bu işi sadece link kısaltma amacıyla yapmaktadır.

Şimdi sizlere önerebileceğimiz en iyi 5 link kısaltma sitesi önerilerimize geçiyoruz. Burada ücretli ve ücretsiz olanları mutlaka tanıtımları içerisinde sizlere belirteceğiz.

En İyi Link Kısaltma Sitesi – 5 Adet

 

UMULY

Umuly bir süredir dünya çapında Link Kısaltma , Dijital Reklamcılık , Canlı Konuşma , Canlı Destek Servisleri ile dünya genelinde ülkemizi temsil eden bir firma. Verileri anlık yenilenen Umuly’nin Link kısaltma servisinde 1000 Gösterim için ödediği 3$ ‘ lık komisyonla diğer sitelerden bir anda ayrılıyor. Ayrıca Umuly’nin bir diğer özelliği kazancınızı aynı gün çekebiliyor olmanız. ( Minumum Çekim Tutarı : 5$ ) Ödemeleri sorunsuz ve hızlı , Ödeme yöntemleri ise BTC , Paypal , Payoneer , Banka Havalesi , Visa/Mastercard , Papara .

Umuly ayrıca web sitesi sahiplerini de Google Adsense ‘ den kurtarıyor. Aynı oranlarla web sitesi sahipleri Web sitelerine Embed Kod aracılığıyla reklamları alıp gösterim başına kazanç elde edebiliyor.

Umuly Ortaklık Programı : Umuly Win&Win politikası ile hazırlamış olduğu Ortaklık Programı ile kullanıcılara geniş bir yelpazede kazanç çeşitleri sunuyor. Profil kısmında bulunan Referanslı Linkiniz ile arkadaşlarınızı üye yaparak hep beraber kazanmaya başlayabilirsiniz. Umuly Referansınız ile kayıt olan kullanıcı ile mesajlaşma imkanı sunuyor sizlere. Umuly.com ‘ dan komisyon kazanabileceğiniz bir çok seçenek mevcut.

  • Reklam Satışı yaparak kazanç sağlayabilirsiniz.
  • Umuly Servisleri Satışından kazanç sağlayabilirsiniz.
  • Link Kısaltarak Kazanç sağlayabilirsiniz.
  • Referans sistemi ile kullanıcı kazandırarak kazanç sağlayabilirsiniz.
  • Web sitenizde reklam alarak kazanç sağlayabilirsiniz.
  • Kayıt olduktan sonra ‘’ Is it a Partner ? ‘’ kutucuğunu seçerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

BC VC

Türk yatırımcısı olan ve hızlı bir şekilde popülerleşen bir link kısaltma sitesi olarak piyasadaki yerini alıyor. Güvenli alt yapısı sayesinde kullanıcısına güven veriyor. Ancak reklamları bazen can sıkıcı olabiliyor.

Adfly

Adfly bu sektörün köklü ve eski sitelerindendir. Oldukça güvenilir olan sistemin kendine ait bir mobil uygulaması da mevcut. Bu uygulama sayesinde linklerinizin gün içerisinde tıklanma sayılarını ve kazanç oranlarını takip edebiliyorsunuz. 1000 gösterim başına 3 ile 13 dolar arası ödeme yaptığı kendi kazanç tablolarında yayınlanmıştır.

Linkshrink

Yine popüler ve sıklıkla kullanılan bir link kısaltma sitesi olarak listemizde yerini alıyor linkshrink. Diğer bahsettiğimiz tüm sistemler kadar güvenli olan site ülkelere göre farklı kazanç çizelge ve tablolarına sahiptir. 1000 gösterime 2 ile 6 dolar arası ödeme vermektedir. Referans sistemi olan site sizin referansınız ile üye olan arkadaşınızın kazandığı paradan size yüzde 20 kar ödemesi yapmaktadır. Bu şekilde referans sistemi ile bir zincir oluşturabilirsiniz.

Shirinkearn.com

Güzel ve yüksek ödeme oranına sahip oldukça güvenilir olan bu site ile Türkiye için 1000 gösterime ortalama 9 dolar gibi bir ödeme almanız mümkündür. Tabiki bu tutarın altına da inebilir üstüne de çıkabilir bu tamamen sizin ziyaretçi performansınıza bağlıdır. Yine diğer sitelere göre ülkemize en fazla ödeme yapan sit Shirinkearn olarak belirtilebilir. Site menşei olarak Arap bir site olduğu için Türkiye’ye 1 dolarda ödeme alabiliyorsunuz.

İşte bu ve bunun gibi link kısaltma siteleri ile hem linklerinizi kısaltabilir hem de para kazanabilirsiniz. Bu konuda başta belirttiğimiz gibi bit.ly sitesi reklamsız sadece yönlendirme amacıyla kullanılan bir sitedir. Muadilleri mevcuttur ancak siz para kazanma amacıyla link kısaltma sitesi kullanacaksanız listemizdeki alternatiflerden inceledikten sonra kendinize en uygun olanı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Özet

Unutmadan belirtmekte fayda var, sistemlerin ödeme eşikleri ve ülkelere göre kazanç sınırları değişkenlik gösterdiği için mutlaka kayıt olmadan önce ortaklık sistemlerine bir göz atmanızı öneriyoruz. Aksi durumda ileride emekleriniz için heba olma durumu dahi söz konusu olabilir. Ayrıca internetten para kazanmak için en iyi yöntem olan web sitesi kurmak blog oluşturmak gibi konular için firmamızdan hosting alabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu