DiğerSunucu

Resource Limit is Reached Hatası Nedenleri ve Çözüm Yolları

Ansızın karşınıza resource limit is reached hatası çıkabilir. Bu hatanın sebeplerini ve bazı çözüm yollarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Sorunlar çoğu zaman fazlasıyla can sıkıcı olabilirler. Ancak, bir sorunun sebepleri öğrenildiğinde çözümü de fazlasıyla kolaylaşabilir. İşte bu durum web siteleri için de geçerli. Sitelerde beklenmedik anlarda birbirinden garip problemlerle karşılaşabiliyoruz. Bu problemler ilk başta bizlere oldukça yabancı geliyorlar.

Ancak, biraz araştırmayla problemin sebeplerini ve hatta çözüm yollarını bulabiliyoruz. Sizlere yazımızda bahsedeceğimiz hata aslında birçok farklı sebepten kaynaklanabiliyor. Bu yüzden bu hatanın birden fazla çözüm yolu mevcut. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi yazımızdan öğrenebilir ve bu hatadan hemen kurtulabilirsiniz.

Resource Limit is Reached Ne Demek?

hostixo-blog-508-resource-limit-is-reached-ne-demek-508-hatasi-cozumu

508 probleminin sebeplerini ve çözüm yollarını öğrenmeden önce hata hakkında biraz bilgi sahibi olalım. İlk olarak bu hatanın çok yaygın olmadığını belirtmemizde fayda var. Nadiren karşımıza çıkan bu hata, siteyi ve sitenin sunucusunu tamamen erişilemez hale getirebiliyor.

Error 508. Resource Limit is Reached şeklinde karşımıza çıkabilen bu hata, Kaynak Sınırına Ulaşıldı gibi bir anlama sahip. Aslında bu hatayı 508 hatası olarak da tanımlayabiliriz. 508 koduyla da bilinen bu sorunun birden fazla sebebi bulunuyor. Bu sebeplerin bazılarını sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Resource Limit is Reached Neden Kaynaklanır?

hostixo-blog-508-resource-limit-is-reached-hatasi-nedenleri-cozumleri

Bu hatanın sebepleri genel olarak kaynak kullanımıyla alakalı. Yazımızın devamını okuduğunuzda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Hosting sunucularında, çoğunlukla kaynak kullanımı için bazı sınırlar belirlenir. İşte bu kaynak sınırları aşıldığında yazımızdaki 508 hatasıyla karşılaşabilirsiniz.

Yani aslında bu hata sunucu düzeyinde karşımıza çıkmaktadır. Bu problem, temel olarak sunucunun CPU ve RAM gibi kaynaklarının aşırı yük altında kalmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, sitenize daha önce görülmemiş derecede yüksek trafik hacmi gelirse yine bu hatayla karşılaşabilirsiniz.

Üstelik, sitenize yapılan bir DDoS saldırısı da trafik hacmini çok fazla yükselteceği için yine bu sorunla karşılaşmanız mümkün. Resource limit is reached, Türkçede kaynak sınırına ulaşıldı gibi bir anlama gelmektedir. Yani bu hatanın temel olarak sunucudaki kaynakların aşırı yük altına girmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Sitenizin sunucusuna aniden aşırı istek geldiğinde bu problemle karşılaşabilirsiniz. Bazen bu hata kendiliğinden çözülebilir. Örneğin, web sitenize anlık olarak çok fazla ziyaretçi girmeye çalışmış olabilir. Bu durumda, hatanın düzelmesi için bir şey yapmak yerine beklemeniz gerekiyor olabilir. Ziyaretçi sayısı düzene girdiğinde sitenizdeki hata kendiliğinden çözülebilir.

508 Resource Limit is Reached Hatası Nasıl Çözülür?

hostixo-blog-508-resource-limit-is-reached-hatasi-nasil-cozulur

508 hatasının çözümü için deneyebileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerin birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece web sitenizi sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaynak Kullanımını İnceleyin

508 hatasının bir sebebi fazla kaynak kullanımıdır. Bu sebeple, bu sorunla karşılaştığınızda çözüm için ilk olarak sunucudaki kanyak kullanımını incelemeniz gerekiyor. Sunucu etkinliği günlüklerini inceleyerek, kaynak kullanımında anormal bir artış olup olmadığına bakabilirsiniz.

Sitenize gelen ziyaretçi trafiğini kontrol edebilir ve anormal trafik artışı olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz. Eğer sunucuda aşırı kaynak kullanımı oluyorsa, bu durumda değerlerin normale dönüp dönmeyeceğini görmek için bir süre bekleyebilirsiniz.

Ancak, kaynak kullanımı beklemenize rağmen hala çok fazlaysa, arkasındaki sebebi araştırabilir veya hosting firmanızla iletişime geçerek yardım isteyebilirsiniz. Değerler normale döndüğünde muhtemelen sitenizdeki hatada ortadan kaybolacaktır.

Sitenizde Çalışan Tüm İşlemleri Kontrol Edin

Resource limit is reached hatası, bazen sitenize gelen yüklü bir trafikten ziyade dahili işlemlerden kaynaklanabilir. Örneğin, zararlı bir komut dosyası veya hatalı veritabanı sorguları, 508 hatasına sebep olabilir.

Bu durumda, yüksek kaynak kullanımının sebebini sitenizdeki işlemleri kontrol ederek bulmaya çalışabilirsiniz. Eğer siteniz WordPress gibi bir CMS sistemiyle oluşturulduysa, eklentileri ve temaları inceleyebilirsiniz.

Daha sonra, güncel olmayan uzantı ve temaları güncellemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, problemden kurtulmak için veritabanındaki gereksiz sorguları temizleyebilirsiniz. Eğer siteniz CMS ile oluşturulmadıysa, bir yazılımcıyla irtibata geçerek kodlarda hata olup olmadığını da inceletebilirsiniz.

Tüm Eklentileri ve Alt Temaları Devre Dışı Bırakın

WordPress gibi CMS ile oluşturulan sitelerde birbirinden farklı uzantılar ve temalar kullanabiliyoruz. Ancak, bu tür sitelerdeki sorunların çoğu tema ve eklentilerden ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden, 508 gibi bir hatayla karşılaştığınızda ilk olarak son yüklediğiniz eklentileri devre dışı bırakmayı deneyin.

Eğer sorun devam ediyorsa, tüm eklentileri devre dışı bırakıp tekrar gözlemleyin. Buna rağmen sorun çözülmediyse, kullandığınız bir alt tema varsa devre dışı bırakın ve geçici olarak ana temayı kullanın. Yapacağınız bu hamleler, muhtemelen sizi 508 resource limit is reached hatasından tamamen kurtaracaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu