GENELİnternet

Yüksek Kalitede Fotoğraflar Bulabileceğiniz En İyi 15 Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

İnternet kullanıcıların tarafından en fazla bilinen stok fotoğraf sitelerinin başında iStockphoto.com ve Shutterstock.com gelir fakat bu siteler ne yazık ki stok fotoğraflarını ücretli bir şekilde bizlere sunmaktadır. Ama merak etmeyin telif ve ücret sıkıntısı yaşamayacağınız ücretsiz stok fotoğraf siteleri de var. Bu yazımızda sizlere telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf sitelerini sizler için araştırdık ve bir araya getirdik.

Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri Nedir?

Telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf siteleri stok fotoğrafları ücretsiz bir şekilde sunmak için  Creative Commons (CC) lisansı bulunan fotoğrafları sizlere sunar. Bu lisansın içeriği fotoğraf sahibinin bütün haklarından feragat ederek bunları kamu yararına sunmasını içerir. Yani Creative Commons (CC) lisansına sahip eserleri dilediğiniz gibi ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sunumlarınızda, ödevlerinizde, blog yazılarınızda kullanabileceğiniz yüksek kalite içeren telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf siteleri hangileridir? Hadi gelin hep beraber bir göz atalım.

Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

1.Pixabay

Telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf siteleri arasında olan Pixabay, stok fotoğraflarını ücretsiz olarak kullanmanıza izin veren birçok platformdan sadece biridir. Web sitelerinin bir çok ücretsiz stok fotoğrafa ihtiyacı fazlalaştığı için, Pixabay gibi sitelerin popülaritesi çok arttı ve şimdi onu kullanan milyonlarca insan var.

Şu anda, Pixabay’de milyonlarca ücretsiz stok fotoğraf ve video bulabilirsiniz. Ve dünyadaki tüm üyeler tarafından tamamen ücretsiz olarak herkesin yararı için sunulmaktadır.

Ayrı zaman da Pixabay kategorilere ayrılmış ve aramalarınızı daha iyi yapmanız için çok gelişmiş bir arama motoruna sahiptir.

2.Burst

Ücretsiz bir stok fotoğraf platformu olan ve Shopify tarafından desteklenen Burst, görsel kitaplığı ve tüm dünyadan fotoğrafçı topluluğu tarafından çekilmiş binlerce yüksek kalitede, telifsiz ve ücretsiz görsel içerir. Burst tasarımcılara, geliştiricilere, blog yazarlarına ve girişimcilere güzel ücretsiz stok fotoğraflara erişim sağlamak için oluşturulmuş bir web oluşumdur. Burst’dan aldığınız resimleri birçok alanda, her şey için kullanabilirsiniz. Web siteniz, bloğunuz veya okul projeleriniz, Instagram reklamlarınız, facebook gönderileriniz, masaüstü arka planlarınız, müşteri çalışmalarınız gibi bir çok alanda rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Burst’da ki tüm fotoğraflar, herhangi bir atıfta bulunmadan ticari kullanımlar için bile ücretsizdir.

4.Free Images

Free Images, bir çok kategoriye ayrılmış görselleri bu sitede kolaylıkla bulabilirsiniz. Ücretsiz stok fotoğraf bulabileceğiniz sitelerden biridir görseller yüksek kalitede olup tüm işlerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Ayrıca Türkçe dil desteği de dahil birçok dil desteği bu sitede mevcuttur.

5.Picspree

Picspree, Getty Images tarafından destek gören telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf siteleri arasındadır.

Çok kolay bir şekilde arama yaparak istediğiniz görseli anında indirebilirsiniz.

6.Vintage Stok Photos

Bu siteden aldığınız görsellerin ticari veya ticari olmayan amaçlarla kullanmanıza izin verilir. Ancak, görüntü telif hakkı hala görsel sahibinin mülkiyetindedir.

Buradan indirdiğiniz görselleri tasarım uygulamanızda, web site oluşturucunuzda kullanamazsınız bunun için site ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

9.Pexels

Pexels üzerindeki tüm fotoğraflar ve videolar ücretsiz olarak kullanılabilir.

Kaynak gösterilmesi gerekmez. Eser sahibinin veya Pexels’ın kaynak gösterilmesi gerekmez bu tamamen sizin inisiyatifinize bırakılmıştır.

Pexels üzerindeki fotoğraf veya videoları düzenleyebilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak dilediğiniz şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

10.Unsplash

Unsplash, dünya çapında yaratıcılığı körüklemek için yüz binlerce kendi fotoğrafını hediye eden büyük bir topluluk tarafından desteklenen bir platformdur.

Unsplash, ticari amaçlar da dahil olmak üzere, fotoğrafçı veya Unsplash’tan izin almadan veya atıfta bulunmadan size fotoğrafları ücretsiz olarak indirmeniz, kopyalamanız, değiştirmeniz, dağıtmanız ve kullanmanız için geri alınamaz, münhasır olmayan, dünya çapında bir telif hakkı lisansı verir.

Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri
Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

11.StockVault

StockVault, fotoğrafçıların, tasarımcıların ve öğrencilerin kişisel ve ticari olmayan tasarım projelerinde paylaşabilecekleri ve kullanabilecekleri yüksek kalitede fotoğrafları toplamak ve arşivlemektir.

2004 yılından beri Stockvault.net, ziyaretçilerine ücretsiz stok fotoğraflar, “kullanıma hazır” web tasarımları ve logolar sunarak, imkanı olmayanların telifsiz bir şekilde bu hizmetlere ulaşmasına yardımcı oluyor.

12.PikWizard

Pikwizard, ücretsiz stok fotoğraf siteleri arasında öne çıkan bir site olarak tanımlanmaktadır. Çok basit ve kullanışlı bir arayüzü sahip olan ve gelişen bir site olan Pikwizard her zaman kullanılabilecek kalite görseller sunan bir stok fotoğraf sitesidir.

13.Stocksnap.io

Telifsiz ve ücretsiz stok fotoğraf siteleri içinde StockSnap, tüm yaratıcı projeleriniz için harika görüntüler bulmanız onları paylaşmanız ve kullanmanız için oldukça kolay ve basit bir halde sizlere sunan bir stok fotoğraf sitesidir.

İster kişisel bir blog oluşturuyor, ister işiniz için karmaşık bir kurumsal site oluşturuyor olun, çarpıcı, güzel, yerinde görüntülere ihtiyacınız olacaktır. İdeal olarak, bu görüntüleri çeşitli biçimlerde ve amaçlarla (işle ilgili olanlar da dahil olmak üzere) kopyalama, düzenleme, değiştirme ve dağıtma özgürlüğüne sahipsinizdir.

Bu nedenle StockSnap’teki her bir görsel,  Creative Commons CC0 lisansının koşullarına tabidir.

14.KaboomPics

KaboomPics, birçok ücretsiz görseli sizlerle buluşturmakta ve bunlar için hiç birşey talep etmemektedir. İsterseniz indirdiğiniz görselleri ticari amaç için bile kullanabilirsiniz fakat bu görselleri satmanız yasaktır.

15.Life of Pix

Life of Pix, telif hakkı kısıtlaması olmaksızın yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sunar. Fotoğraflara Montreal merkezli Leeroy Reklam Ajansı ve onun fotoğrafçı ağı katkıda bulunmaktadır. Site bünyesinde çok iyi işler yapan fotoğrafçıları ödüllendirmek amacı ile site ekibi tarafından ”haftanın fotoğrafçısı’‘ seçilir ve 10 fotoğrafı sosyal ağlarda öne çıkanla gönderilerde paylaşılır. Life of Pix ayrıca, kamuya açık videolara erişim sağlayan Life of Vids adlı bir kardeş siteye sahiptir.

Bu yazımızda sizin için Telifsiz Ve Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitelerini araştırdık ve derledik umarım bu yazı sizler için faydalı olmuştur.

Dilerseniz 4 Adımda PDF Dosyalarını Programsız Bir Şekilde Birleştirme Nasıl Yapılır? adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu