GüvenlikSunucu

Imunify360 Nedir? Linux Sunucularda Sistem Güvenliği Sağlamak

Sunucu yönetimi konusunun önemli bölümlerinden birisi de, sunucu güvenliğidir. Dünya üzerinde. bulunan büyük şirketler, veri güvenliği ile ilgili milyonlarca dolarlık yatırımları ile bilinir. Eğer siz de bir linux sunucu sahibi iseniz, bu konu sizi de ilgilendirir. Bu makalemizde sizlere, Imunify360 nedir? ve Imunify360 ile sunucu güvenliği nasıl sağlanır. Bundan bahsedeceğiz.

Sunucunuz Güvenli Değilse, Yaşayacağınız 3 Problem

1- KVKK

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile, dijital ortamdaki verilerin saklanması oldukça önemli bir konu haline geldi. Ülkemizde ve dünyada yeni çıkan bu tür kanunlar ile, verileri saklamakla mükellef olan şirketlere büyük bir görev düştü.

Güvenliğini sağlayamayan şirketlere, KVKK kapsamında büyük cezalar kesilmektedir. Hem maddi tazminatlar, hem de oluşabilecek prestij kaybını göz önünde bulundurduğumuzda, sunucu güvenliğinin ne kadar önemli bir konu olduğunu anlayabiliyoruz.

2- Prestij Kaybı

Olası bir siber saldırı ile verilerin çeşitli platformlarda, ifşa edilerek paylaşılması, bir şirketin hem müşterilerine, hem müşteri adaylarına, hem de rakiplerine karşı bir prestij kaybı yaratmaktadır. Sunucu güvenliğini önemli kılan bir diğer nokta ise hiç şüphesiz ki, veri kaybıdır.

3- Saldırının Dağılması

Özellikle web serverler üzerindeki hacking işlemleri, aynı sunucuda barınan diğer sitelere de sıçrıyor. Bunu daha basit bir dille anlatmak gerekirse, bir bilgisayar kullanıcısını hacklediğinizde, aynı bilgisayarda barınan diğer kullanıcıları da kolay bir şekilde hackleyebilecek olmanız buna örnektir.

Bu, paylaşımlı hosting sunucularında karşılaşılması en muhtemel sonuçlardan birisidir. Hostixo bununla ilgili olarak, CAGEFS ve Imunify’nin gücünden yararlanır. Bu sayede bir kullanıcı, kendi alanı dışındaki hiçbir veriye erişemez.

Gün sonunda, çeşitli nedenlerden dolayı bir hacking saldırısına mağruz kaldığında, bu saldırı aynı sunucu üzerindeki diğer müşterilere sıçramaz.

Imunfiy360 Nedir?

Imunify360, bir web sunucusunun mağruz kalabileceği bir çok saldırıyı engellemeye ve bunu size bildirmeye olanak sağlayan, yapay zeka destekli ve dünyanın en çok tercih edilen, linux sistem güvenlik yazılımlarından birisidir.

imunify ne işe yarar

Imunify, bir çok webserver kontrol paneli tarafından kullanılabilir. Bunlara örnek olarak Cpanel, Directadmin ve Plesk platformlarında mevcuttur.

Imunify 360 ile Gelişmiş Güvenlik Duvarı, Kötü Amaçlı Yazılım Dedektörü, Proaktif Savunma ve daha bir çok sunucu dostu güvenlik işlemlerini sunar.

Imunify360 Fiyatları Nelerdir?

Tek kullanıcı ücreti: 12 Amerikan Doları

30 Kullanıcı İçin: 25 Amerikan Doları

250 Kullanıcı İçin: 35 Amerikan Doları

Limitsiz Kullanıcı İçin: 45 Amerikan Doları

Fiyatlar ve ürün hakkında detaylı bilgi almak için Imunify’nin web sayfasını, bu bağlantıya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

SSH İle Imunify 360 Kurulumu

wget http://repo.imunify360.cloudlinux.com/defence360/i360deploy.sh
bash i360deploy.sh --key LİSANS

 

Imunify360 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

bash i360deploy.sh -h

kodlarını kullanarak, yükleme ve güncelleme işlemlerini uygulayabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu