GENEL

Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür? Telefon Şebeke Sorunları

Telefon Şebeke Sorunları

Günümüzde teknoloji bir hayli gelişmiş olmasına rağmen az da olsa sorunlar yaşamaya devam edebiliyoruz. Bunlardan bazıları bizim müdahale edemeyeceğimiz durumlardan ibaretken bazıları da çözebileceğimiz sorunlardır bu sorunlardan biri de şebeke sorunu.

Şebeke sorunlarının altında bir çok neden yatabilir kalabalık bir konser alanında bulunduğunuz sırada, metroda tünele girdiğinizde veya operatörünüzün baz istasyonunun menzilinin yetmediği yerlerdeyseniz şebeke sorunu yaşamanız kaçınılmaz olabilir.

Peki telefonunuzdan ya da sim kartınızdan kaynaklı olarak şebeke sorunu yaşıyorsanız. İşte bu sorunlardan yazımızda detaylı bir şekilde bahsettik hadi gelin beraber bu sorunların çözümüne bir bakalım.şebeke sorunu

Şebeke Sorunu Nasıl Çözülür?

  1. Öncelikle sim kartınızı kontrol etmeniz gerekmektedir sorunun birinci kaynağı sim kartınız olabilir. Hasar görmüş veya yanlış kesilmiş bir sim kart şebeke sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle telefonunuzun sim kartınızı tanıyıp tanımadığını denemelisiniz. Bunu sim kartınızı başka bir telefona takarak deneyebilirsiniz. Eğer sim kartınızı taktığınız diğer telefonda da şebeke sorunu yaşıyorsanız sim kartınız arızalı demektir.
  2. Telefonunuzda uçak modunun kapalı olduğundan emin olun.
  3. Sorun devam ediyorsa telefonunuzu yeniden başlatın.
  4. Kullandığınız operatörü kullanan başka birine danışın eğer o kişi de sorun yaşıyorsa sorun sizden kaynaklı değil operatörünüzün baz istasyonlarında sıkıntı yaşanıyor olabilir.
  5. Telefonunuzda şebeke hala daha çekmiyorsa sorun İMEİ numaranız olabilir. *#06# kodunu arama menüsünden tuşlayarak İMEİ’nizi kontrol edebilirsiniz. Eğer karşınıza bir numara çıkmıyorsa İMEİ’niz kopyalanmış veya telefonunuzdan silinmiş olabilir. Bu halde şebeke çekmemesi gayet normaldir çünkü İMEİ olmayan bir telefonun şebekesi çekmez.
  6. Şebeke sorunu yaşadığınız cihazda şebeke ayarlarını değiştirmeyi deneyin.  Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar> Şebeke modu.
  7. Cihazınızda ağ operatörünüzle ilgili bir sıkıntı olabilme ihtimaline karşı Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar>Ağ Operatörleri>Ağları ara seçeneğini kullanarak operatörünüze uygun olan sonucu seçerek işleme devam edebilirsiniz.
  8. Şebeke sorununuz devam ediyorsa son olarak telefonunuzu sıfırlamanız bir çözüm olabilir. Telefonunuzun ayaralar menüsünden sıfırla seçeneğini bulduktan sonra Fabrika ayarlarına dön seçeneğine tıklarsanız telefonunuzda bulunan verileriniz yani resimler videolar belgeler vb. bilgiler silinmeyecektir.
  9. Sorun hala devam ediyorsa donanımsal bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz bu nedenle teknik servise gitmenizi öneririz.

Bu yazımızda sizlere Telefonunuzda oluşan şebeke sorununun nedenlerinden ve nasıl çözebileceğinizden bahsettik dilerseniz TTFB Nedir Ve Nasıl Ölçülür? başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu