E-PostaGENELİnternet

Microsoft Outlook’ta Otomatik Gönder ve Al Süresi Ayarlama

Günümüzde kurumsal ya da önemli işlerimizde kullandığımız Outlook'ta maillerin sürekli güncellenmesi ve bizi bundan haberdar etmesi çok önemlidir fakat Outlook kullanıyorsanız yeni iletilerinizi sürekli kontrol etmeniz gerekebilir. İşte buna çözüm olarak Outlook'ta Otomatik Gönder ve Al Süresi ayarlanabiliyor. Bu yazımızda sizlere gönder/al süresini nasıl ayarlayacağınızı anlatacağız. İyi okumalar.

Outlook‘u e-posta istemciniz olarak kullanıyorsanız, yeni iletileri ne sıklıkta kontrol edeceğini planlamak isteyebilirsiniz. Bu süre varsayılan ayarlarda 30 dakika fakat bu süreyi 1 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Bugün size otomatik gönderme/alma işleminin ne sıklıkta gerçekleşeceğini nasıl planlayacağınızı göstereceğiz.

Gün içinde meşgulseniz ve e-postalarınızı takip etmeniz gerekiyorsa, Outlook‘un birkaç dakikada bir yeni iletileri kontrol etmesini isteyebilirsiniz. İşte sizin için gerekli olan tam da bu yazı eğer nasıl ayarlayacağınızı merak ediyorsanız hadi gelin beraber inceleyelim.

Microsoft Outlook’ta Gönder/Al Süresi ayarlama

  1. Gönder/Al > Grupları Gönder/Al > Gönder/ Al Gruplarını Tanımla seçeneğini seçin. Ayrıca  Ctrl + Alt + S  klavye kısa yollarını kullanarak da işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Microsoft Outlook'ta Otomatik Gönderme ve Alma Süresi Ayarlama
  2. Karşımıza gelen Gönder/Al Grupları penceresinde zaman ayarımızı değiştireceğiz. Burada “30″ yazan kutucuğu “1″ olarak değiştirdiğinizde artık 1 dakikada otomatik gönderme/alma gerçekleşecek.

Microsoft Outlook'ta Otomatik Gönder ve Al Süresi Ayarlama 1

Bu yazımızda Otomatik Gönder ve Al Süresi Ayarlama konusunu ele aldık dilerseniz ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatası 8 Adımda Nasıl Çözülür yazımızı da inceleyemeyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu