DomainHosting

Domain Backorder Nedir?

Domain backorder, çevrimiçi olarak iş yapıyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir faktördür. Web siteniz için uygun bir alan adı seçerseniz, müşterilerinizin web sitenizi bulması ve internette bilinen tüm arama motorlarında üst sıralara çıkması çok daha kolay olacaktır.

Öte yandan domain işlemlerini geniş çapta düşündüğümüzde, bir alan adı kullanıma sunulur sunulmaz, birçok hizmet bu alanı dener ve yakalamaya çalışır. Alan adı ilk gelen alır esasına göre satın alınabildiğinden, değerli alan adları satın almak için yoğun bir rekabet vardır. Bu domainleri müşterileri adına almaya çalışan hizmetlere “domain backordering hizmetleri”, domainin kullanıma sunulur sunulmaz satın alınması sürecine ise “bırakılan domaini yakalama” denir.

Domain Backorder

Domain backorder, çoğu domain hosting şirketi tarafından sunulan bir domain hizmeti türüdür. Bu, kendi alan adınıza sahip olmanın bir alternatifi olarak görünür. Bu hizmet, kayıt için teklif edildiğinde bir alan adı edinmenize yardımcı olur. Domain backorder yalnızca kısa bir süre sonra sona erecek bir alan adı olduğunda gerçekleşir ve alan adı kayıt şirketlerinin rolü burada ortaya çıkar. Bu alan adını sizin için edinmenize ve kaydetmenize yardımcı olacaklardır.

Neden Domain Backorder Servisine İhtiyacınız Vardır?

Domain Backorder Nedir? 1

Domain hizmeti almak isteyen yeni müşterilere her zaman alan adlarını geri sipariş ederek başlamaları önerilir. Bu, süresi dolmuş ilk birkaç değerli alan adınızı almanın en kolay yoludur. Ön sipariş verme veya backordering hizmetleri de denir; hizmetleri kullanıcıdan küçük bir ücret alır. Bir alan adını mümkün olan en kısa sürede kaydettirmeye çalışma sürecine ” catching (yakalama)” denir. Domain backorder hizmeti, alan adını sizin için alabileceklerini garanti etmez. Birden çok hizmet etki alanını deneyip kaydettirebildiğinden, kullandığınız hizmetin etki alanını sizin için yakalayamaması son derece mümkün olabilmektedir. Hizmet sizin için alan adını alamazsa, ücretin tamamı iade edilir.

Domain Backorder Nasıl Çalışır ve Nasıl Fayda Sağlar?

Bir alan adının kaydedildiği maksimum süre 10 yıla kadar çıkabilir. Kayıtlı alan adının sahibi bunu yenilemediğinde otomatik olarak süresi dolar. Bu, süresi dolmuş alan adı için yakalama eyleminin başlayacağı zamandır. Bu süreç artık domain backorder olarak adlandırılıyor ve bu aynı zamanda çoğu alan adı kayıt kuruluşu tarafından sunulan bir hizmettir. Domain backorder süreci şöyle ilerler:

Bir Alan Adının Ön Siparişi Verilmesi: Bir alan adının süresi yakında dolacaksa; birçok müşteri zaten bunu arıyor olacak. Bu durumda, müşterinin, süresi dolmadan önce o alan adı için bir ön sipariş satın alma girişiminde bulunmasına izin verilir. Buradaki sorun şu ki, bu alan adı için yalnızca bir müşteri ön sipariş verebilir.

Alan Adı İzleme: Ücretsiz olarak üyelik alan adı izleme hizmetinden yararlanabilirsiniz ve bu sayede ön sipariş verdiğiniz alan adını izleyebilirsiniz. Kayıt kuruluşunda, durumu, ad sunucuları veya son kullanma tarihi hakkında yirmi dört saat içinde bir değişiklik olursa, ayrıca e-posta bildirimleri alabilirsiniz.

Domain hizmetleri şirketi, süresi dolacak alan adını yakalamaya çalışması: Bu süreç, alan adı nihayet serbest bırakılmadan önce kayıt altına alınmaya çalışılmasını içerir ve bu, alan adı kayıt kuruluşu veya bir başkası alan adını alana kadar devam eden bir süreçtir.

Domain Backorder Servisine Nasıl Kayıt Olursunuz?

Domain Backorder Nedir? 2

Talep edilen alan adı, domain hizmeti sağlayan şirket tarafından yakalanabilmişse, ancak o zaman müşteriye sunulabilir. Kayıt değişikliklerini işlediklerinde alan adı bir veya birkaç ay içinde müşteriye aktarılır. Alan adı, müşterinin hesabına girildiği andan itibaren yaklaşık bir yıl boyunca alan adı kayıt kuruluşunda kayıtlı olacaktır. Alan adı kayıt şirketi alan adını alamadığında, müşteriye ön siparişlerinin başarılı olmadığını bildiren bir e-posta gönderilir. Müşteri daha sonra geri ödeme talebinde bulunabilir veya başka bir ön sipariş alan adı için tekrar başvurabilir. Alan adı ön siparişinin bir avantajı, müşterinin, alan adı ister yeni olsun, isterse uzun süredir kayıtlı olsa bile, istediği herhangi bir alan adını ön sipariş edebilmesidir. Müşteri, yalnızca alan adının süresinin birkaç gün içinde sona ereceğini biliyorsa bir alan ön siparişi seçmeleri gerektiğini bilmelidir.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu