Bilgisayarİnternet

Google Drive Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır? Dosya Yükleme ve Paylaşma

Dosyalarınızı Google Drive dosya paylaşımı yaparak başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Üstelik paylaşım işlemini sadece birkaç adımda tamamlayabilirsiniz.

Dosyaları güvenle saklamak için birçok farklı yöntem deniyoruz. Sakladığımız dosyaları taşınabilir disklerle yanımızda taşıyabiliyoruz. Ancak, yanımızda bir disk taşımak her zaman için mümkün değil. Pek pratik olmayan bu çözüm, günümüzde bulut depolama hizmetleri sayesinde çok fazla tercih edilmiyor.

Bulut depolama hizmetleri, dosyalarımızı depolamamıza ve çevrimiçi olarak her cihazdan erişebilmemize imkân tanır. Bu servisler arasında en fazla tercih edilenlerden birisi Google Drive olarak gösterilebilir. Google Drive sayesinde dosyalarımızı güvenli bir şekilde saklayabiliyoruz. Daha sonra dosyalarımızı başkalarıyla paylaşabiliyoruz. Dosya paylaşımının nasıl yapıldığını öğrenmek için bu içeriğimizi dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.

Google Drive Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-google-drive-dosya-paylasimi-nasil-yapilir-drive-linki-olusturma

Google Drive dosya paylaşımı birçok noktada işinize yarayabilir. Bulut depolama servislerinin günümüzde çok fazla tercih edildiğini belirtelim. Bulut depolama servisleri, dosyalarınızı çevrimiçi olarak depolamanıza olanak tanıyor.

Daha sonra farklı bir cihazdan internete bağlanarak bu dosyalarınıza tekrar erişebiliyorsunuz. Yani bu servisleri aslında çevrimiçi bir sanal disk olarak düşünebilirsiniz. Bir bulut depolama servisi olan Google Drive, dosyalarınızı depolamanıza ve düzenlemenize olanak tanır. Bu serviste hesabınıza tanımlı olan limit kadar dosya depolayabilirsiniz.

Daha sonra farklı bir cihazdan Google hesabınıza giriş yaparak dosyalarınıza tekrar erişebilirsiniz. Bu dosyaları isteğinize göre cihazınıza indirebilirsiniz. Üstelik, dosyaları paylaşıma açarak başkalarının dosyalara erişmelerine ve cihazlarına indirmelerine izin verebilirsiniz. Yani aslında bu servis, sizi yanınızda bir disk taşıma derdinden kurtarıyor.

Google Drive Güvenli mi?

Verilerin günümüzde büyük bir öneme sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sebeple verilerimizi bir bulut depolama servisinde saklamak birçoğumuz için büyük bir soru işareti. Veri hırsızlığının arttığı bu dönemde doğal olarak dosyalarımızı güvenli bir şekilde depolamak istiyoruz. Bu sebeple Google Drive dosya paylaşımı yapmadan önce tabii ki bu servisin güvenilir olup olmadığını öğrenmek isteyebilirsiniz.

Bu hizmet Google tarafından sunulduğu için güvenilir olarak gösterilebilir. Açıklamaya göre, Google Drive’a yüklenen dosyalar güvenli veri merkezlerinde depolanıyor. Bu dosyaları paylaşmadığınız sürece başkaları göremiyor. Ancak, siz dosyalarınıza hesabınıza giriş yaparak istediğiniz yerden erişebiliyorsunuz.

Kısacası, bu hizmetin oldukça güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Dosyalarınız Google tarafından güvenlik seviyesi yüksek veri merkezlerinde depolanıyor. Yani veri hırsızlığı gibi şeylerden endişelenmeden bu hizmeti kullanabilirsiniz.

Google Drive Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Drive servisinden sizlere detaylı bir şekilde bahsetmeye çalıştık. Google Drive dosya gönderme yani dosya paylaşımı yapmadan önce tabii ki bir dosya veya klasör yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra bir paylaşım linki oluşturarak yüklediğiniz dosya ve klasörleri başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Bu yüzden Google Drive dosya yükleme ve paylaşma işlemlerini sırayla anlatmak istiyoruz. İlk etapta dosyalarınızı yükleyebilir, daha sonra yazımızın devamındaki adımlarla başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bu işlemler için aşağıdaki adımları dikkatli şekilde uygulamanız yeterli olacaktır.

Google Drive Dosya Yükleme

hostixo-blog-google-drive-dosya-paylasimi-google-drive-yukleme-ve-paylasma

  • Dosya yüklemek için Google Drive giriş linkine tıklayın ve Google hesabınızla oturum açın.
  • Sol üstte yer alan Yeni seçeneğine tıklayın ve çıkan seçeneklerden Dosya yükleme veya Klasör yükleme seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede yüklemek istediğiniz dosya veya klasörü seçerek yüklemeyi başlatabilirsiniz.
  • Yükleme işleminin bitmesi için bir süre beklemeniz gerekiyor. Sağ altta yükleme işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını görebilirsiniz. Dosya yüklendikten sonra paylaşmak için yazımızın devamındaki adımları uygulayabilirsiniz.

Google Drive Linki Oluşturma ve Paylaşma

hostixo-blog-google-drive-dosya-paylasimi-google-drive-link-paylasma

  • Dosya paylaşmak için Google Drive link paylaşma bağlantısına tıklayın ve Google hesabınızla oturum açın.
  • Karşınıza gelen ekranda Drive’a yüklü dosya ve klasörlerinizi görebilirsiniz. Bu ekranda paylaşmak istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklayın ve Paylaş seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında, açılan pencerede Genel erişim kısmındaki seçeneği Bağlantıya sahip olan herkes olarak değiştirmelisiniz. Bu seçeneği değiştirdikten sonra alttaki Bitti butonuna tıklamanız gerekiyor.
  • Bu adımlardan sonra aynı penceredeki Bağlantıyı kopyala butonuna tıkladığınızda paylaşım linki kopyalanmış olacaktır. Bu linke sahip olan kişiler, az önce paylaştığınız dosya veya klasörlere erişebilir ve indirebilirler. Yani kopyaladığınız bağlantıyı başkalarıyla paylaşarak dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

Google Drive dosya paylaşımı yukarıdaki adımlarla kolay bir şekilde yapılabiliyor. Yukarıdaki adımlarla dosyaları paylaşıma açık hale getirebilir ve oluşturduğunuz linki başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu