GüvenlikWordpress

WooCommerce Kritik Bir Güvenlik Açığı Bulundu

WordPress tabanlı binlerce sitede kullanılan özellikle eticaret siteleri için popüler bir WordPress eklentisi olan WooCommerce için   kritik bir güvenlik açığı tespit edildiği WooCommerce yazılım ekibi tarafından bildirilmiştir.
Bu güvenlik açığı, kullanıcı kimlikleri ve karma parolalar gibi verilerin açığa çıkmasına neden olabilmektedir.

WooCommerce Kritik Bir Güvenlik Açığı Bulundu 1

WooCommerce ve WooCommerce Blocks  eklentisinin birden çok sürümünde kritik bir güvenlik açığı tespit edilerek  , bu açıktan etkilenen  her sürüm için  özel güvenlik yamalar oluşturulmuştur. Bu açık  kullanıcı kimlikleri ve karma parolalar gibi verilerin açığa çıkmasına neden olarak önemli sorunlar oluşturabilmektedir.

WooCommerce ekipleri tarafından edinilen bilgiye göre WooCommerce yazılım ekibi  kapsamlı bir araştırma yapmak, ilgili kod tabanlarını denetlemek ve etkilenen 90’dan fazla sürüm için bir yama düzeltmesi oluşturmak için hemen adımlar atmış bulunuyor.  Paylaşılan güvenlik güncellemesini uygulayarak bu güvenlik açığını pasif konuma getirebilirsiniz.

HANGİ SÜRÜMLER ETKİLENİYOR ?

Bu güvenlik açığı,  WooCommerce 2.5 ve  5.5’e ve kadar olan WooCommerce sürümlerini etkiler.

GÜVENLİK AÇIĞINDAN NASIL KORUNURUM ?

Güvenlik yamalarını   otomatik olarak dağıtılırken, yine de bu eklentilerin şu anda 5.5.1 olan en son sürümüne güncelleme yapmanızı önerilmektedir.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu