GENELİnternet

Google Multisearch Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google çoklu arama olarak da bilinen Google Multisearch, tamamen yeni bir özellik. Bu özellik hakkındaki detayları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İnternet bizi çok farklı özelliklerle tanıştırmaya devam ediyor. İnterneti çok farklı boyutlara taşıyan şirketlerden bir tanesi, net bir şekilde Google olarak gösterilebilir. Bu şirketin aslında sadece arama motorundan ibaret olmadığı aşikâr. Bu şirket, bizleri sürekli olarak birbirinden farklı yeni özelliklerle tanıştırıyor.

Google Drive gibi servislerin yanı sıra Google Lens gibi aramayı farklı boyutlara taşıyan özellikler mevcut. Sizlere bahsedeceğimiz Google çoklu arama, henüz yeni bir özellik olarak tanımlanabilir. Ancak, bu özelliğin kullanıcılara birçok açıdan fayda sağlayacağı aşikâr. Bu özellik sayesinde görseller ve metinler bir arada kullanılarak arama yapılabiliyor.

Google Çoklu Arama Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-google-multisearch-nedir-ne-ise-yarar-google-lens

İlk etapta Google Multisearch ne işe yarar konusunu biraz daha açalım. Google’ın çok sayıda faydalı servisi mevcut. Bu servislerin yanı sıra bir de Google’a entegre olan bazı önemli özellikler bulunuyor. Google çoklu arama özelliği de geçtiğimiz yıl bu özellikler arasında eklendi. Multisearch, görselleri ve metinleri bir arada kullanarak arama yapmanıza olanak tanıyor.

Üstelik bu özelliğin yapay zekayla desteklendiğini söyleyebiliriz. Multisearch sayesinde kullanıcılar, arama terimleriyle fotoğraflarını bir arada kullanarak detaylı bir arama yapabiliyorlar. Metin ve görseller birleştirildiğinde kullanıcılara çok daha doğru sonuçlar sunulabiliyor. Bu sayede kullanıcılar aradıkları sonuçlara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Google Çoklu Arama Hangi Amaçlar için Kullanılabilir?

hostixo-blog-google-multisearch-google-coklu-arama-nedir-google-app

Google Multisearch özelliği özellikle internetten alışveriş için oldukça uygundur. Bu özelliği kullanarak aradığınız ürünlere daha kolay ulaşabilirsiniz. Örneğin, bir elbise fotoğrafıyla arama yaparak benzer elbiselere ulaşmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, elinizde bir fotoğraf varsa bu fotoğrafa benzer sonuçlara erişmek için yine çoklu aramayı kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar ve arama terimlerini bir arada arattığınızda, aradığınız sonuçlara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz mümkün. Yani aslında daha doğru arama sonuçlarına ulaşmak için bu özellikten faydalanmak isteyebilirsiniz. Çoklu arama özelliği bu tür amaçlar için kullanıldığında oldukça faydalı olacaktır.

Google Multisearch Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-google-multisearch-nasil-kullanilir-google-keywords-google-coklu-arama

Birçok yönden faydalı bir özellik olan Google çoklu arama, aslında oldukça basit bir kullanıma sahip. Bu sayede aramalarınızı kolayca yapabilir ve aradığınız sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Google Çoklu Arama Kullanımı

  • İlk olarak Google web sitesine giderek arama kutucuğunun en sağındaki Görselle arama butonuna tıklamayın.
  • Çıkan kısımda dosya yükleyin seçeneğine tıklayarak bir görsel seçin. Görseli seçtiğinizde arama yapılacaktır.
  • Arama sonucunda sol taraftaki kısımda az önce seçtiğiniz görseli göreceksiniz. Görselin köşelerinden tutarak boyutunda düzenleme yapabilirsiniz.
  • Görselin altındaki Metin seçeneğine tıklayarak, resimdeki metinleri seçebilir ve aratabilirsiniz.
  • Ayrıca, Çeviri seçeneğine tıklayarak, resimdeki metinleri seçebilir ve istediğiniz dile çevirebilirsiniz.
  • Google Multisearch kullanımı için fotoğrafın altından Ara seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Sonrasında, üst kısımdan Görselin kaynağını bul seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda, seçtiğiniz resim bir metinle Google’da aratılacaktır.
  • Arama sonucunda, üst kısımda bir arama terimi göreceksiniz. Seçtiğiniz görselin hemen yanında bulunan bu arama terimini farklı bir terimle değiştirebilirsiniz. Örneğin, bu kısma kırmızı yazarak aradığınız görselin kırmızı rengini bulmayı deneyebilirsiniz. Google çoklu arama özelliğinin kullanımı işte bu kadar basit.

Google Çoklu Arama Teknikleri Geliştirilmeye Devam Ediyor

Sizlere Google çoklu arama özelliğinden bahsetmeye çalıştık. Bu özellik, şüphesiz kullanıcıların işini önemli ölçüde kolaylaştıracak. Google Lens ile entegre çalışan çoklu arama özelliğinin yapay zekâ destekli bir özellik olduğunu tekrar hatırlatalım.

2022 yılında hayata geçirilen bu özellik, özellikle kişisel aramalar için önemli ölçüde kolaylık sağlıyor. Bu özellik şimdilik çok fazla bilinmiyor. Ancak, Google’ın bu özelliği geliştirmeyi sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere yapay zekalar sürekli olarak geliştirilebilir. İşte bu sebeple çoklu arama özelliğinin de zamanla çok daha fazla gelişeceğini söylememiz pek yanlış olmaz.

Google Multisearch SEO konusuna değinecek olursak, bu konuda pek fazla bilginin bulunmadığını belirtelim. Yani çoklu aramanın SEO’ya etkisi tam olarak bilinmiyor. Ancak, bu özelliğin görsellerle bağlantılı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden, sitenizdeki görsellerin düzenli olması oldukça bu tür aramalar için oldukça faydalı olabilir. Böylece, arama sonuçlarında sitenizin iyi bir sıralama alma ihtimali önemli ölçüde artabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu