GENELİnternet

İnternet Hız Testi İçin En Çok Kullanılan 10 Site

İnternet hızı bizim için bazen bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor, bu sorun interneti aktif kullanan  bir çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir.

Bu sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorsanız genellikle modemi açıp kapatmışsınızdır, bu sorun ile alakalı bir çok neden olabilir sağlayıcınızın yaşadığı internet trafik sıkıntısı ya da modeminizin eski olması gibi.

Halbuki sorunun kaynağı internetinizin hızı olabilir bu nedenle internet hız testi yapmak size bir yol gösterici olabilir.

Peki internet hız testi nasıl ve nerden yapılır? İşte bu yazımızda sizlere tam olarak bu konudan bahsedeceğiz.

İnternet Hız Testi Sonuçları Nelerdir?

İnternet Hız testi, Cihazınızın hız testi için gerekli sunuculara bağlanarak internetinizin en yüksek hızını ölçer.

İnternet hız testi size gerçekte olan internet hızınızı aktaramaz, fakat en yakın tahminleri sonuç ekranında size gösterir. Bu sebepten ötürü farklı internet hız testi araçlarına başvurabilirsiniz.

İnternet Hız testi sonuç ekranında ilk olarak göreceğiniz bilgiler:

İndirme (Download): İnternetinizin internette olan verileri cihazınıza ne kadar hızlı aktaracağını gösterir. Ölçüm birimi Mbps’dir.

Örnek olarak internet üzerinden bir oyun indireceğiniz zaman indirme hızı kullanılır.

Yükleme (Upload): Bu veri de download’ın tam tersi olarak cihazınız üzerinden ağa ne kadar hızlı veri gönderileceğinin bilgisini verir. Ölçüm birimi Mbps’dir.

Örnek olarak bir YouTuber ya da  influencer iseniz upload sizin için çok önemlidir çünkü herhangi bir gönderi veya video yüklemek istediğinizde devreye upload girer.

Ping: Ping (Packet Internet Groper), iki ağ arasındaki iletişim gecikmesini belirleme yöntemidir. Basitçe söylemek gerekirse, ping, gecikmeyi veya verilerin iki cihaz arasında veya bir ağ üzerinde seyahat etmesi için geçen süreyi belirleme yöntemidir. İletişim gecikmesi azaldıkça iletişim etkinliği artar.

Düşük bir ping süresi, verilerin zamanında iletilmesinin istenen bilgilerin niceliği ve kalitesinden daha önemli olduğu durumlarda kritik öneme sahiptir.

İnternet Hız Testi İçin En Çok Kullanılan 10 Site

1. Türk Telekom Hız Testi

 İnternet hız testi Türk Telekom sayesinde gayet kolay ve akıcı bir şekilde yapılabilmektedir, en çok tercih edilen sitelerden biri olan Ttnet hız testi aracılığı ile internet hızınızı ölçebilirsiniz.

İnternet Hız Testi

2. Hız Testi

İnternet hız testi yapabileceğiniz bir başka site de Hız testi sitesidir.İnternet Hız Testi

3. Fast

Fast.com çok basit bir hız testi sitesidir. Linke tıkadığınız anda işleme başlayan site size çok doğru sonuçlar verebilmektedir.

İndirme hızını, yükleme hızını, gecikmeyi, mevcut konumunuzu ve IP adresini kontrol etmek için Android, iPhone veya web için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Fast ayrıca internet servis sağlayıcınızın sunucu konumunu da gösterir.

İnternet Hız Testi

4. Netspeed

Aynı zamanda taahhütsüz bir internet sağlayıcısı olan Netspeed internet hız testi yapabileceğiniz yerli bir ISP’dir bu site Speed test alt yapısı kullanmaktadır. Basit ve oldukça doğru sonuçlar veren bir ara yüze sahiptir.İnternet Hız Testi

5. Speedtest by Ookla

İnternet hız testi için en çok kullanılan site olan Speedtest her gün milyonlarca kişinin bu siteyi kullanması Speedtest sitesini İnternet hız testi siteleri arasında en güvenilir isimdir.

Çok hızlı bir şekilde indirme hızınızı ve yükleme hızınızı Mbps biçiminde önünüze getirir. Sunucunuzu ve sağlayıcıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

İnternet Hız Testi

6. BTK Hız Testi

BTK hız testi size açılış ekranında Android ve İOS uygulama olarak 2 seçenek sunar.

Bunlardan birini seçip telefonunuzdan hız testini gerçekleştirebilirsiniz.İnternet Hız Testi

7. SpeedSmart

Çok doğru sonuçlar veren SpeedSmart sitesi gayet basit bir ara yüze ve oldukça verimli bir siteye sahiptir alternatif olarak kullanılabilir.İnternet Hız Testi

8. Speed Check

Kullanılacak alternatif siteler arasında olan Speed Check hız testi için gayet yeterli bir sitedir. Size internet tarayıcınızı. Sunucunuzu ve Mbps cinsinden upload ve download hızlarını önünüze getirir.

İnternet Hız Testi

9. Xfinity Speed Test

Bir balon, uçak ve roket animasyonu ile hız testinizi gerçekleştiren Xfinity Speed Test pek tercih edilmese de kullanabilir bir site olarak göze çarpmaktadır.İnternet Hız Testi İçin En Çok Kullanılan 10 Site 1

 

10. Hızını Test Et

Siteye ilk girdiğiniz anda karşınıza bir çok hız testi seçeneği sunan Hızını Test Et sitesi kullanması oldukça zevkli ve rahat bir sitedir. Çok doğru sonuçlar vermesi ile ön plana çıkan site ”Bakır, Gümüş” gibi hız test araçlarına da sahiptir bu testlerde Oakla alt yapısı kullanılır.İnternet Hız Testi İçin En Çok Kullanılan 10 Site 2

İnternet hız testi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden biride eğer bilgisayardan hız testinin gerçekleştiriyorsanız modeminizin cihazınıza kablo ile bağlı olduğundan emin olun ve diğer cihaz bağlantılarını kesin.

Bu yazımızda sizlere İnternet hız testi yapabileceğiniz en iyi sitelerden bahsettik dilerseniz Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür? Telefon Şebeke Sorunları başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu