Wordpress

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı

Herkes tarafından tanınan veya rakibiniz olan bir WordPress sitelerinin hangi temayı kullandıklarını merak ediyor olabilirsiniz. Bu temalar web sitenizi çok daha iyi tasarlamak için size fikir verebilir. Bu yazımızda sizlere WordPress tema bulma araçlarını kullanarak web sitelerinin hangi temaları kullandıklarını nasıl bulacağınızı göstereceğiz.

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı

WordPress Tema Bulma Aracı Nedir?

WordPress tema bulma araçları, bir WordPress sitesinde kullanılan tema ile ilgili bilgi almanızı sağlayan araçlardır. Genellikle, tema adını, yapımcısını, versiyonunu ve açıklaması gibi bilgiler yer almaktadır.

Bazı WordPress tema bulma araçları ayrıca bulunan temaya bağlantı da vermektedir. Bu sayede kullanmak için bir tema seçmek istiyorsanız eğer bağlantıya giderek, indirebilir ve hemen yükleyebilirsiniz.

Bu araçlar WordPress kullanan tüm site sahipleri için, özellikle de yeni başlayanlar için oldukça yararlı olacaktır.

Bu araçları web sitenizin görüntüsüne farklılık katmak için veya merakınızı gidermek için kullanabilirsiniz.

WordPress Temaları Manuel Nasıl Öğrenilebilir ?

WordPress temalarını herhangi bir WordPress tema bulma aracı kullanmadan da öğrenebilirsiniz. Aşağıda bahsedeceğimiz adımmları uygulamanız yeterli olacaktır:

  1. Herhangi bir WordPress web sitesini ziyaret edin
  2. Sayfanın herhangi bir yerinde sağ tıklayarak Sayfa kaynağını görüntüle seçeneğini tıklayın. Veya sayfanın kaynağını açmak için CTRL + U tuşlarına basabilirsiniz.
  3. CTRL + F tuşuna  basın ve “wp-content/themes” yazın. Daha sonra temanın adını yazdığınız metnin sağ tarafında hemen göreceksiniz.En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 1
  4. Bağlantıya tıklayarak tema ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz.En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 2

Manuel WordPress tema bulma yöntemi daha hızlı olabilir. Fakat bazen ihtiyaç duyulan detaylı bilgilere her WordPress sitesinin güvenlik seçenekleri farklı olduğundan dolayı bulamayabilirsiniz. Bu yüzden daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız eğer bir WordPress tema bulma aracı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

En İyi 5 WordPress Tema Bulucu

Kullanabileceğiniz birçok WordPress tema bulucu bulunmaktadır. Sizin için en iyi tema bulucuları bulduk ve listemize ekledik. Üstelik hepsi ücretsiz.

İşte popülerlik seviyelerine göre belirlenmiş en iyi WordPress tema bulucu listemiz:

1. WordPress Theme Detector

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 3

WP Theme Detector tema hakkında sizin için geniş kapsamlı bilgi verecek harika bir araçtır. Yapmanız gereken tek şey web sitenin URL adresini girmek olacaktır. Araç size mevcut olan tüm bilgileri verecektir.

Temanın açıklamasını, yapımcısını, eklentileri ve temanın popülerliğini öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca temanın indirilebilir olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

WP Theme Detector eklentisi oldukça iyi bir görünüme sahip arayüzü ile güçlü özelliklere sahiptir. Ayrıca size temalar ve eklentiler ile ilgili yapılan aramalar ile daha fazla kaynak bulmanız için ek bilgi verir.

2. ScanWP

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 4

Bir diğer ücretsiz WordPress tema bulma aracı ise ScanWP’dir. Size tema ile ilgili temel bilgiler dışında sitenin kullandığı hosting sağlayıcısının da bilgisini verir.

Tema eğer ücretliyse ScanWP temanın ücretini de gösterir.

Ayrıca en çok araması yapılan temaların, eklentilerin ve sayfa kurucuların listesini sağlar.

3. What Theme by CodeinWP

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 5

Yukarıda bahsettiğimiz tema bulma araçlarının aksine What Theme by CodeinWP yalnızca tema hakkında bilgi verir. Web sitenin hakkında ekstra herhangi bir bilgi bulmanız mümkün değildir.

Bu WordPress tema bulma aracı, basit bir araç olduğundan dolayı tema hakkında açık bilgiye ihtiyacı olan insanlar için daha kullanışlı olacaktır.

4. What WordPress Theme Is That

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 6

Bu WordPress tema bulma aracı hem ana hem de alt temaları bulmanızı sağlar. Üstelik tema hakkında ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Web site eğer iyi saptanmışsa, bu araç size temanın ve tema yapımcısının ana sayfasına ulaşmanız için bağlantı verir.

Verilen bilgiler arasında web sitenin kullandığı eklentiler de yer almaktadır.

Ayrıca bu araç size en iyi WordPress tema sağlayıcıları ve eklenti sayfalarından öneriler sunacaktır.

5. IsItWP

En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı 7

Bu araç temel olarak bir web sitenin WordPress kullanıp kullanmadığını kontrol etmek amacıyla kullanılır. Bu aracın listemizde olmasının nedeni bir tema bulucu olarak farklı önemli bilgileri de vermesidir.

IsItWP temanın açıklamasını ve kullanılabilirliğini gösterir. Ayrıca web sitesinde kullanılan eklentileri de listeler.

Wordpress Tema Bulma Araçları Karşılaştırması

  • WordPress Theme Detector: WordPress temalarını öğrenmek için kullanımı oldukça kolay, güçlü bir araçtır.
  • ScanWP: Temanın kendisi, yapımcısı ve ücreti hakkında bilgi almayı sağlayan araçtır.
  • What Theme by CodeinWP: Tema hakkında basit ve anlaması basit açıklamalar sunar.
  • What WordPress Theme Is That: Temanın kendine ait kapsamlı bilgilere ek web sitelerin ana ve alt temaları hakkında da bilgiler verir.
  • IsItWP: Bir WordPress temasının popülerliğini öğrenmek istiyorsanız eğer buaracın kullanımı tavsiye edilmektedir.

Sonuç

Eğer popüler bir WordPress sitesinin hangi temayı kullandığını öğrenmek istiyorsanız manuel veya WordPress tema bulma araçlarını kullanarak bulabilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız En İyi 5 WordPress Tema Bulma Aracı konusunda aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız En İyi 6 WordPress E-Ticaret Teması başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu